SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 25.07.2015. 00:56:21Naslov: Ted 2 - Meda 2
Poruka od: dan555 25.07.2015. 00:56:21
Ted 2 - Meda 2 (2015)


Prvi mi se nije nešto naročito dopao pa sam nastavak uzeo očekujući da ću samo baciti pogled i odložiti ga ali odgledah ga celog. Ni sada nije dobar ali mrvicu jeste bolji.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5812.jpg)

I dalje je ovo potpuno apsurdna komedija grubog, primitivnog, prostačkog humora koji mi ne leži ali Ted je sada mnogo više lik neobrazovanog, neotesanog ali velikog srca pripadnika radničke niže klase nego plišana igračka pa je cela priča pomerena ka sprdačini sa tom socijalnom grupom i samim tim zanimljivija.

Ted se oženio svojom lepoticom iz radnje u kojoj radi i sav je srećan... Godinu kasnije tipičan je primerak radnika nezadovoljnog svojim životom, sedi u potkošulji u stanu, gleda TV, cevči pivčinu, svađa se sa ženom... Rešenje vidi u tome da dobiju dete ali cvrc! Ted je ipak samo plišani meda bez "one stvari" pa reše da nađu donora sperme ali opet cvrc! Ni to im nije rešenje pa se prijave za usvajanje deteta i tu nastane problem jer Ted nije ličnost, osoba, već "imovina".
Kako na sudu dokazati da jeste osoba, snaći se u gomili pratećih problema uključujući mladu advokaticu sličnu njima...

Radnja nije toliko bitna koliko "fazoni" koji je prate. Iako je glavni akter plišani meda priča je izanđala i prilično predvidljiva.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5813.jpg)

Glumci su isti osim što je umesto Mila Kunis (razočaranje za neke, sigurno :)) Amanda Sajfrid (nije mi nešto u ovom filmu).

Ovo je holivudska A-produkcija pa je očekivano tehnička strana dobra kao i gluma. Kao neki bonus dođu mu kratke epizodne uloge poznatih (i dobrih) glumaca poput Lijama Nisona (odličan kao nastran matorac :)), Morgana Frimena (nije se baš pretrgao od glume), Nane Vizitor (nisam je bre prepoznao a još uvek je leeepaaa) i još neki, recimo Ser Patrik Stjuart kao narator (ama, ni njegov kapetanski glas ne prepoznah... šta se to dešava sa mnom).

Publika ga voli više od kritičara (sa kojima se slažem) pa je duplirao uložen novac što bi moglo značiti još nastavaka (mada ne znam o čemu bi još snimali? Ted kao tatica bebi???).

Biću velikodušan pa ću mu dati ocenu Osrednje ali bez preporuke za gledanje (mada, istini za volju, ima i dobrih fazona pa nije baš da ne može da se gleda).

http://www.imdb.com/title/tt2637276/


Naslov: Odg: Ted 2 - Meda 2
Poruka od: bapabrapa 29.07.2015. 07:48:48
Ima dobrih fora ali ih ima i za povracanje. Bas prava sprdacina sa svim i svacim. Jedina svetla tacka filma je Liam Nison koji je briljirao u pet minuta. Ocena osrednje.