SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 19.12.2013. 05:34:11Naslov: Your Highness - Vaše visočanstvo
Poruka od: dan555 19.12.2013. 05:34:11
Your Highness - Vaše visočanstvo (2011)


Film toliko loš da se to vidi već u prvom kadru. Čak je i špica očajna. Tu je trebalo da ga utepam i izbrišem ali baš mi se gledala neka glupost...

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5729.jpg)

Na svetu istom kao Zemlja samo sa dva Meseca blizanca, čarobnjacima, magijom, raznoraznim bićima i sl. beše kralj sa dva sina. Stariji, naslednik prestola, pravi dasa, vitez bez mane i straha koji ide iz pohoda u pohod i čuva kraljevinu. Svi ga vole, zgodan je i šarmantan ali slab zavodnik. Mlađi je sušta suprotnost, lenj, neodgovoran, debeo, samoživ, nesposoban, samo probleme čini... Kada stariji od zlog čarobnjaka izbavi dugo zatočenu lepoticu, onako neiskusan u ljubavi, odmah padne na njene lepe oke (Zoi Dešanel zaista ima leeepeee oke :)) i već sutradan eto svadbe. Ali, zli čarobnjak pokvari veselje otevši pomoću čarolija prinčevu draganu.
Junak sa svojim vitezovima-specijalcima odmah kreće u pohod da vrati lepojku a kralj natera i nesposobnjakovića da ovaj, prvi put, krene na pohod. Pošto je alternativa progonstvo, nevoljno prihvati. Tokom pohoda braća moraju da savladaju razne prepreke i monstrume, i dobiju savet od "prijateljskog" ali nastranog mudrog čarobnjaka, nekog neljudskog bića kojem moraju da "obrade" onu stvar. (bljak, fuj) Usput braća će se bolje upoznati, zavoleti, upoznati prelepu i opasnu ratnicu (Natali Portman) i obojica dokazati da su prave ljudine...

Iako je ovo parodija od prve do poslednje sličice ničeg smešnog nema. Samo tuga zbog očajno lošeg scenarija i glume. Jedino što mi je bar iz daleka naličilo na uspešnu šalu pada zbog očite logičke greške. Pošto, nadam se, nećete utrošiti oko sat i po na ovu bljuvotinu neću skrivati sadržaj. Elem, na samom početku debeli princ je na vešalima naroda patuljaka. Kada ga "smaknu" i on propadne kroz pod ispostavi se da su to vešala za patuljke pa čovek normalne visine bez problema stoji umesto da visi. Ali ako je već tako, on uopšte ne bi stao pod patuljasta vešala, dakle šala je u startu propala, nemoguća je.

Nazovi humor u ovoj nazovi parodiji je najniže vrste, primitivan, prostački, direktno vezan za seks. Debeli čak dobar deo filma, kao trofej, oko vrata nosi odsečen poveliki penis. Ako vam se to dopada, eto pravog filma za vas... (bljak, fuj)

U ovoj "mračnoj tami" naziru se samo dva tračka svetlosti. Dobra produkcija tj. sasvim solidni zanatski radovi, i Natali Portman koja ne samo što zanosno izgleda nego je u ovoj kaljuzi ostala uspravna i opet pokazala da je Glumica. Zoi je samo simpatična (što je meni dovoljno) ali takva joj je i uloga, nije imala šta više da glumi.

Glavni glumac (Deni Mekbrajd), debeli princ, svakog trenutka mi je skakao po nervima. Toliko mi je iritantna njegova "kao gluma". (buuuuuu!!!) Ni Džejms Franko kao princ-junak nije se proslavio ali, opet, kakva uloga takav i glumac.

Najčudnije u svemu ovome je to što po velikom budžetu od 50 miliona dolara i barem jednoj holivudskoj zvezdi u glumačkoj podeli film spada u A-produkciju. Da je napravljen za par stotina hiljada dolara kao B-đubre čak bi bio i dobar za B-publiku, ali neko je bacio tolike pare na ovo smeće. Nije mi jasno...

Kritika ga je isekla (27% pozitivnih na Paradajzima) a ni gledaoci ga nisu bolje ocenili.
Zaradio je polovinu uloženog, što je, po meni, oko 10 puta više nego što zaslužuje. Gde li nađoše tolike gledaoce???

Ocena Negledljivo i preporuka da uništite svaku kopiju na koju naiđete (osim ako vam nije žao scene sa Natali u bikiniju :)). Uzgred, Natali se pojavljuje tek oko sredine filma, dotle se tešite sa Zoi. :)


http://www.imdb.com/title/tt1240982/