SF tim

SF umetnost => Serije => Temu započeo: Lemonzoo 01.09.2013. 16:52:30Naslov: The Unexplained Files - Neobjašnjivi dosijei
Poruka od: Lemonzoo 01.09.2013. 16:52:30
The Unexplained Files - Neobjašnjivi dosijei (2013)

Čudne pojave na nebu, zagonetni nestanci, užasna stvorenja i prijave o stvarnim susretima sa vanzemaljicma.
Neobjašnjivi dosijei su priče o nekim najzanimljivijim i najstrašnijim istinitim događajima koje možemo vidjeti zahvaljujući kvalitetnom istražiteljskom novinarstvu.
Informacije o svim ovim misterioznim fenomenima došle su od povjerljivih izvora i potvrđeni su ili nekim jakim dokazom ili nekolicinom svjedoka, čija nas uznemirujuća svjedočanstva vode na zagonetna putovanja sa neobjašnjivim završetkom. U ovom čudnom svijetu doznajemo da, što više toga otkrijemo, to manje znamo.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4895.jpg)

Ovo mi je djelovalo kao da će biti neki treš dokumentarac, tipa onima iz kuhinje History Channela, ali sam, na sreću, bio u krivu. Po meni, dosta kvalitetno obrađena materija, novinari su ozbiljno odradili svoj dio posla.
Izgleda da će se serija baviti svim mogućim misterijama, ne samo vanzemajcima, što i nije loše. Pa u prvoj epizodi imamo NLO-e i novu vrstu životinje.

1x01 - Valentich / Texas Blue Dog

Valentich

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4896.jpg)

Prvi slučaj serije vodi nas u Australiju, gdje je prije 30-ak godina nestao pilot, vjerojatno naše gore list, dok je letio sa kopna Australije na otok King, da ode po neke namirnice.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4897.jpg)

Njegova obitelj smatra da je jedina mogućnost da su ga oteli vanzemaljic. Novinar je ispitao sve moguće svjedoke, uzeo u obzir sve druge mogućnosti. Našao je poneki dokaz i dosta svjedoka koji su toga dana vidjeli neobičnu pojavu na nebu...

Texas Blue Dog

Druga epizoda vodi nas u Teksas, SAD, gdje se zadnjih godina pojavljuje čudno vampiroliko stvorenje koje liči na psa. Napada tako da ugrize životinju za vrat i posisa joj krv. Mnogi smatraju da je to mitsko biće poznato kao El Chupacabra.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4898.jpg)

Otkad je prvi put primijećen, viđene je čak stotinu puta na području Teksasa. Čak je i jednom napao žensku osobu koja ga je htjela uhvatiti.

Zasad dobra serija, nadam se da će takva i ostati.

Žanr: znanstvena fantastika, reality
Kanal: Discovery Science
Godina proizvodnje: 2013.

IMDb (http://www.imdb.com/title/tt3141172/)
TVDb (http://thetvdb.com/?tab=series&id=272740&lid=7)
Discovery Channel (http://science.discovery.com/tv-shows/the-unexplained-files)
TVRage (http://www.tvrage.com/shows/id-36872)

http://www.youtube.com/watch?v=zVufc4fMSZM (http://www.youtube.com/watch?v=zVufc4fMSZM)


Naslov: Odg: The Unexplained Files - Neobjašnjivi dosijei
Poruka od: Lemonzoo 10.09.2013. 16:12:18
Evo i link na >>titlove (http://www.prijevodi-online.org/serije/view/1882/the-unexplained-files)<<
 
Zasad samo 1. epizoda.