SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 08.02.2007. 08:35:17Naslov: VIOLINISTA LAJKO FELIKS GLUMI U SF FILMU "DELTA"
Poruka od: Raven 08.02.2007. 08:35:17
Naš poznati virtuoz na violini Lajko Feliks uskoro će zaigrati glavnu ulogu u mađarsko-nemačkom naučno-fantastičnom filmu "Delta", reditelja Kornela Mundruckog, javlja PISB. (http://www.sfpogled.net)

Radnja ovog novog filmskog ostvarenja se dešava u budućnosti. Glavni lik Mihalj (Lajko Feliks) odlazi na očevu sahranu u lavirint delte Dunav. On tada upoznaje devojku u koju se ludo zaljubljuje. Međutim, kasnije saznaje da je ta devojka njegova rođena sestra kao i to da im otac nije preminuo prirodnom smrću već je ubijen. Užasnut takvim razvojem događaja, Mihalj kreće u potragu za očevim ubicom i dobija tajni zadatak...

Glavnu ulogu u "Delti" trebalo je da tumači mađarski glumac Lajoš Bertok, koji je preminuo prošle godine. Tada je snimanje filma prekinuto, a nove scene sa Lajkom u istoj ulozi snimaće se na proleće. Očekuje se da će film biti spreman za prikazivanje sledeće godine.

Violinisti Lajku Feliksu ovo neće biti prva filmska uloga. On je pre "Delte" glumio u nekoliko filmova mađarskog reditelja Mikloša Janča. Takođe je pisao muziku za film "Točkovi". Izdao je jedanaest albuma, a na nekim od njih sarađivao je sa Bobanom Markovićem.