SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 24.01.2007. 20:33:55Naslov: NA KIOSCIMA “GOSPODARI GENA” MAJKLA KRAJTONA
Poruka od: Raven 24.01.2007. 20:33:55
Roman „Gospodari gena“ Majkla Krajtona, proslavljenog autora „Parka iz doba jure“, sutra (četvrtak) će imati evropsku premijeru na kioscima u Srbiji, kao druga knjiga u ediciji „Blic bestseler“, javlja časopis Blic, a prenosi Art-Anima (http://www.art-anima.com). Izdavač je „Dobar naslov“, a prevodilac Predrag Urošević.

Ovaj roman, koji se prošlog meseca pojavio u Americi, ima za temu genetski inženjering, problem koji fascinira ali i uznemirava savremeni svet. „Gospodari gena“ (u originalu „Next“) provokativno je delo koje postavlja pitanja granica etičnosti, balansirajući između realnosti i naučne fantastike.
Majkl Krajton je autor velikog broja romana i filmskih scenarija („Park iz doba jure“, „Sfera“, „Kongo“), a tokom sedamdesetih režirao je i nekoliko kultnih filmova („Zapadni svet“, „Velika pljačka voza“). Ovaj „otac tehno-trilera“ prodao je više od 150 miliona knjiga, koje su prevedene na 36 jezika, a u nekoliko navrata je nagrađivan za najbolji kriminalistički roman. Od 1994. godine radi kao televizijski producent veoma popularne serije „Urgentni centar“. Tako je postao jedina osoba u Americi koja je imala, istovremeno, bestseler na prvom mestu liste čitanosti, najgledaniji film i seriju. Po njemu je čak nazvana i novootkrivena vrsta dinosaurusa - „Crichtonsaurus bohlini“.


Naslov: NA KIOSCIMA “GOSPODARI GENA” MAJKLA KRAJTONA
Poruka od: Miki 13991 25.01.2007. 15:15:15
Баш лепо :))) Питам се само колико ли ће да кошта :?