SF tim

SF umetnost => Serije => Temu započeo: SuperFrog 22.07.2011. 18:07:52Naslov: Alfe (Alphas) (2011)
Poruka od: SuperFrog 22.07.2011. 18:07:52
Alfe (Alphas) (2011)

Alfe (Alphas) je nova naucno-fantasticna serija sa preimjerom na SyFy kanalu u americi 11-og julla 2011 godine. Serija dobrim djelom podsjeca na Heroje, medjutim postoje bitne razlike, iako u obadvije serije se radi o sposobnosti grupe ljudi da cine/rade nesto natprirodno.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4875.jpg)

Najbitnija razlika je u sposobnostima. Svaka sposobnost u alfi ima i svoju nus-pojavu. Tako npr. Bell koji ima dar da osjeca i utice na radio signale, takodje boluje od autizma. Par drugih alfa karaktera su takodje razvili neke negativne osobne a u nekim slucajevima i bolesti (sizofrenija). Svi takodje imaju probleme da se uklope sa okolinom.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4876.jpg)

Dr. Lee Rosen im pomaze terapijama i ljecenjem, a svi zajedno cine alfa tim, pomazu FBI-u i drugim organizacijama u borbi protiv kriminala, najvise u borbi protiv drugih alfi, protiv kojih normalna policija se teze suprostavlja.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4877.jpg)

Serija za sad nije nesto posebno, no moze se gledati. Ima svoje dosadne i predvidljive djelove, no ima i par zanimljivih djelova, pogotovo ovih sa nus pojavama vezanim za karaktere. Ukratko ocjena - dobro.

Karakteri:

Dr. Lee Rosen (David Strathairn) - vodja grupe, ujedno ljecnik zaduzen za grupu i psihoterapeut. Covjek otvorenih misli i cvrstih stavova.

Gary Bell (Ryan Cartwright) - mladic sposoban da vidi i komunicira sa radio signalima (bezicni network, celularni telefoni....) a boluje od jednog vida autizma.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4878.jpg)

Cameron Hicks (Warren Christie) - posjeduje osobinu hiperkineze a ne negativnoj strani su psiholoski problemi (nedrustvenost)

Bill Harken (Malik Yoba) - moze da izazove poplavu adrenalina u svom organizmu, sto mu omogucuje natprirodnu snagu. Ova osobina takodje nosi sa sobom dozu temperamentnosti i eklplozivnosti. (lako plane i podivlja)

Nina Theroux (Laura Mennell) - veoma odlucna sa sposobnoscu ubjedjivanja (nesto poput Djedaja u StarWars-u :)), sto je nerijetko dovede u neprilike.

Rachel Pirzad (Azita Ghanizada) - ima pojacana osjetila, ali samo jedno osjetilo joj radi u isto vrijeme. Njena cula su je doveli u probleme sa familijom (koji misle da je cudna). Nina joj djeluje kao uzor. (sto zvuci pogresno :))

Za sad ne postoji glavna negativna licnost, slicno kao sto je to bio slucaj u Herojima.

http://www.imdb.com/title/tt1183865/


Naslov: Odg: Alfe (Alphas) (2011)
Poruka od: SuperFrog 27.07.2011. 13:34:28
Jod jedna veoma dobra epizoda...

Tim je trebao da pronadje osobu koja navodi sve oko sebe da se pocnu da bore/tuku, nerijetko i do smrti.