SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 23.01.2007. 00:45:58Naslov: USKORO NASTAVAK "ŠEJTANOVOG RATNIKA"
Poruka od: Raven 23.01.2007. 00:45:58
Počela je prva faza rada na "Šejtanovoj osveti", nastavku filma "Šejtanov ratnik", rekao je Beti režiser tog ostvarenja Stevan Filipović, javlja PISB (http://www.sfpogled.net).

"Privodimo kraju najozbiljniji sinopsis, ali ne sumnjam da će doživeti još mnogo promena pre no što počnemo da pišemo scenario", a tvorac maski i specijalnih efekata Sendi Kumalakanta radi dizajn, koji će takodje uticati na scenario, izjavio je Filipović.

Prema njegovim rečima, ideja je da "Šejtanova osveta" ne bude samo za domaće tržište, a jednu od uloga trebalo bi da dobije strana filmska zvezda. Filipović nije želeo da otkrije njeno ime zbog pregovora.

"Film bi trebalo da bude ozbiljna koprodukcija koja će se snimati u Srbiji i Tunisu, nadamo se uz pomoć ministarstava kulture naše dve države i uz tehničku superviziju studija 'Veta' sa Novog Zelanda", dodao je Filipović. Nije mogao da kaže kada će snimanje početi.

Šef studija "Veta" je Ričard Tejlor, dobitnik "Oskara" za specijalne efekte u trilogiji "Gospodar prstenova" Pitera Džeksona. Filipović i filmska ekipa "Šejtanovog ratnika" posetili su "Vetu" u septembru prošle godine, kao Tejlorovi gosti.

Filipović je za Betu najavio dokumentarac koji će govoriti o sedmogodišnjem nastajanju "Šejtanovog ratnika", ali i problemima sa kojima se susreću nezavisni filmski stvaraoci u Srbiji.

"Dokumentarac će trajati oko sat vremena, i pokušaćemo u njemu da predstavimo probleme mladih srpskih filmadžija koji hoće nešto da urade van ustaljenih tokova", rekao je Filipović agenciji Beta.

Dokumentarac će biti priložen uz specijalno DVD izdanje "Šejtanovog ratnika", koje će se pojaviti "za par meseci u najboljem slučaju", dodao je Filipović.

Precizirao je da će se to dogoditi kad bude završeno snimanje dokumentarca i remasterovanje izbačenih scena iz "Šejtana". Za neke od tih scena biće osmišljeni dodatni specijalni efekti.

Specijalno izdanje će imati ograničen tiraž, a kako je Filipović ranije najavio, sadržaće poseban disk sa filmskom muzikom Nemanje Mosurovića.


Naslov: USKORO NASTAVAK "ŠEJTANOVOG RATNIKA"
Poruka od: Kahless 23.01.2007. 16:59:30
tooooooooo

ne znam šta da mislim o većem budzetu... u domaćem filmu to vuče brdo loših stvari sa sobom