SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: dan555 28.02.2011. 03:59:00Naslov: Megamind - Veleum
Poruka od: dan555 28.02.2011. 03:59:00
Megamind (Veleum) (2010)


Animirana parodija Supermena u kojoj su karte malo promešane.

Sa planete koju je upravo počela da guta crna rupa dve bebe su poslate u svojim malešnim svemirskim brodovima u spas, ka Zemlji. U jednoj kapsuli je bela lepa bebica koja se "gurkanjem" ubaci u bogatu kuću a u drugoj je plava, ćelava glavata, kojoj dopadne zatvor, gde je "usvoje" krimosi. Bela postane Metromen, leteći, neuništivi zaštitnik grada, a plava, posle niza neuspešnih pokušaja da je druga deca u školi prihvate i da više ne bude odbačena, odluči da bude super-zloća.
Metromen i Veleum postaju suparnici i stalno se tabaju.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5603.jpg)

Mnogo godina posle škole, Metromenu dužu ogroman spomenik sa sve muzejom, gomila mu kliče i slavi ga a Veleum rešava da mu pokvari slavlje još jednom borbom, ovaj put konačnom.
Otima lepu novinarku Roksanu Riči, namami superheroja u zamku i uništi ga. Ostvari sve svoje snove, zavlada gradom, ali, nešto mu nedostaje... Nije srećan. Polako će shvatiti šta mu to fali i kako da pronađe svoju sreću.

Ako je film namenjen klincima onda je sasvim dobar. Likovi nisu kroz celi film isti, menjaju se, na bolje i gore, kako ko, dajući time neku vrste poduke o moralu. Bolje je biti dobar nego loš, jer loši uvek gube (cvrc :().

Iako je lik Metromena (Supermena) dat baš-baš karikaturalno, kao pompeznog, samodopadljivog (do odbojnosti), slave gladnog, itd. tipa, nije mi baš bio smešan. Namera je očito bila da ispadne komedija ali meni je film samo simpatičan, ne i smešan. Gegovi mi naprosto nisu smešni.

Animacija je sada već uobičajena, ništa posebno. Svi ovi filmovi mi već liče jedan na drugi kada je tehnička strana u pitanju. Sve je u tome da se osmisli simpatičan izgled likova a ostalo je stvar mašine i programa.

Glasove su dali poznati glumci, i to su baš dobro odradili. Tu su, od poznatih, Vil Farel, Bred Pit, Tina Fej, Ben Stiler.

Budžet je bio oho-ho, 130 miliona zelenih, a zaradio je nekih 20 preko toga. Nije čudno što su uspeli da obezbede sva ta poznata imena i dobru tehniku.

Dobro urađen, gledljiv film, ali meni prilično bezličan. Može da se pogleda bez posledica ali brzo se zaboravlja.

Ocena od mene Osrednje.


http://www.imdb.com/title/tt1001526/


Naslov: Odg: Megamind - Veleum
Poruka od: goldengaidin 01.03.2011. 11:17:36
 
Prosek izgleda.
To
 
Cak mi je bio i naporan u pojedinim trenucima, ali za istinu ,nije mi se ni gledao.