SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Nehnard 18.11.2010. 09:41:52Naslov: Eyeborgs
Poruka od: Nehnard 18.11.2010. 09:41:52
Eyeborgs (2009)


Kada sam video ocene na IMDB-u i poster, pomislio sam "Još jedan niskobudžetni televizijski film... " i odlučio da ga preskočim, tada kada su se pojavili linkovi. Listajući "Cyberpunk Review (http://www.cyberpunkreview.com/movie/cyberpunk-theme/android-movies/eyeborgs/)" ponovo naiđoh na ovaj naslov, pa ipak odlučih da ga pogledam. Nisam razočaran, film nudi više nego što se može u prvi mah pretpostaviti.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5582.jpg)

U bliskoj budućnosti, u Americi biva usvojen zakonski akt o puštanju sistema svanog "Odin". To je sistem koji sve kamere za nadzor povezuje u mrežu. Pored statičnih kamera, uvode se i mobilne inteligentne kamere, poput onih pauka iz "Minority Report", popularno nazvane "Eyeborgs". G-Man, koga glumi Danny Trejo, ima zanimljivu listu alternativnih naziva za te šklopocije
Binary Bastards!  Silicon Psychos! Digital Dingoes!
:) .
Eyeborgsi su uvedeni u cilju borbe protiv terorizma i kriminala da bi se američki (uzorni) građani osećali sigurnije. Kao što rekoh poseduju veštačku inteligenciju i izvesni stepen autonomije delovanja, ali su zvanično pod kontrolom policije. Onaj ko ih je pravio nije čuo za tri zakona robotike i došao je na genijalnu ideju da naoruža Eyeborg-e kako vojnici ne bi morali da rizikuju svoje živote. Dalje ni ne moram da pričam, logično je šta će se desiti.

Na pojedine momente, rediteljeva vizualizacija scenarija deluje improvizovano, ima par glupih scena, recimo da je to posledica ograničenog budžeta i vremena. Sasvim solidan cyberpunk film, bolji nego neki koje sam skoro gledao.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5583.jpg)

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5584.jpg)

imdb (http://www.imdb.com/title/tt1043844/)
trejler (http://www.youtube.com/watch?v=TU4lMu8z70I)


Naslov: Odg: Eyeborgs
Poruka od: robi75 11.02.2011. 13:22:09
ne bih ga gledao opet