SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 11.01.2007. 02:03:55Naslov: "DANI FANTAZIJE 2007" U NOVOM SADU
Poruka od: Raven 11.01.2007. 02:03:55
Udruženje ljubitelja društvenih igara Valhala, iz Novog Sada, organizuje manifestaciju "Dani fantazije 2007" koja će se održati od 31. marta do 1. aprila u Novom Sadu, javlja PISB (www.sfpogled.net). Kako se navodi u dopisu, kojeg su potpisali Vladimir Ćurčić, predsednik udruženja, i Boris Raduko, potpredsednik udruženja: "Ova manifestacija zamišljena je kao festival fantazije i fantastičnog gde bismo okupili sva udruženja i klubove koji se bave tom tematikom. U daljem teksti navešćemo šta smo mi već isplanirali i šta smo radili ranijih godina. Nadamo se da ćete se pronaći u nekoj od aktivnosti koje planiramo ili ćete predložiti još neku aktivnost (čime biste nas posebno obradovali) i da ćete poželeti da se predstavite zajedno sa drugim prijateljskim klubovima iz okruženja (Zagreba, Budimpešte, Slavonskog Broda, Beograda, Kragujevca, Pančeva, Niša...)".

Klub ljubitelja društvenih igara "Valhala" postoji već pet godina i za to vreme je održano nekoliko manifestacija (novembra 2002 turnir "Mordhajm", prvo nacionalno prvenstvo Sribje u Warhammer-u, kao i "Uprising" turniri koji su tradicionalni od 2004. godine). Za "Uprising 2007" se najavljuje učešće preko stotinu takmičara iz Zagreba, Budimpešte, Slavonskog Broda, Beograda, Kragujevca, Pančeva, Niša i Zrenjanina.

U dopisu se još navodi: "Osim samog turnira, na Danima Fantazije održavaće se naše prezentacije i prezentacije svih onih institucija čije aktivnosti imaju veze sa društvenim igrama i maštom i fantazijom uopšte. Do sada su se našem pozivu odazvali Društvo maketara ii novosadskog Aerokluba, izdavači fantazijske literature, Društvo obožavalaca stripa iz Novog Sada, Likovni savez Vojvodine a verujemo i mnogi drugi. Sve ove aktivnosti će ispuniti Biznis centar novosadskog Sajma ili hol Građevinske škole u toku posledenjeg vikenda marta, a posetioci će moći da vide čime se to sve bave različita udruženja u Novom Sadu i Srbiji u celosti".