SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: DejanVesic 05.10.2009. 14:13:50Naslov: The Woman in Black - Žena u crnom (1989)
Poruka od: DejanVesic 05.10.2009. 14:13:50
The Woman in Black - Žena u crnom (1989)

Prvo, pozdravi svima :-)

Drugo, da probam i ja sa prikazom :-)

Čudnim internet putevima sam došao do ovog televizijskog filma iz 1989. godine. Film je ekranizacija istoimene novele Suzan Hil (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Woman_in_Black); adaptaciju za televiziju je uradio Najdžel Nili (http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Kneale).

(ne pratiti linkove ako ne želite da pokvarite ugođaj)

Iako atributi kao "televizijski" nisu obećavali previše, nisam se dao  :) i dobro je što nisam :-)

Zaplet je prilično jednostavan:

Udaljena kuća (na močvarnom poluostrvu) je konačno izgubila i svog poslednjeg stanovnika, udovicu koja je tu živela. Mladi advokat je poslat u kuću da obavi sve uobičajene poslove i pokuša sa prodajom kuće. Reakcije lokalnog stanovništva, kao i ono što on sam opaža mu govore da tu ima mnogo više nego što mu je rečeno ...

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5500.jpg)

Iako okarakterisan kao horor, ovde nema ništa od krvi i organa, nego čista jeziva atmosfera - tako da i neljubitelji (moja draga recimo  :) ) mogu da ga gledaju i plaše se :-)

Dobar skup glumaca, dobri zvučni efekti i muzika, dobra kamera, dobar scenario je od ovog filma napravio fin popodnevni / večernji ugođaj - na IMDB-u sam mu dao 8, što je za mene vrlo velikodušna ocena.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0098672/ (http://www.imdb.com/title/tt0098672/)

Preporuka.