SF tim

SF umetnost => Serije => Temu započeo: dan555 19.09.2009. 16:08:43Naslov: Eureka
Poruka od: dan555 19.09.2009. 16:08:43
Eureka (2006)

Simpatična, dobro urađena tvrda naučna fantastika za celu porodicu i komšiluk (smestih sve u jednu rečenicu :D).

Mislim da ove dve odrednice zaista najbolje opisuju seriju - simpatična i dobro urađena (ili kvalitetna u svim segmentima, kako god želite).

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4947.jpg)

Eureka ja naizgled sasvim prosečan provincijski gradić negde u Američkoj unutrašnjosti. Ima oko 3.000 stanovnika, jednu školu, muzej, kafe-restoran, šerifa, veliku firmu u kojoj su svi stanovnici zaposleni...
No, to je samo privid. Grad je naseljen genijalnim naučnicima, koji svi rade u super-tajnom vladinom naučnom institutu Global Dajnamiks (Global Dynamics (GD)). Sam institut a i ceo grad su pod strogom kontrolom i čuvani su zaštitnim poljima koja skrivaju zgradu GD-a od pogleda.

Institut je osnovan još davno pre drugog svetskog rata i od tada se u njemu bave kako osnovnim naučnim istraživanjima tako i pravljenjem raznoraznih naprednih sokoćala. Raspolažu takvim saznanjima i naprednim tehnologijama da su barem 40 godina ispred ostatka sveta. To je naučno-fantastični element serije. Svega tu ima - veštačkih inteligencija, kontrole vremena, meteoroloških uslova, veštačkog sunca, čudnog artefakta koji je veza sa sveznajućim delom vasione... ceo spektar nama dragih SF pojava. Jedino čega nema (barem za sada) su vanzemaljci.

Ove tehnike su delom tajne pa ih drže u zgradi instituta, a delom su dostupne u samom gradiću i te koriste svi. To takođe daje šarm seriji, jer vidimo zgodne spravice svuda po gradu, ljudi ih vade iz džepova, voze ih, i sl. Pravi praznik za neodrasle dečake srednjih godina. :D
Ako tome dodamo i gomilu vrlo zgodnog ženskinja koje obitava u gradu užitak je kompletan. :D
(a rekao bih i da je muški deo ekipe zanimljiv ženskoj publici..)

Čak su i deca genijalna i za domaći zadatak prave ozbiljne (i opasne :)) projekte, koje posle mora da rešava šerif.
Kada vidite nešto neobično, nije vam se učinilo, "to je Eureka" - sve je moguće.

Produkcija je odlična, scenario takođe, kao i muzička podloga. Glumačka ekipa je sastavljena od ne tako mnogo poznatih imena ali svi su iskusni i dobri glumci.
Specijalni efekti su korektni i uverljivi ali nisu nametljivi, ovo nije serija u kojoj je tehnička strana dominantna.

Veoma se posvećuje pažnja odnosu među likovima (to je ono "za porodicu i komšiluk"), ima tu razno-raznih simpatija, ljubavi, razlaza, tužnih i bolnih rastanaka... ali ni jednog trenutka ne pada u sapunicu. Sve je dato sa pravom merom.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4948.jpg)

Ako je ovoj seriji u opšte moguće naći manu, za mene bi to moglo da bude premalo dinamike u vidu jurnjave ili pucačine, napetih scena, kojih, naravno, ima, ali možda bi bilo još bolje da ih ima makar mrvicu više. Ovako kako je sada, sa likovima koji su manje-više svi dobrice ili simpatični namćori, nema tenzije koja bi, možda, više odgovarala mlađoj publici, navikloj na čistu akciju.
Ovo je donekle razumljivo, jer Eureka je strogo kontrolisan grad, u njoj nema mesta kriminalcima niti psihopatskim serijskim ubicama. Posao šerifa ovde nije da juri i upucava loše momke, pa zato ni nema previše jurnjave i pucnjave. Njegov posao više zahteva promućurnost nego brzo potezanje...

S obzirom da je Eureka najgledanija kablovska emisija u danu emitovanja, očito da i ovako ima dovoljno publike, pa moju primedbu slobodno zanemarite. :)

Na IMDb sam seriji dao 9/10 jer je vrlo blizu savršenstvu, barem za ovakvu vrstu serije.

Za ovu seriju su podjednako važni likovi i radnja. Ovde su likovi pravi, živi i njihove emocija i način na koji prihvataju (ili ne) ono što im se dešava je veoma bitno i prati se sa zanimanjem. Epizode povezuje razvoj međuljudskih (pre svega emotivnih) odnosa, koji se polako odmotavaju.

Druga stana je radnja. Svaka epizoda je celina u smislu da se javi neki problem, po pravilu neki naučnik u GD nešto zabrlja, pa šerif mora da traži uzrok, povezuje činjenice da bi pronašao "krivca", i pomaže naučnicima da spasu svet od novonastale opasnosti.
Drugi nivo radnje (tokom prve dve sezone) je upoznavanje sa artefaktom koji se čuva u GD i posledicama njegovog delovanja. U trećoj sezoni artefakt zamenjuje jedan zagonetan lik kao središte događanja a kasnije, kada ode iz serije, stvari se više okreću vezi šerifa i nove naučnice, tako da (najzad) i Karter nađe sreću u ljubavi.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4949.jpg)

Kako su likovi veoma bitni, a i veoma simpatični da prozborim koju i o njima.

Šerif Džek Karter je u Eureku došao slučajno. Bio je savezni šerif i sprovodio je maloletnog delikventa (svoju rođenu ćeru) do njene majke. Posle sudara, završio je kod lokalnog šerifa. Usput se uključio u rešavanje čudnog događaja u gradu i, kada stari šerif bude onesposobljen, preuzima šerifsku značku. Tako je postao građanin Eureke, a sa njim i njegova ćera Zoi.
U gradu gde je prosek inteligencije genijalan (jes' i prosek može biti genijalan, neću da čujem ni reč... :D), on je jedan od retkih primeraka "normalaca" (u gradu je to posprdan naziv za osobe male, pardon, samo prosečne inteligencije  :P). Ovo vrlo-veoma zgodno dođe da scenaristi ubace kratko objašnjenje šta se zapravo dešava i u čemu je problem te epizode. Obično neki od glavnih naučnika mu u par rečenica (a i nama gledaocima) "nacrta" šta je u pitanju. Možda tu ima malo preterivanja sa time da Karter (pre)često ne ume ni da izgovori naziv nekog složenog hemijskog jedinjenja ili sl, ali, opet, ovo je serija pravljena za Amere, treba da imamo razumevanje za njihovo "usmereno" obrazovanje. :P

Uprkos nepoznavanju nauke i prosečnom IQ, šerif uvek nađe/smisli/ukopča rešenje i za situacije za koje naučnici kažu da nije moguće rešiti. On kaže da ima "uličnu" inteligenciju, odnosno, da se dobro snalazi u realnim situacijama i nikada ne odustaje. Uspešnost u poslu mu priznaju svi, čak i šef GD-a (inače nobelovac), koji ga na neki način i ne "miriše" posebno jer je ispod njegovog intelektualnog nivoa.
Kolin Ferguson kao šerif je, barem meni, pravi izbor. Odlično mu je legao lik šerifa.

Dr Alison Blejk je glavna žeMska u seriji (barem u prve dve sezone). U početku je agent zadužen za bezbednost i samim tim je prirodni saradnik šerifa pa je stalno sa njim. Tokom prve dve sezone smo očekivali da se njih dvoje "smuvaju" jer je, očito, postojala međusobna "hemija" ali život... hmm... scenaristi su smislili nešto drugo, tako da... pogledajte sami...
Tokom serije, Alison napreduje i postaje "big bos".

Glumi je "Salli Richardson-Whitfield" (bila u DS9 Fenna/Nadell, u epizodi "Second Sight"), ubedljivo i lepo. Što se tiče izgleda svih glumica, ogromna većina su baš dobre "ženske". Za Sali nisam bio načisto je li ili nije, jer je stalno odevena u strogi poslovni kostim, sve dok je u epizodi kada Karter, zbog neke hemikalije, postane neodoljiv svim ženama nisu skinuli u donji veš... nema dileme, jeste Ženska!

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t4950.jpg)

Najzanimljiviji a i najoriginalniji ženski lik je zamenik šerifa Džo Lupo u liku i stasu fantastične Erike Sere (Erica Cerra). Zamenik Lupo je devojka zaluđena oružjem, bila je u spec. jedinicama u vojsci, utrenirana je do savršenstva, sa lakoćom savladava ogromne marince, puca iz svih kalibara a najvolE puške, što veće to bolje. :D

Vrrrrlo lepa (da ne kažem seksi) devojka, kojoj izvanredno stoje i šerifska uniforma i balska haljina, i skupljena kosa na dužnosti i paspuštena na zabavi. Uz to je i više nego solidna glumica pa eto dobitka i užitka u gledanaju serije.

Glumila je i u BSG - Maju (ako se dobro sećam, to je jedna od Baltarovih pristalica, vernica), cele četiri epizode.

Odlična je kao "tvrdi" organ reda, pri tome ni trunke muškobanjasti na njoj.
Ona je jedina koja misli da bi bila bolji šerif od Kartera i stalno mu zvoca da je unapredi. Otvoreno mu kaže da je trebalo da ona nasledi starog šerifa. Kako je fizički spremnija od Džeka, a i bolje poznaje oružje visoke tehnologije kojim raspolažu, ne propušta priliku da mu to nabija na nos, što uvek bude smešno-simpatično. :D
Ipak, njih dvoje su prijatelji i cene se međusobno.

Dr Henri Dikon (Joe Morton) je lokalni univerzalni genije, koji je učestvovao u raznoraznim projektima GD-a kao vodeći stručnjak. Neka vrsta je i savesti Eureke jer bavljenje naukom shvata kao način da se poboljša svet. Ne slaže se sa time što projektima GD-a rukovodi ministarstvo odbrane a i protiv je ulaska komercijalnih kompanija u institut. Najbolji je prijatelj šerifu i najčešće mu pomaže oko rešavanja teških problema koji zahtevaju vrhunsko naučno znanje. Zanimljiv lik i solidan glumac.

Zoi Karter (Jordan Hinson) je ćerka šerifa, buntovna šiparica, koja kroz seriju postaje dobra devojka, ali i dalje uspešno "trenira nerve" svog oca.
Ovo je jedini lik koji mi se ne dopada od samog početka. Da li zbog glumice koja, na neki način, odudara od ostatka ekipe ili je do samog lika, ne znam.

Dr Nejtan Stark (Ed Quinn) u početku glavni šef GD-a, kasnije samo jedan od naučnika, i, što je još važnije, bivši muž Alison Blejk. Uštogljeni, genijalni, nadmeni, simpatični birokrata... Stalno u nekom antagonističkom odnosu sa šerifom, ili ga podcenjuje ili mu, preko volje, prizna da ja ipak uspeo da reši problem.
Dobro odglumljeno.

Dr. Daglas Fargo (Neil Grayston ) najmlađi genijalac i doktor nauka u ekipi. Zadužen za infantilno ponašanje i pravljenje gluposti koje često izazivaju moguću katastrofu u Eureki. Zanimljiv i dopadljiv lik, tipičan gik (a najzad je i on uspeo da nađe devojku...:D).

Dr Beverli Barolu, je gradski psiholog, drži pansion "na kraju grada" i savetuje sve stanovnike kada im zatreba pomoć stručnjaka. Jedini lik "sa tajnom", skoro od početka se vidi da nešto "mulja" i ima malo drugačije ciljeve i zadatke od ostatka Eureke. Tokom druge sezone se ta tajna razreši i ona, na moju veliku žalost, odlazi iz stalne postave, ali u kasnijim epizodama se može očekivati povremeno.
Za "Debrah Farentino" koja glumi ovaj lik nisam bio načisto da li je i ona jedna od lepotica iz serije, jer prvih epizoda čas izgleda zanosno, čas ne. Tek kasnije je promovišu u gradsku neodoljivu lepoticu. Fargo, na primer, ne može da odvoji oči od nje, naročito mu ispadaju na njen dekolte.
Naravno, potražio sam podatke o njoj i zinuo kada sam video da je samo jednu godinu mlađa od mene! Posle dvoje dece i nekoliko brakova može bez problema da glumi seksi-damu, alal joj ćufte (zna li da Gi sprema??? :D).

S.A.R.A.H je veštačka inteligencija eksperimentalne popuno automatizovane kuće (prepravljen raketni silos) u kojoj živi Karter sa ćerkom. Sara ume da se oseća usamljeno i napušteno ako šerif pomisli da ode iz Eureke, ume i da se ponaša ljubomorno a vodi i računa o celoj Eureki, pa dela samostalno da spreči eventualnu katastrofu. Treba se navići na život u kući koja ima ličnost. :lol:

Uhhhh... ima još likova koji su stalno prisutni u seriji, ili su se priključili kasnije i pridružili se vodećim... ali i ovoliko je dovoljno da se vidi koliko je Eureka zanimljiva za gledanje.

Broj epizoda raste sa svakom sezonom. Prva ima 12 ep. druga 13, treća 18, a za četvrtu, koja će ići na leto  2010. najavljuju 22.:)

Snimljeno je i 8 vebizoda (Eureka: Hide and Seek) od po 2 minuta, 2006. To je kratka epizodica u nastavcima u duhu cele serije. Snimak je baš loš, na žalost.

Meni se veoma dopada (valjda se to vidi i po tome koliko sam se raspisao o njoj a nisam još ni sve rekao...).

Slobodno mogu da preporučim Eureku za gledanje svima (i komšijama).

http://www.imdb.com/title/tt0796264/


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: valiant68 20.09.2009. 02:23:49
Bravo Dane, cim savatam vreme ima da potrazim seriju. Hvala kolega.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: sivka 20.09.2009. 02:29:03
Serija je odlična. Preporučujem  :lol:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: valiant68 20.09.2009. 02:42:39
Duboki naklon  8) Ma oni japanci nisu zdravi od jedenja ribe vec sto se stalno klanjaju, dobro za telo.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: Nesa 06.10.2009. 01:16:42
Kako sam ljubitelj druge vrste SF, nemogu da kazem da je serija vise od dobra.
Mislim da je upotpunjavaju dva glumca i to serif i Fargo koji svojim gegovima i komicnoscu cine da serija postaje zabavna.
Inace kao i svaka serija, kad se primite odgledate je lako.
Moze se pogledati.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: coadaman 19.12.2009. 07:21:40
Ako mene pitate, ova serija je vrh za ubijanje dosade, skroz  je super, sa dobrom dozom humora u sebi...admin edit: izbrisano pitanje o Torčvudu, zato što se ne odnosi na temu, kao i potonje poruke.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 11.07.2010. 20:50:28
Počela četvrta sezona! Jeeeeeee!!! :banana1:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: plotz 12.07.2010. 21:18:03
Opuštena serija skroz,na kom kanalu ide SE04?


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: Sal 12.07.2010. 21:27:29
A ko će mi nareckati to hvaljeno čudo, pa da i ja gvirnem?  :lol:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: Nesa 13.07.2010. 00:54:32
Naravno znas gde ga ima. Ali kad da se vidimo ili kako da ti ga doturim? :(


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: Sal 13.07.2010. 01:09:05
Joj, malo teže... prezauzet sam skroz do kasne jeseni... :cry:
Videćemo nešto...


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dvab 16.07.2010. 16:45:47
. i što se mene tiče odlicna serija.... za nju sam saznao ovde na forumu pre možda mesec dana
i vec sam sve odgledao ......sviđa mi se njihov izbor za ime škole


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 20.07.2010. 19:38:29
"Zaraza" resetovanja serija prešla je sa Zvezdanih staza 11 na Eureku. Baš su ga izmešali pozicije likova. Ali, ne deluje loše. :mrgreen:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 17.09.2010. 01:46:01
Posle osam epizoda pauziraju seriju, bez naznaka kada će biti nastavljena. :wall:

Pomislio sam da je ovo izuzetak, da je resetovana serija koja je u punoj snazi, ali razvoj radnje ukazuje na to da su scenaristi ipak ostali bez ideja pa su posegli za tim trikom.
Za mene dobra stvar je povratak doktorke Barolou ali ima je samo na momente. :evil:
Radnja nije nezanimljiva, ali meni je slabija od prethodnih sezona. Mnogo su počeli da brljaju oko putovanja kroz vreme.

I dalje je Eureka jedna od boljih serija, ali daju nam je na kašičicu. :(


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 29.12.2010. 23:01:11
Ne tako davno pregledam sta imam na DVR-u, kad tamo Eureka, jedna epizoda. Rekoh, ne sjecam se da sam vidio da ce je ponovo emitovati pa mora da emituju neke starije epizode, kad ono 'Bozicna' eureka.

Ukratko, Karter prica djeci (koja su primorana da ga slusaju) oko kamina sta mu se desilo za bozic ranije. Sve u svemu, tu je i Djeda Mraz sa poklonima, koji usput (naravno) umalo da unisti Eureku.... (da ne kvarim sad onima koji ovo jos nisu gledali :))


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 14.07.2011. 16:30:59
Nastavila se Eureka!!! Najzad imam nešto dobro da gledam od serija. :urra:
Mada, nije mi baš jasno, kakav je to nastavak sezone kada je od prethodne epizode prošlo celih 10 meseci (ne računam specijalnu novogodišnju).

Epizoda je standardno dobra, bar za moj ukus.
Jedino se Lupo malo ofucala i proširila na pogrešnom mestu, cmizdr... :oops2: Ali, i dalje je oku ugodno glediti je. :mrgreen:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 14.07.2011. 16:40:47
Ma ko je nebi lupo...  :P :mrgreen:

Jos nisam stigao pogledati, izuzev pocetne spice.

Iskreno zadnja sezona mi je bila i zanimljiva a i malo me nervirala sa tom alternativnom dimenzijom.

Vidim da je netflix sve ostalo vec dodao u serije za gledanje. (premda nisam niti jednu promasio i imam prvu sezonu na DVD-u, kupio na rasprodaju za 10 dolara :))


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 22.07.2011. 17:08:50
Pogledah prvu epizodu i moram priznati da je ljep uvod u sezonu. Preko vikenda budem pogledao i drugu epizodu.

Ma lupo bas djeluje dobro...

Sta mislite, trebaju li AI imati pravo na mrak?? (hocem reci brak :D)  :mrgreen:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 22.07.2011. 17:54:06
Taj deo mi je prilično smešan. Kako se vole VeI? Aj za zamenika, ima telo, ali šta da radi sa Sarom, VeI kuće???


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 22.07.2011. 18:50:58
Pa uspjeh eureke bas i lezi u tom humoru... (a jednog dana takva pitanja mozda i budu nasi nasljednici morali da sebi postave...)

Sta ja znam, rekla mu je da su mu njena vrata uvijek 'otvorena'.  :mrgreen:

Jos mi je veca odvala sa fargom kao 'ocem' mlade.  :-D :-D :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 27.07.2011. 13:31:42
Opis posljednje epizode se moze svesti u jednu Fargo-vu recenicu:

"Douglas Fargo: too dangerous to love..."

 :mrgreen:

I dalje veoma zanimljivo....


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 27.07.2011. 16:33:27
Ja moram da čekam titl. :(


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 02.08.2011. 15:17:10
Pa jesi li ga docekao? :) Mene vrijeme zahebava... Tesko pronaci sat vremena za svaku seriju da se pogleda....  :x


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 02.08.2011. 16:20:24
Aha, čovek koji radi prevod Eureke je vredan. Obično završi za dan-dva od emitovanja. :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 02.08.2011. 16:49:07
Iiiii, kakvo je misljenje??? :)

Ja bih i dalje lupio lupo... :)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 02.08.2011. 17:04:02
Eh, prevod sam dočekao ali epizodu nisam odgledao. :(
(krenuo sam da gledam Hausa od početka pa ne postizavam)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 02.08.2011. 17:16:03
Ja sam hausa kupio prije 2 godine, prvih 3 ili 4 sezone i od tad mi stoji na polici... jos niti jednu epizodu nisam pogldao. :) (niti je to jedino sto imam a nisam niti stavio u DVD :D)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 03.08.2011. 10:17:08
Odlican nastavak


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 03.08.2011. 12:47:45
Pogledah epizodu sto je izasla prije dva dana (Up in the Air) i moram priznati da je sve vise ludo... :)

Lupo kao drill sergeant  :mrgreen:

Za razliku od proslih sezona, u ovoj postoji cilj, odlazak na Titan i dalje svemirsko osvajanje, a trenutno su u odabiru i pripremi posade za misiju.Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: svetlost lutalica 09.08.2011. 09:51:03
http://insidetv.ew.com/2011/08/08/eureka-cancelled/


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 09.08.2011. 11:47:38
Bah. :evil:
Ne kapiram ovakav način otkazivanja. Snimaju petu sezonu ali neće šestu, završnu. Znaju unapred da im šesta neće doneti zaradu, šta li?


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: svetlost lutalica 09.08.2011. 12:10:34
Ne'm, pojma, samo kopiram linkove.  :-D

Edit: a kad te zanima naprasno znaš engleski, a?!  :njanja:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 09.08.2011. 12:50:32
Baz zalosno, no dugo su i trajali, sa obzirom na kratkocu danasnjih SF serija...


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 09.08.2011. 13:37:39
Edit: a kad te zanima naprasno znaš engleski, a?!  :njanja:
Nisam ja, prase je! :mrgreen:
Lako je pročitati kad se zna o čemu se radi.

Citat
Baz zalosno, no dugo su i trajali, sa obzirom na kratkocu danasnjih SF serija...
Pa kad su malo epizoda razvukli na više godina. Tek četvrta ima pristojnih 20 ep. ako je IMDb u pravu.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: svetlost lutalica 09.08.2011. 14:36:48
Lako je pročitati kad se zna o čemu se radi.

Izvini...ali wtf?!  :shock:
Ladno blagog pojma nemam šta si hteo da kažeš.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 09.08.2011. 15:51:07
U ovom slucaju mislim da je vjerovatno vise problem sa glumcima (ostali projekti) i cjenom cjelog projekta, koji mislim da i nije bas jeftin. Vjerujem da ce Eureku zamjeniti neki drugi projekat, a nadam se da ce WH13 i onu drugu seriju od Amande Tapping pohraniti tamo gdje im je i mjesto... :)

Pogledah malo dalje po netu i naletih na ovaj clanak od prije 3 dana: http://tvseriesfinale.com/tv-show/eureka-season-six-cancelled-20479/

Bas tako nesto i ja kontam, veca cjena produkcije, a nacin kako SyFy to popravi je da dobijemo neku malo gluplji nastavak ili pak TV film.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 09.08.2011. 23:21:08
S obzirom da je u s3 i s4 pauza izmedju polusezona trajala godinu dana, mogu da se predomisle x puta :D Serija je vec zavrsena jednom pa nastavljena, i to vise nego uspesno.
Zavisi sve od buducih projekata i njihove sudbine.

Warehouse 13 je bitno losiji od Eureke a dobio je sledecu sezonu.
Za Alphas se jos ne zna ali ocekujem da dobiju bar jos jednu.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 10.08.2011. 20:54:56
Danas citam zanimljivu ocjenu da sa sve vise reality serija, te sa WWF SyFy sve vise lici na MTV, gdje muziku imas samo u naslovu...

A da, Eureka je vec bila jednom ponistena, pa su se onda predomislili, jer nisu imali nista bolje da stave na program. Sa ovakvim stvarima sve su vece sanse da nas osnu sa nekom novom galaktikom... :)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 11.08.2011. 11:07:41
Sta , prenose kecere sada !? Je l imaju lasere ili beamovanje ? :D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 30.09.2011. 21:46:21
Grrrrr, kako su zavšili sezonu!!! :evil:
Nije fer, nije fer, nije fer! Kako sad dočekati nastavak? :wall:

A Fargo ode u komoru sa sve cvikerima na nosu... :roll:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 01.10.2011. 03:12:20
Samo se nadam da ce nastavak za 6 a ne 12 meseci :)

Upali su malo u sablon na kraju ali mi je fino prijala.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 01.10.2011. 03:26:58
Krenuli su drugim putićem. :-D
I dalje je dobra serija. Malo slabija nego ranije al' bolja od većine drugih.

Prilično sam siguran da je za događaj na kraju kriva seksi doktorka psiholog. :D
Mislim, jedini je negativac u celoj seriji. :cry:
(http://images.tvrage.com/people_galleries/10/29277/22065.jpg)

Ah, ode i Lupo... :wall:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 07.12.2011. 23:55:10
Ovo sto je startovalo kao s5-ep01 nije nastavak s4 nego nevezani, bozicni specijal.

btw
Fenomenalna epizoda   :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 08.12.2011. 00:38:05
A ja se ponadao... već skinuo ali još nepogledao... :evil:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 19.04.2012. 20:02:31
А сад, завршна пета сезна, али стварно. :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 20.04.2012. 19:47:27
A ja se ponadao da su oni na SF kanaly promjenili misljenje... Obradovao si me na kratko... :)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 24.04.2012. 21:58:04
Интригантна прва епизода. Крај ме баш изненадио. А баш сам се питао шта би са др Барлоу. :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: plotz 25.04.2012. 08:27:40
Sry,pričamo o novoj sezoni?


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 25.04.2012. 12:34:30
Наравно. :-D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 04.06.2012. 17:00:23
Veceras nastavak ljubavne melo-drame zvana Eureka. Karter se zeni a koliko kontam, Fargo ce pokusati da ozivi svoju dragu iz matrix-programa... bude bilo zanimljivo... :D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 05.06.2012. 21:52:21
Zanimljiv nastavak...

Doista je steta sto ce ovu seriju ugusiti... a spodobu od serije poput 'lost gilrs' furati na SF kanalu.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 11.06.2012. 16:33:16
Упрскали су крај 507. Хенри_који_може_све с неба па у ребра реши проблем... Чист Deus ex machina. :evil:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 11.06.2012. 17:57:51
ehhh, ne zezaj, bas mi je simpa doktorica u kompjuteru.... :)

naravno da henri moze sve  :wink:

salu na stranu, moguce je izvuci informacije sa unistenog HD, samo sto to u seriji se desi odmah, a meni kad je to trebalo, trajalo je 2 sedmice i oko 20000 dolara. Skoro sve informacije sa HD su bile izvucene i poslate na novom HD.

I ne, ovo nije HD u kojem je motor ili pak glava citaca otisla, ovo je disk koji je bio fizicki unisten, i koji je malo nagorio usljed kratkog sopoja nastalog tekucinom. :D


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 11.06.2012. 18:07:02
„Мало“ нагорео... па била је рупчага у њему од електичног избоја. :lol:


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: plotz 12.06.2012. 13:54:35
Iznenadila me nova sezona,mnogo je brža od starih +


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 12.06.2012. 16:43:16
Dan,
je, istina - no istini za volju, ne bih mogao trpiti frustriranog Farga ostatak sezone. :D

plotz,
kazu da ce vrijeme teci puno brze pred kraj svijeta, tako izgleda isto pravilo vazi i za serije. Sjetimo se kako je SG-U ubrzao i bio puno bolja serija u zadnjih nekoliko epizoda. :D
Salu na stranu, steta je da ovakva serija ne dobija bar jos 4-5 sezona. Ne fali gledanosti, no cijena snimanja je prevelika... Zato imamo ostalo smece SF kanala... (jedino jos pratim Eureku sa tog kanala)


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: dan555 22.07.2012. 00:05:36
Ode i Eureka. :cmiz:
Odgledao poslednju epizodu. Lepo su se oprostili jedni od drugih i od gledalaca. Pojavili se svi bitni glumci. Umuvao se čak i onaj robotičar iz Razbijača mitova. :mrgreen:
Već mi nedostaju. :bye2:

Više ni jednu seriju ne pratim... Valjda će se pojaviti neka vredna pažnje.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: Nesa 22.07.2012. 02:57:42
Mada kod njih se nikad nezna. Koliko se secam vec su je do sada bar dva puta prekidali.
Ipak je ostala (bar po meni) otvorena da moze da se nastavi.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: NaraYan 22.07.2012. 04:34:19
Ja sam sporadično gledao to na SciFi kad zakačim i nekako mi se nije dopalo nimalo.

Ono, jedva da odgledam epizodu. Sve mi nekako fušarsi i neoriginalno izgleda.  :?
Možda što sam gledao baš kako sam gledao ali eto, slaba vajda.


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: SuperFrog 23.07.2012. 19:15:03
Jos nisam pogledao zadnju epizodu (snimljena je, tek sam sinoc stigao kuci), no otprilike znam kako ce se zavrsiti.

@NaraYan - nazalost, Eureka je jedna od onih serija kod koje moras gledati sve epizode redom, da bi pratio razvoj i promjenu likova. Istina, nije nesto posebno, no u svakom slucaju veoma je dobra u poredjenju sa ostlim smecem koji se nudi danas (mislim na SF serije).


Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: NaraYan 24.07.2012. 20:03:54
Verujem al ja sam pre svega gejmer i kad mi se nešto ne dopadne iz nekoliko puta a nije igra i ne dajem mu mnogo šanse više :)Naslov: Odg: Eureka
Poruka od: goldengaidin 05.09.2012. 12:43:53
Bas nepotrebna poslednja sezona. Srecom pa je Felicia Dej bila tu  :mrgreen: