SF tim

SF umetnost => Prikazi filmova => Temu započeo: Nekron Omikon 20.06.2009. 11:21:50Naslov: Night of the Creeps (1986)
Poruka od: Nekron Omikon 20.06.2009. 11:21:50
Horor klasik iz 80-ih o invaziji vanzemaljskih parazita na jedan kampus i borbi dvojice štrebera da vrate život u normalu.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5497.jpg)

Režiser i scenarista:
Fred Dekker
Uloge:
Jason Lively ... Christopher 'Chris' Romero
Steve Marshall ... James Carpenter 'J.C.' Hooper
Jill Whitlow ... Cynthia 'Cindy' Cronenberg
Tom Atkins ... Det. Ray Cameron
Allan Kayser ... Brad
Radnja:
1959. godine, vanzemaljski eksperiment završava na našoj planeti i zarazi jednog člana bratstva. Kada ga pronađe, Vlada zamrzne njegovo telo.27 godina kasnije, dva štrebera zbog želje da pristupe najpopularnijem bratstvu, slučajno oslobode taj leš koji započinje da inficira žitelje kampusa parazitima koji preobražavaju svoje domaćine u zombije.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5498.jpg)

Osvrt:
Još jedan povratak u 80-e godine bio je vrlo zabavan i uspešan. Ovoga puta radi se o horor komediji Freda Dekkera iz 1986. godine koja parodira filmove B produkcije iz 50-ih i 60-ih godina o invaziji vanzemaljaca.

Ono što obeležava ovaj film su otkačena priča koja je mešavina zombija, slešera i invazije vanzemaljaca, očajna gluma Jasona Livelyja i Stevea Marshalla (uopšte nije čudo što ovaj dvojac nije snimio mnogo filmova i što je prilično rano završio svoju glumačku karijeru), zanimljive realizacije zombificiranih studenata (efekti su providni ali za svoje vreme zadovoljavajući), scenario prepun rupa i nelogičnosti, kao i atmosfera karakteristična za filmove iz tog vremenskog perioda.

(http://www.sftim.com/forum2/forum/slike/t5499.jpg)

Kao i u slučajevima poput The Return of the Living Dead, Re-Animator, Creepshow, Demoni 1 i 2, Night of the Demons, i ovaj film deluje nekako otkačeno, sa komičnim scenama ali uz brojne mane ima u sebi nešto što ga odvaja od današnjih filmova i čini posebnim. Nekako, vidi se da su ti filmovi snimani s entuzijazmom, a verujem i da novac nije bio presudan pa nekako imaju dušu i nisu sterilni kao većina današnjih horora.

Za istinske fanove žanra, ovo je svakako jedan od must see filmova.


Naslov: Odg: Night of the Creeps (1986)
Poruka od: ender33 28.08.2009. 18:35:58
Ovo sam gledao i može proći kad nemaš pametnija posla