Je l' čekate na mene?

O tome gde stavljati neke stvari, na portal ili u forum sam dosta razmišljaV'o. Ne sećam se da li sam već o tome pisao, ako jesam da ponovim.
Portal ima modul "Recenzije" (barem sam ga ja tako preveo, možda je zgodnije "Tekstovi") koji je baš za ovakve stvari. Ima i mogućnost komentara.
Nezgodno je što je ograničen brojem karaktera koji php prima u polja za upis teksta (nešto preko 32.000). Čak i da je prilog dug 20.000 taj članak bi se otegao po strani k'o gladna godina, a deoba na više stranica nije izvodljiva, svaki tekst je zaseban.
E sad, imajući u vidu da smo mi (još uvek) mali forum sa malo tema (praktično svi formi imaju samo jednu stranu, osim prikaza filmova i vesti za portal), sve teme su vidljive na prvi pogled, ne mora da se kopa po više strana na prikazu foruma.
Zbog toga sam došao do zaključka da je bolje puniti forum sadržajem a ne portal. Zato sam i isključio modul "Prikazi" na portalu.
Još jedan razlog je taj što se na portal stavljaju stvari na koje se ne očekuju komentari, a ja sam mislio da bi bilo dobro da se ove biografije komentarišu i podstakne razgovor.
Ni ja nisam razmišljao u pravcu kao Master (eto koristi od više mišljenja

). Nisam znao da on želi da ovo bude nešto kao enciklopedijski deo.
Predlažem da ovaj podform ostane, da ne prebacujemo biografije na portal, ali da se teme zaključaju i stavi link za teme za duskusiju o tom autoru u Književnosti.
U Notesu foruma (to je onaj tekst iznad prikaza svih tema u jednom forumu, ima ga u Prikazima filmova) mogu da napišem da je ovaj p-forum samo za biografije a da su diskusije u roditelj-forumu.
Osim toga, pošto Ender ne dolazi u opšte, mislim da bi bilo dobro kada bi neko drugi bio urednik Književnosti, neko ko planira da piše biografije, prikaze dela i ko je aktivan u Književnosti. Ima vas dosta koji pišete ovde, pa se dogovorite ko će.
Što se biografija iz Vektora tiče, to smo se već dogovorili, samo ja nikako da stignem.
Sada me čeka sređivanje skena Sirijusa 2, a to može da potraje jer još nisam našao zadovoljavajući način. Pomogli su mi savetima na Dizajn zoni, ali to još nije to.
Posle treba da prebacim na php one spiskove priča (lutalica je sredila još jedan spisak pa i njega treba da dodam).
Pa treba da opise starih filmova prepravim da koriste bazu podataka a ne fajlove kao sada, pa treba da dodam funkcije za administriranje, dizajn...
Moja lista "Uraditi na forumu" nikako da se smanji...

(malo se pravdam, u stvari, samo sam lenj i neorganizovan.

)