Beograđanka zaslužna za animaciju u "Hariju Poteru"

(1/1)

dan555:
Beograđanka Jelena Erceg zaslužna za 3D animaciju u "Hariju Poteru"

Jedna od čari filmova o Hariju Poteru koja privlači veliki broj fanova dečaka čarobnnjaka u bioskope jesu i odlični specijalni efekti koji gledaoce uvuku u magični svet Hogvortsa lako i uverljivo.

Međutim, malo je poznato da gledaoci širom sveta tu magiju duguju ženi! Ona se zove Jelena Erceg, i arhitekta je poreklom iz Beograda, koja već dugi niz godina sa velikim uspehom radi u holivudskoj industriji snova.Kako pišu "24 sata", Jelena već godinama radi u Los Anđelesu na filmovima A-produkcije, a spisak filmova i zvezda sa kojima je sarađivala je impozantan. Počevši od crtaća „Stjuarta Litla” u kome je radila animaciju, „Put oko sveta za 80 dana”, zatim naučnofantastične strip priče „X Men 2”, preko avanturističkog filma „Noć u muzeju” do Oskarom nagrađenog „Zlatnog kompasa” u kome su igrali Nikol Kidman i Danijel Krejg, ali i serijala o Hariju Poteru.


Izvor vesti: Blic.

SuperFrog:
Odlicno da ima i nasih talenata u Holivudu.

Koliko se sjecam Sanja Milkovic-Hayas takodje radi vec duzi niz godina kostim dizajn za veliki broj popularnih filmova ukljucujuci Blade, XXX, Fast and Furious...

Navigacija

[0] Indeks poruka