PAVIĆEV NOVI ROMAN PRVO NA RUSKOM JEZIKU

(1/1)

Raven:
Novi roman Milorada Pavića "Drugo telo" pojavio se u izdanju izdavačke kuće "Azbuka" iz Sankt Peterburga, objavila je novinska agencija Beta, a prenosi PISB.

Knjiga se pojavila najpre na ruskom jeziku, a najavljeno je da će se potom pojaviti i na srpskom. Prevod sa srpskog na ruski uradila je ekskluzivni prevodilac Pavićevih dela na taj jezik Larisa Saveljeva.

Roman "Drugo telo" izdat je u 15.000 primeraka i očekuje se da će mnogobrojni poštovaoci Pavićevih dela moći da ga kupe u moskovskim knjižarama već naredne nedelje.

Roman je posvećen ljubavi, tome da li postoji život posle smrti i kakav on može biti. Pavić prikazuje tri ljubavna para u tri raližičite istorijske epohe i tri mesta u svetu.

Saveljeva je agenciji Beta rekla da je Pavić učinio "dobar gest" time što je knjigu izdao najpre na ruskom jeziku i to u izdavačkoj kući "Azbuka", koja je izdala sva njegova dela prevedena na ruski.

Prema njenim rečima, "Azbuka" će naredne godine, ponovo, po četvrti put predložiti Pavića za Nobelovu nagradu za književnost.

U septembrarskom intervjuu za Glas javnosti, kada je najavljivan beogradski Sajam knjiga, Pavić je o svom novom romanu rekao:

- Smatram da je "Drugo telo" do sada moje najbolje književno delo. Na ovoj knjizi radio sam poslednje tri godine. Ima tri stotine pedeset stranica, a govori o četiri ljubavna para koji, u osamnaestom veku u Veneciji i Ugarskoj, a u našem veku u Parizu, Beogradu i drugde po svetu, pokušavaju da ustanove ima li čovek posle smrti svoje drugo telo kao što je imao Hristos. Za ovogodišnji sajam knjiga moj novi roman neće izaći, već će se to dogoditi negde krajem godine, kod "Derete", ali to ne znači da na sajmu neću potpisivati svoje druge knjige.

Navigacija

[0] Indeks poruka