PREMIJERA NOVOG HARIJA POTERA U SRBIJI 12. JULA 2007.

(1/1)

Raven:
Peti deo čuvenog serijala o mladom čarobnjaku Hariju Poteru i njegovim avanturama u Hogvortsu, školi magije i čarobnjastva, "Hari Poter i red feniksa" premijerno će biti prikazan u našoj zemlji 12. jula naredne godine, objavio je Mondo, a prenosi PISB. Prvi trejler će biti ekskluzivno prikazan na beogradskoj premijeri novog animiranog filma "Happy Feet: Ples malog pingvina" koja će se održati u velikoj dvorani Sava centra u nedelju 17. decembra u terminima od 11, 15, 17 i 19 časova.

Režiju petog dela Hari Poter serijala potpisuje David Jejts, a oprobanoj glumačkoj ekipi se pridružuju Imelda Staunton (nominovana za Oskara za ulogu u filmu Vera Drejk) kao Dolores Ambridž, nova profesorka odbrane od mračnih vestina, Helena Bonam Karter kao smrtožder Belatriks Lestrejndž i Evana Linč kao Luna Lavgud, učenik četvrte godine i novi član Harijeve ekipe.

U petom filmu, Hari se vraća na svoju petu godinu studiranja na Hogvortsu i otkriva da veliki deo čarobnjaka odbija da razmišlja o njegovom nedavnom susretu sa zlim Lordom Voldemorom, odlučujući da ignorišu vesti o Voldemorovom povratku.

Strahujući da direktor Hogvortsa, Albus Dambldor, laže o Voldemorovom povratku da bi podrivao njegovu moć i preuzeo njegov posao, Ministar za magiju, Kornelijus Fadž postavlja novog profesora Odbrane od mračnih veština koji će nadzirati Dambldora i učenike Hogvortsa. Ali, od ministarstva odobreni kurs odbrambene magije profesorke Dolores Ambridž ostavlja mlade čarobnjake potpuno nepripremljene da se odbrane od mračnih sila koje prete njima i čitavoj čarobnjačkoj zajednici, tako da na nagovaranje svojih prijatelja Hermione i Rona, Hari preuzima stvari u svoje ruke.

Sastajući se tajno sa grupom studenata koji sebe nazivaju "Dambldorovom armijom", Hari ih uči kako da se brane protiv Mračnih veština, pripremajući hrabre mlade čarobnjake za veličanstvenu bitku koja će uslediti.

Hari Poter serijal je do sada, samo u bioskopima, zaradio preko 3,5 milijarde dolara.

Navigacija

[0] Indeks poruka