SF tim

Rezervat => Portal vesti => Temu započeo: Raven 19.12.2006. 12:03:04Naslov: "HARI POTER" OTVARA "FILHARMONIJICU"
Poruka od: Raven 19.12.2006. 12:03:04
Ciklus dečjih koncerata pod nazivom "Filharmonijica" održaće se 21. i 22. decembra u Beogradskoj filharmoniji koncertima pod nazivom "Hari Poter i čarobnjakov kamen", najavila je agencija Beta, a prenosi PISB (http://www.sfpogled.net).

Koncerti će biti održani 21. i 22. decembra u terminima od 11 i 12.30 časova, a zbog velikog interesovanja publike zakazan je i peti termin, 21. decembra u 18 časova, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Muziku za film "Hari Poter i čarobnjakov kamen" komponovao je čuveni holivudski kompozitor Džon Vilijams.

Kroz devet stavova ove svite, narator Branislava Podrumac upoznaće najmladju publiku s instrumentima koji čine orkestar. Devet slika iz filma biće predstavljene muzičkim metaforama.

Let magične sove Hedvig dočaraće čelesta, a trio fagota predstaviće zlog Valdermota, Hitrost Harijeve magične metle Nimbus 2000 predstavljena je sekcijom drvenih duvača, a dremka troglavog psa čuvara Flafija kontrafagotom i harfom.

Žestoku igru Kvidič dočarava limena sekcija orkestra, a Harijevu patnju za roditeljima klarineti i violončela. Čarobnjak za dirigentskim pultom biće Marko Hribernik iz Slovenije.

"Hari Poter i čarobnjakov kamen" je prvi koncert u okviru dečjeg ciklusa "Filharmonijica". Najmladju publiku Beogradske filharmonije u februaru očekuje koncert "Peća i vuk", a u martu "Mala sirena".