SF tim Portal vesti
Pages: 1
Rat marsovaca i narodnjaka u crtaću By: Raven Date: 08.04.2007. 13:10:15

Pisali smo već o filmu "Jet Set" koji je skrenuo pažnju na sebe provokativnom temom, a on i dalje privlači pažnju medija, kao što je to slučaj u vesti agencije Beta koju prenosimo, pre svega zbog dodatnih informacija za znatiželjne koji film još nisu odgledali, kaže se na sajtu PISB.

Boban Zdravković, Šaban Šaulić, Sejo Kalač, Jašar Ahmedovski i Aca Ilić samo su neki od brojnih pevača folk muzike koji se sukobljavaju sa vanzemaljcima u crtanom filmu "Džet set".

Prvi crtać o ratu Marsovaca i narodnjaka, delo je mladog režisera Nenada Mitića, koji je u svom dugometražnom "treš" filmu likove folk pevača uradio kombinacijom njihovih fotografija i animacije u stilu popularnog američkog satiričnog serijala "Saut park".

"Šta se dešava kad Marsovci krenu u rat protiv narodnjaka i hoće li narodna muzika preživeti ili će je vanzemaljske snage potpuno uništiti", bio je reklamni slogan Mitićevog filma na Vikendu "treš" filma u Domu omladine Beograda, gde je krajem marta na zahtev publike imao dodatne projekcije.

U "Džet setu" animirani lik voditelja Darka Panovića u vestima televizije Pink javlja da se "u selu Stepojavec na Ibarskoj magistrali dogodio strašan zločin u kojem je život izgubilo preko 100 estradnih umetnika".

Potom se u crtaću nižu slike borbi malih zelenih sa likovima pevača folk muzike, koje predvodi Boban Zdravković uz povik da moraju da se udruže zarad spasa "Grand produkcije".

"Nisam hteo da u prvi plan stavim neke nafurane ličnosti, pa sam Zdravkovića odabrao, jer ga svi znaju a totalno je nebitan. Ostale sam odabrao inspirisan njihovim facama koje sam našao na netu, a ne iz nekog posebnog razloga", rekao je Mitić agenciji Beta.

Tako je lik Šabana Šaulića uveden u film, jer Mitić kaže da mu je pevač bio potreban kako bi Zdravkoviću poručio da treba da osveti "nas Šabane". I pored svega toga, Mitić kaže da ne očekuje proteste folk pevača koji se pojavljuju u njegovom crtaću.

"Ne znam kako bi reagovali da vide film, nadam se u smislu neke šale.
Ne verujem da bi se bunili, eventualno par likova, ali neći to da komentarišem dok se to ne desi", kaže Mitić, koji je scenario za film napisao sa Markom Gizdavićem.

"Džet set" je snimljen jer je Mitić hteo da na šaljiv način, parodijom izrazi svoj stav prema "Grandu", za koju kaže da je "čudna produkcija koja pušta sve i svašta samo da bi dobila novac i popularnost".

"Bio sam na gomili žurki gde se pušta, ali ne volim tu muziku. Ima okej i totalno 'treš' pesama. Pratio sam 'Grand' dva meseca dok sam radio film, da bih bio u toku i znao o čemu se radi, ali 'Grand' mi se nije dopao uopšte", ističe Mitić.

Kliknite i pogledajte trejler za "Džet set".
http://www.youtube.com/watch?v=uHVOOsykL_k
Rat marsovaca i narodnjaka u crtaću By: Kahless Date: 02.06.2007. 19:15:45

ima ceo film na google video, potražite, ludilo

šabane, šapkeeeEEEEEEEEE Very Happy