SF tim Portal vesti
Pages: 1
U knjižarama GOSPODAR HAOSA i PLAMEN NAD PONOROM By: Raven Date: 03.04.2007. 09:55:29

Izdavačko preduzeće Laguna, nedavno je objavilo dva nova naslova – "Plamen nad ponorom" Vernona Vindža i "Gospodar haosa (deo prvi)" Roberta Džordana, javlja Art-Anima.

U romanu "Plamen nad ponorom", koji je 1993. osvojio prestižnu nagradu Hugo, mešaju se nadljudske inteligencije, neverovatne vanzemaljske rase, svemirske bitke, ljubav, izdaja, genocid i još toga što čini dobru svemirsku operu.

"Vindž nam priča uzbudljivu priču koja se odvija širom svemira i na nekolikim planetama, punu izvanrednih ideja i domišljatih čudesa. Ovo je naučna fantastika velikih razmera u najboljem smislu te reči."Fred Kliver, The Denver Post

"Gospodar haosa", šesta i najduža knjiga iz serijala "Točak vremena", kod nas će biti objavljena u dva dela. Prvi deo je ugledao svetlo dana, a evo šta o njemu može da se pročita na sajtu izdavača:

Dok se Točak okreće, vetrovi sudbine šibaju zemlju, a Rand al’Tor se upinje da ujedini narode pred Poslednju bitku, kad Mračni bude oslobođen i kada neoprezno čovečanstvo bude upalo u zamke koje su postavili besmrtni Izgubljeni. Bela kula u Tar Valonu, pod Elaidom kao Amirlin, zaključila je da se Rand mora obuzdati – i smiriti, ako zatreba – i to odmah. Zato u Salidar, među Aes Sedai u izgnanstvu, stiže izaslanica, Tarna Fejr. Tamo je i Mogedijen, jedna od Izgubljenih, kao i Birgita, legendarna junakinja, ali samo Elejna i Ninaeva znaju ko su one zapravo. Suša i letnja žega nastavljaju se i tokom zime. Zbiva se još mnogo toga što nikad bilo nije: Rand okuplja muškarce sposobne da usmeravaju, brojne Dvorečanke kreću u Tar Valon na obuku, a jedna Aes Sedai vezuje za sebe Zaštitnika bez njegove saglasnosti – i to glavom i bradom Ponovorođenog Zmaja