SF tim Serije
Pages: 1
Dvojnik (Counterpart) (2017) By: kaa Date: 04.04.2019. 13:59:50

Dvojnik (Counterpart) (2017)

Špijunska drama sa graničnim SF obrtom…Priča počinje kada Hauard Silk niže rangiraqni službenik mastiljarske UN službe suoči sa svojim dvojnikom iz paralelne dimenzije.Taj susret inicira lanac događaja koji dovode uopasnost postojanje oba sveta.

Prvo što me je privuklo ovoj seriji je bio JK i nisam pogrešio – gluma je odlična , i to ne samo njegova.(epizodu ima i unuk Jove Kapičića)Serija se odvija najvećim delom u Berlinu , što ima smisla sa obzirom na istoriju grada…Prisutni su zidovi, obaveštajne službe, mračna atmosfera konsatntne pretnje od eskaliranja nevidljivog sukoba. Špijunski triler se razvija u psihološko/filozofsku ravan  o prirodi ličnosti i karaktera ,izbora koje pravimo i zašto ih pravimo.

Kako rekoh SF je graničan ali je osnova čitavog zapleta i zahvaljujući prirodi ovog žanra se “otvaraju nove granice” (što bi reko pokojni Munitić)…

Serija ima nažalost samo dve sezone ,od kojih je druga emitovana ove godine, ali ima moju toplu preporuku za gledanje – ako ste vise za jedan fin psihološko-špijunski triler.

https://www.imdb.com/title/tt4643084/