SF tim Novosti, najave, događanja
Pages: 1
Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Eriops Date: 28.12.2014. 11:47:19

Danas, ko se ne boji snega, može da svrati...

Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Eriops Date: 28.12.2014. 11:49:43

Naslovnica je delo Relje Antonića:

Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Eriops Date: 28.12.2014. 11:51:48

Ukratko sadržaj( broj je tematski posvećen stogodišnjici Prvog svetskog rata, u stvari ista ta tema je obuhvaćena u dva dela, devetom i ovom, desetom broju):

Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Nesa Date: 28.12.2014. 12:01:54

Paaa, nije da se plasim snega, ali termin mi porodica popunila, a bas smo mogli i da se vidimo.
Steta zbog kasne informacije. U svakom slucaju pozdrav tebi Epi a i Salu ako dolazi. pozdrav
Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Eriops Date: 28.12.2014. 14:04:10

Ja sam planirao doći, ali viša sila me sprečila Nešo. Došao bi uprkos snegu, ali u petak veče sam imao problema sa zubom, i u subotu morao raditi intervencije na dva zuba trajalo sat i po,od kojih je jedan ostao i otvoren do stavljanja leka, tako da sam totalno grogi i ne smem rizikovati po ovom hladnom vremenu da idem, da se to eventualno upali. Baksuz Sad Mislim da ni Sal neće ići.
Ali eto, da podelim info, verujem da će promocija biti interesantna, pa ako je nekome blizu, može da svrati...
Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Nesa Date: 28.12.2014. 16:45:45

Evo zajedno sa Kulijem procitasmo tvoj post i eto ni nas dvoje ne idemo.
Ostaje nam samo da se onako bez promocijre nekako ukompamo pa da se ispricamo.
Odg: Omaja-domaća folklorna fantastika(priče tajanstva i mašte) By: Eriops Date: 29.12.2014. 11:05:42

Lagunini pisci na promociji časopisa Omaja(preuzeto sa Art-Anima).
Smatram da je ovo zaista dobra stvar za domaću fantastiku, da sve više izlazi iz geta, i da je se više ne ,,gade'' ni poznatiji i jači izdavači, kao
ni pisci koji pišu za iste:

Sinoć je u prostorijama beogradskog kluba "Leila" (Kralja Petra 41), održana promocija jubilarnog 10. broja časopisa "Omaja". O strašnim pričama, fantastici u Srbiji i svom dosadašnjem književnom stvaralaštvu, govorili su "Lagunini" pisci Vlada Arsić i Pavle Zelić, pisac i član redakcije časopisa Mladen Marković, kao i urednik "Omaje", etnolog Mladen Milosavljević.

Slučaj je hteo da se promocija časopisa, koji popularizuje mistične priče iz naroda i seoskog života, desi baš na prvi snežni dan u Beogradu. Inspirisani snežnim ambijentom kao i prijatnim kutkom kluba, sagovornici su, poput starih dobrih pripovedača, ispričali po jednu strašnu priču baziranu na svom ličnom iskustvu.

Jubilarni 10. broj "Omaje" predstavlja drugi deo tematskog specijala, posvećenog strašnim pričama čija je radnja smeštena u ambijent Prvog svetskog rata.

Časopis "Omaja" je posvećen temama iz oblasti folklorne fantastike i trenutno je jedini takav u Srbiji. Cilj časopisa jeste afirmacija književnog stvaralaštva inspirisanog narodnim predanjima, mitologijom, strašnim pričama i uopšte, stvaralaštva koje u sebi spaja fantastiku i narodnu tradiciju.