SF tim Novosti, najave, događanja
Pages: 1
EMITOR na netu By: dan555 Date: 02.11.2014. 19:26:29

"Komarci" su prešli na elektronsko objavljivanje Emitora a povremeno će izdavati i papirno sa člancima iz onlajn verzije i ponekim dodatnim.

Žao mi je što su se na neki način i oni predali ovom novom vremenu a pretpostavljam da je njihovoj staroj gardi još teže. Papir ostaje a elektronske verzije tako lako nestaju.

http://emitor.rs/
Odg: EMITOR na netu By: Eriops Date: 27.11.2014. 10:51:22

I ja više volim papir, ali mislim da je ovo neophodno i u korak sa vremenom.
Diskutabilno je i koliko papir ostaje...svedoci smo poslednjih meseci kako naše institucije, knjižare i sl. rešavaju problem ,,prekobrojnih '' knjiga, a mogu misliti tek kako prolaze prekobrojni časopisi, pogotovo žanrovski koje retko ko i čita. Tako da mislim da je ovo neophodno, a ne vidim kako bi e-verzije propale, osim ako ostanemo bez struje i vratimo se u kameno doba.
Svakako je važno da Emitor opstane, za buduće generacije i pisaca i čitalaca, jer je on istorija u malom naše fantazi scene. A najbolje rešenje i jeste da postoji u oba oblika, i papirnom i elektronskom.
Odg: EMITOR na netu By: dan555 Date: 27.11.2014. 16:05:27

Папир у кућној библиотеци остаће и два века а електронски фајл већ после 4-5 година на диску може да пропадне а осим тога лако може да се деси да програми који га читају оду у историју па иако фајл постоји нема чиме да се очита.