SF tim Portal vesti
Pages: 12
SF filmovi 2013. By: dan555 Date: 31.12.2012. 22:34:08

SF filmovi 2013.

Kao i prošle godine napravio sam mali spisak filmova iz našeg žanra koji će biti prikazani 2013.
Slobodno dodajte one koje sam propustio a smatrate da su važni.

18. 1.
Mama - horor - Pošto ih je otac odveo od majke i pritom sleteo u jarak, dve sestre su ostale same u staroj napuštenoj kući u šumi. Pet godina kasnije pronađe ih ujak i uzme kod sebe, da im omogući normalan život. Ali sestre su se u šumi drastično izmenile i sa njima je došlo još nešto...

25. 1.
Hansel and Gretel Witch Hunters (Ivica i Marica: Lovci na veštice) - horor, fantastika, akcija - Nešto su se u poslednje vreme navadili da od bajki prave horore... Nemačko-američka produkcija od Ivice i Marice napravila je opasan tim lovaca na veštice koji ih istrebljuje širom sveta. Budžet je sasvim solidnih 60 mil. pa bi produkcija trebalo da bude dobra. Ima i nekih poznatih glumaca; ljubitelji Geme Arterton će biti zadovoljni (valjda).

1. 2.
Warm Bodies - horor, komedija - Šta se zgodi kad se zombi upusti u romansu sa devojkom jedne od svojih žrtava... Njihova ljubav može promenti ceo svet neumrlih...

14. 2.
Escape from Planet Earth (Bekstvo sa Zemlje) - animirani - Astronaut Supernova, pokušavajući da odgovori na poziv u pomoć, zarobljen je u zamci na ozloglašenoj opasnoj planeti vanzemaljaca.

22. 2.
Dark Skies - horor, SF - Serija uznemirujućih događaja je protresla miran život porodice Beret. Nešto zastrašujuće i smrtonosno ih progoni...

1. 3.
Stoker - horor, drama - Posle smrti Indijinog oca u porodicu dolazi ujak Čarli, za kojeg nije ni znala da postoji, da živi sa njom i njenom nestabilnom majkom. Počinje da sumnja da ovaj tajanstveni, šarmantni čovek ima skrivene motivr i postaje opsednuta njime. Dobra glumačka podela: Nikol Kidman, Mija Vasikovska...

The Last Exorcism Part II - horor - Dok se oporavlja od događaja iz prvog filma, Nel pokušava da se vrati normalnom životu ali zla sila koja ju je ranije opsela vraća se sa još strašnijim planom.

8. 3.
The ABCs of Death - horor - Antologija sa 26 poglavlja koja pokazuje sva čudesa i brutalnu lepotu smrti. Razni režiseri dobili su punu slobodu da snime segmente inspirisane jednim slovom azbuke a da su u vezi sa smrću. Film daje presek modernog horora.

Oz: The Great and Powerful - fantazi - Mađioničar bačen u svet fantazije mora da koristi svoju dovitljivost kako bi izbegao tri čarobnice koje ga proganjaju. Odlična ekipa sa obe strane kamere.

15. 3.
Carrie (Keri) - horor - Može li bolje od prve verzije? Videćemo...

29. 3.
G.I. Joe: Retaliation - SF, akcija - Osim što se bore protiv svog najvećeg neprijatelja, Kobre, sada moraju da se izbore i sa svojom vladom zbof koje im je ugrožena egzistencija.

The Host - SF - Vanzemaljac parazit ubrizgan je u Melani sa misijom da preuzme Zemlju. Umesto toga, Vanda (ako se V zove) postane prijatelj sa svojim domaćinom i pomaže ljudima da ostanu slobodni. Ne dopada mi se što je rađen po romanu Stefani Mejer ali glavnu ulogu igra Sirša Ronan (Saoirse Ronan) što mi je dovoljno da ga odgledam.

12. 4.
Evil Dead - horor - Rimejk prvog filma iz serijala. Mija odlazi sa bratom i grupom prijatelja u udaljenu kolibu gde otkriva Knjigu mrtvih koja vodi do opasnosti i užasa...

Scary Movie 5 - horor, komedija - Još jedan nastavak kultnog serijala.

19. 4.
Oblivion (Zaborav) - SF, akcija - Jedan od retkih preostalih dronova-servisera dodeljenih Zemlji, na njenoj od rata sa vanzemaljcima razorenoj površini, otkrije srušenu letelicu čiji teret dovodi u pitanje sve što zna o ratu i čak mogu da sudbinu čovečanstva stave u njegove ruke. Glavne uloge Tom Kruz, Morgan Frimen.

3. 5.
Iron Man 3 - SF - Stark svojom genijalnošću pobeđuje one koji su mu razorili privatan život i kreće na najjačeg neprijatelja - Mandarina. Ista glumačka postava.

10. 5.
About Time - SF, komedija - Mladić sa sposobnošću da putuje kroz vreme, tokom života spoznaje da ga taj talenat ne može sačuvati od tuge, životnih uspona i padova, i da sve ima uticaj na sve i svuda.

17. 5.
Star Trek Into Darkness - SF - Dvanaesti film u nizu. Pošto je posada Ent-a u svojoj organizaciji otkrila nezaustavljivu silu strave i užasa, Kirk ih kroz ratnu zonu vodi u lov na krivca...

7. 6.
After Earth - SF, akcija - Posle brodoloma, otac i sin istražuju planetu sa koje su pre 1.000 godina evakuisani ljudi. Glumi Vil Smit sa svojim sinom.

14. 6.
Man of Steel - SF - Još jedan film o Supermenu. Ako ništa drugo, kao i Spajdi, dobio je kostim modernijeg stila.

21. 6.
World War Z (Svetski rat Z) - horor - Službenik UN-a putuje širom Zemlje pokušavajući da spreči smrtonosnu pandemuju zombija. Po knjizi Maksa Bruksa, prevod je objavio Paladin.

3. 7.
Despicable Me 2 (Grozni ja 2) - animirani, SF - Papoj, papoj... Very Happy Gru, devojčice, pomoćnici (minioni) se vraćaju...

12.7.
Pacific Rim - SF, akcija - Gigantski robot kojim upravljaju ljudi brani planetu od napada vanzemaljaca.

19. 7.
The Conjuring - horor - Poznata radnja... porodica farmera sreće duhove koji žive sa njima.

26. 7.
The Wolverine - fantazi - Ovaj put priča je o "Vučku" koji putuje u Japan kako bi vežbao sa samurajima... A-KAIIIII Very Happy

9. 8.
Elysium (Raj) - SF, akcija - Antiutopija, 2159. bogataši žive na orbitalnoj stanici dok se običan narod pati na uništenoj Zemlji. Jedan čovek kreće na misiju koja bi mogla da obezbedi ravnopravnost u podeljeni svet.

30. 8.
Insidious Chapter 2 - horor - Nastavak filma iz 2010. priča od sudbini porodice Lambert i njihovoj posednutoj kući.

Random - horor - Studentkinja ostane sama u studenjaku i mora da se odbrani od zločinaca tako što će se suočiti sa svojim najvećim strahovima.

6. 9.
Riddick - SF - Ostavljen da umre na sprženoj planeti, Ridik se suočava sa vanzemaljskim grabljivicama. Aktivira signal za opasnost čime upozori dva broda. Jedan prevozi novu rasu a drugim upravlja čovek iz ridikove prošlosti. Vin Dizel, Karl Urban i Starbak (Kejti Sakov).

13. 9.
I, Frankenstein - horor - Frankenštajnova kreatura je upletena u vekovni rat dva klana besmrtnih.

11. 10.
Haunt - horor - Povučeni tinejdžer sa novim susedom istražuje posednutu kuću koju je pazario nepoznati kupac.

18. 10.
The Seventh Son - fantazi - U XVII veku Tomas je mladi šegrt lokalne utvare koja ga uči kako da se bori sa zlim duhovima. Najveći izazov pred njim je borba sa moćnom Malkin koja je pobegla dok utvara nije bila tu.

25. 10.
Paranormal Activity 5 - horor - Radnja: cvrc... još ne znaju šta će da snime. Razz

1. 11.
Ender's Game (Enderova igra) - SF - Svi znamo šta je ovo, zar ne? Very Happy U borbi sa vanzemaljcima vodeću ulogu imaju deca koja komanduju svemirskim brodovima, kao da igraju igrice.

8. 11.
Thor: The Dark World - fantazi - Tor se bori sa drevnom rasom Dark Elves koja preti da će vratiti svemir u tamu posle događaja opisanih u Osvetnicima (The Avengers).

22. 11..
The Hunger Games: Catching Fire - SF, antiutopija - Nastavak avantura Katnis iz prvog dela "Igara gladi".

13. 12.
The Hobbit: The Desolation of Smaug - fantazi - Nastavak priče o Hobitima i njihovim avanturama.

Odg: SF filmovi 2013. By: venom187 Date: 01.01.2013. 12:24:16

Citat: dan555  31.12.2012. 22:34:08
SF filmovi 2013.

25. 1.
Hansel and Gretel Witch Hunters (Ivica i Marica: Lovci na veštice) - horor, fantastika, akcija - Nešto su se u poslednje vreme navadili da od bajki prave horore... Nemačko-američka produkcija od Ivice i Marice napravila je opasan tim lovaca na veštice koji ih istrebljuje širom sveta. Budžet je sasvim solidnih 60 mil. pa bi produkcija trebalo da bude dobra. Ima i nekih poznatih glumaca; ljubitelji Geme Arterton će biti zadovoljni (valjda).

Renera ne pominješ...  udri  Laughing
Odg: SF filmovi 2013. By: Glorija Date: 02.01.2013. 12:42:36

U slici : http://www.youtube.com/watch?v=FQKfGTgd6Zk&feature=player_embedded

... i HD : http://www.youtube.com/watch?v=dkKInpl6fPQ
Odg: SF filmovi 2013. By: valiant68 Date: 04.01.2013. 02:11:56

Za Ridikovu najavu - imas bel. cokoladu od mene  Laughing
Veceras poskidah BR R.Hroniku, saltam daljinski i ugledam na tv-u.  kriv sam
Sutra povezujem 5.1 (cami mesecima) i uzivanje pred tv-om.
Odg: SF filmovi 2013. By: kaa Date: 14.02.2013. 21:10:08

Citat: dan555  31.12.2012. 22:34:08
SF filmovi 2013.

Kao i prošle godine napravio sam mali spisak filmova iz našeg žanra koji će biti prikazani 2013.
Slobodno dodajte one koje sam propustio a smatrate da su važni.

25. 1.

Još ga nisam skinuo, a interesuje me - čisto zbog priče...

Citat
1. 3.
Stoker - horor, drama - Posle smrti Indijinog oca u porodicu dolazi ujak Čarli, za kojeg nije ni znala da postoji, da živi sa njom i njenom nestabilnom majkom. Počinje da sumnja da ovaj tajanstveni, šarmantni čovek ima skrivene motivr i postaje opsednuta njime. Dobra glumačka podela: Nikol Kidman, Mija Vasikovska...

Ovo što kažeš zbog glumica...

Citat
The Last Exorcism Part II - horor - Dok se oporavlja od događaja iz prvog filma, Nel pokušava da se vrati normalnom životu ali zla sila koja ju je ranije opsela vraća se sa još strašnijim planom.

Živo me interesuje kako će posle onakvog kraja da nastave...

Citat
Oz: The Great and Powerful - fantazi - Mađioničar bačen u svet fantazije mora da koristi svoju dovitljivost kako bi izbegao tri čarobnice koje ga proganjaju. Odlična ekipa sa obe strane kamere.

Džejms Franko - kao Oz, tja, taj lik u zadnje vreme nema loše filmove...

Citat
15. 3.
Carrie (Keri) - horor - Može li bolje od prve verzije? Videćemo...

Sumnjam, ali verovatno ću skinuti...

Citat
12. 4.
Evil Dead - horor - Rimejk prvog filma iz serijala. Mija odlazi sa bratom i grupom prijatelja u udaljenu kolibu gde otkriva Knjigu mrtvih koja vodi do opasnosti i užasa...

Ovo ću da gledam zbog originala (mada mi se čini - po trejlerima - da ću se pokajati)

Citat
17. 5.
Star Trek Into Darkness - SF - Dvanaesti film u nizu. Pošto je posada Ent-a u svojoj organizaciji otkrila nezaustavljivu silu strave i užasa, Kirk ih kroz ratnu zonu vodi u lov na krivca...

Ovo ide pod - hteo ne hteo  Smile...

Citat
14. 6.
Man of Steel - SF - Još jedan film o Supermenu. Ako ništa drugo, kao i Spajdi, dobio je kostim modernijeg stila.

Ovo me jako interesuje, hoće li D.C. i Nolan (sada i Snajder) istrajati na onome što su uradili u trilogiji o Betmenu ili će se prikloniti isplatljivijoj Marvelovskoj varijanti...

Citat
3. 7.
Despicable Me 2 (Grozni ja 2) - animirani, SF - Papoj, papoj... Very Happy Gru, devojčice, pomoćnici (minioni) se vraćaju...

Prvi je bio sjajan, a ja volim crtaće...

Citat
26. 7.
The Wolverine - fantazi - Ovaj put priča je o "Vučku" koji putuje u Japan kako bi vežbao sa samurajima... A-KAIIIII Very Happy

Takodje kajanje unapred, ali verovatno ću gledati...

Citat
9. 8.
Elysium (Raj) - SF, akcija - Antiutopija, 2159. bogataši žive na orbitalnoj stanici dok se običan narod pati na uništenoj Zemlji. Jedan čovek kreće na misiju koja bi mogla da obezbedi ravnopravnost u podeljeni svet.

Met Dejmon ne snima loše filmove...

Citat
6. 9.
Riddick - SF - Ostavljen da umre na sprženoj planeti, Ridik se suočava sa vanzemaljskim grabljivicama. Aktivira signal za opasnost čime upozori dva broda. Jedan prevozi novu rasu a drugim upravlja čovek iz ridikove prošlosti. Vin Dizel, Karl Urban i Starbak (Kejti Sakov).

Interesuje me...

Citat
1. 11.
Ender's Game (Enderova igra) - SF - Svi znamo šta je ovo, zar ne? Very Happy U borbi sa vanzemaljcima vodeću ulogu imaju deca koja komanduju svemirskim brodovima, kao da igraju igrice.

Pitanje je da li će izaći tada, pošto imaju problema sa kompanijom koja je radila specijalne efekte. Svejedno, kad god da se pojavi - pod mora...

Citat
13. 12.
The Hobbit: The Desolation of Smaug - fantazi - Nastavak priče o Hobitima i njihovim avanturama.

... bez komentara  Smile

Odg: SF filmovi 2013. By: kaa Date: 14.02.2013. 22:08:54

I da dodam - "The Prototype" - http://www.imdb.com/title/tt2223842/

Po trejlerima deluje interesantno, koska je što se ne zna kada će se pojaviti ali najavljen je za ovu godinu.

+ "Jack the Giant Slayer" - http://www.imdb.com/title/tt1351685/
Novi Singerov film, a već sam mu oprostio Supermena i Valkire... trebalo bi da bude 1. 3.- ako se nešto ne promeni...
Odg: SF filmovi 2013. By: venom187 Date: 14.02.2013. 23:13:16

Da ovaj Prototype nema veze sa igrom?
Odg: SF filmovi 2013. By: kaa Date: 14.02.2013. 23:25:30

Citat: venom187  14.02.2013. 23:13:16

Po ovome što sam na brzinu pročito o igri, i po trejlerima za film - rekao bih da nemaju veze...

Odg: SF filmovi 2013. By: Tanjica Date: 23.02.2013. 10:01:56

Citat: venom187  14.02.2013. 23:13:16

Joj kako je igra dobro izgledala kad je gledas sa strane. Posle dva dana Dragi odustao od igranja zbog hronicne upale svih zglobova na prstima leve ruke. Ne mozes sve da postignes ni da si oktopod.  Rolling Eyes
Odg: SF filmovi 2013. By: Nesa Date: 24.07.2013. 16:27:38

Pojavio se jako dobar snimak (BRRip) za Oblivion.
Film po meni dobar i zasluzuje paznju. Dobro nisu avioni ali su SF helikopteri. Ma daj sta das.
Odg: SF filmovi 2013. By: dan555 Date: 24.07.2013. 16:52:35

Да није то са исеченим корејским титлом? Јуче сам гледао коментаре једног торента и тако је писало.
Odg: SF filmovi 2013. By: robi75 Date: 24.07.2013. 22:57:59

Dobar snimak i dobar prevod,ok.
Odg: SF filmovi 2013. By: ariella Date: 04.08.2013. 15:36:34

Oblivion,The Host,After Earth,World war Z po meni gubitak vremena,ali je mozda do mene,cekam Pacific Rim,Riddicka,jedino sto vrijedi pogledat je Star Trek ali mozda nisam u trendu........
Odg: SF filmovi 2013. By: venom187 Date: 05.08.2013. 01:46:33

After Earth se i nije baš proslavio.  udri
Odg: SF filmovi 2013. By: robi75 Date: 05.08.2013. 08:48:11

Videcemo World war Z, mislim, videcu...ali me ni jedna losa kritika, losa misljenja ili bilo sta lose vezano za film nece omesti u tome da ga pogledam.