SF tim Novosti, najave, događanja
Pages: 1
Raketla #3 konačno spremna By: SF-Serbia Date: 19.09.2012. 23:50:49

Treći broj Raketle danas je konačno završen. Verujemo da je Vama bilo teško čekanje ovog broja, koliko i nama njegovo sklapanje, ali šta je tu je, ovaj broj obećava dugo čitanje, kao nadoknadu za čekanje. Naime, treći broj Raketle je, kao što verovatno znate, dvobroj (pokriva tekuću godinu, i prošlu godinu koja je prošla bez raketle), i ujedno prvi Raketla Specijal. Za prvi specijal odabrali smo trenutno najaktuelniju temu, koja se vrti što po knjigama, što po filmovima i serijama. Već svi znate, tema našeg prvog specijala su Vampiri.

Mukotrpan rad i trud uložen u Raketlu #3 se konačno isplatio, i pred Vama je naš apsolutni šampion u broju strana. Vampirska Raketla nudi 518 strana, od čega 17 strana zauzimaju tekstovi o knjigama, 39 strana o stripu (ukljućujući i dva stripa), 21 stranu intervjua, 184 strana sa pričama, 43 strane o filmu, 29 strana o igrama, i još puno toga između. Raketla #3 staje na svega 30MB, i prilično je laka za svoj obiman sadržaj.

Nakon što smo prevazišli mnoge probleme koji su pratili ovaj broj, red je i da kažemo nešto o daljim odlukama vezanim za Raketlu uopšte. Do sada smo PDF verzije odmah davali besplatno, što bi realno bio loš potez da smo imali novac za štampu istih. Sa trećim brojem dolazi jedna nova stvar. Ukoliko niste primetili, Raketla 1 i 2 skinute su sa našeg hosta, i još drugih mesta odakle su se mogle skinunti, kako bi ispratile treću Raketlu.

Raketla #3 neće biti dostupna za skidanje sa našeg portala, dok se ne sakupe finansijska sredstva za štampu. Naravno, bilo bi krajnje neodgovorno da ovaj sjajan broj stoji i čeka, pa smo odlučili da sva tri broja prodajemo preko sajta, naravno na diskovima. Prvi broj moći ćete od sutra naći na našoj Shop strani po ceni od 70 dinara, drugi broj po ceni od 120 dinara, i treći broj po ceni od 200 dinara.

Smatramo da su cene više nego dostupne za svačiji džep, i da vredi dati simboličnu cifru za disk sa Raketlom. Plaćanjem PDF verzije pomažete fond za štampu Raketle, što je plemenita stvar, ukoliko ste fan iste.

Nakon sakupljene sume od 20000 (dvadeset hiljada) dinara, prve dve Raketle biće ponovo dostupne kako za Download, tako i za online čitanje, a isto tako pojaviće se i treća Raketla.

Naravno, informacije o plaćanju biće okačene uz tekst koji prati broj Raketle koji želite da kupite, a fanovi koji budu kupili disk sa Raketlom, imaće popust prilikom kupovine štampanog izdanja.
Odg: Raketla #3 konačno spremna By: dan555 Date: 20.09.2012. 00:07:46

Свака част на трећем броју. bravo
Лепо је што сте упорни.

Али, фанзини се деле бесплатно, нарочито пдф-верзије. Крајње је необично наплаћивати е-фанзине.
Прва два броја одавно су у нашим колекцијама као пдф-ови тако да је чудно што их сада наплаћујете.
Надам се да знате шта радите.
Зар није боље да отворите фонд за добровољне прилоге за штампу тројке? Овако испада да ће они који плате бити у лошијем положају од оних који сачекају бесплатан пдф.

У сваком случају, желим вам успех. Заслужили сте га. pozdrav
Odg: Raketla #3 konačno spremna By: Eriops Date: 20.09.2012. 22:42:18

Pa dobro, cene su zaista simbolične, to je bukvalno jedno pivo.
Dva računajući i cenu poštarine Cool.
A za 500 strana toliko raznovrsnih tekstova mislim da je to stvarno ništa dati.
Odg: Raketla #3 konačno spremna By: SF-Serbia Date: 24.09.2012. 03:53:18

@Eriops, jeftinije je postom obicnom, ali to nije poenta. Naravno, da nisam iz Nisa, nego iz Beograda, u BG bi bilo moguce dostaviti na ruke, bez troskova slanja.

@Dan, Cena prvog i drugog broja je realno mizerna, bas zato sto su vec bili slobodni za Download. Naravno, zasto bi neko platio kad moze da ceka slobodan download, ali kad bi svi tako mislili, slobodnog PDF-a ne bi bilo. Realno, prodaja 100 diskova pokriva troskove, a fanovi koji se odluce da popiju jedno pivo (Good one Eriops) manje, imace i dobar popust na kupovinu stampanog primerka za sta se novac i prikuplja ovim putem. Zasto bi neko dao donaciju a da ne dobije nista za to? Ovako je bolje. Neko se za tu sicu namuci da nareze disk, i da ceka red u posti...

Preview Raketle #3 od 50 strana bio je na izvolte clanovima redakcije portala, gde je svako imao samo reci hvale. Kao sto pise, puno je truda ulozeno u ovaj broj, i dugo se na njemu radilo. Red je i da se malo odmorimo, obzirom da izrada Raketle #4 pocinje krajem decembra.

Na kraju, sto kaze Eriops, 518 raznovrsnih tekstova je sjajan razlog da se plati jedna simbolicna cifra.
Promocije Raketle #3 By: SF-Serbia Date: 12.10.2012. 13:02:30

Kao što je na našem portalu (http://www.SF-Serbia.com/live) bilo i najavljeno, promocije trećeg broja Raketle održaće se u nekoliko gradova Srbije u narednom periodu. Trenutno su poznati datumi prve dve promocije, i to u Nišu i Beogradu. Prva promocija održaće se na Noć Veštica, 31. Oktobra, u 21h, u bioskopu Kupina Filma. Kao što je to bio slučaj i do sada, Nišlije će imati specijalan program, pa će na Noć Veštica nakon promocije Raketle održati premijera filma "Paranormalna Aktivnost 4", nakon čega će se iz bioskopa Kupina Film preći u klub Feedback na maskenbal povodom ove specijalne noći.

Druga promocija održaće se u prostorijama udruženja Lazar Komarčić u Beogradu, 5. Novembra, u 19h. Promocija će se održati u tribinskoj sali Doma Omladine, na prvom spratu.

Informacije o narednim promocijama Raketle dobićete naknadno.

Odg: Raketla #3 konačno spremna By: Eriops Date: 04.11.2012. 18:19:55

Već je pomenuto, ali nije zgoreg ponoviti :
Sutra u Beogradu, u tribinskoj sali Doma Omladine, sa početkom u 19.00 časova, promocija Raketle br.3
Ne znam hoću moći doći zbog posla, malo je nezgodan termin za nas koji nismo iz BG, ali svima koji budu želim sadržajno veče i lep provod  Cool, i ostavite utiske i ovde...
Odg: Raketla #3 konačno spremna By: Eriops Date: 06.11.2012. 07:34:13

Promocija održana, bilo prisutno oko tridesetak ljudi, govorilo se o Raketli 3, planovima
za budućnost...