SF tim Književnost
Pages: 1
Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: vanax Date: 06.04.2012. 07:32:34

Sram me bilo. Pročitao sam knjigu još pre tri dana, a nisam vam javio. Neiskusan sam.

E, pa, jedan od najboljih naših pisaca fantastike mlađe generacije Adrijan Sarajlija objavio je svoj prvi roman, a drugu knjigu (prva je Manufaktura G, Tardis) - OGLEDALO ZA VAMPIRA.

Mali, nesrećni Eduardo, malen zbog svoje nesreće a nesrećan zbog svoje malenkosti, uprkos nedaćama i hendikepu, na nejakim krilima svoga sna, doživljava avanture dostojne Đakoma Kazanove, Markiza de Sada i Karlosa Kastanede - piše u uvodu pisac i pesnik Slobodan Škerović.

Zgodna osobina Adrijanova je što se u njegovim knjigama lako leti sa njegovim junacima, tako da sam očas prošao pola Brazila, od Brazilije, preko Porto Alegrea i katastrofe u Riju de Žaneiru, do tajanstva i divljine Amazonske džungle i planine Mato Groso. I nazad, naravno. Ako mislite da je to knjiga žestokog horora punjena adrenalinom, znajte da je to dobra doza epinefrina, a Adrijan se kao lekar u te razlike itekako razume. Roman je slatko-gorka satira na sve što nas u današnjem svetu raduje, ali i brine, a šta je to "sve" ne mogu da vam kažem. Moraćete da pročitate.
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: plotz Date: 06.04.2012. 08:57:27

Prva mu je odlična,msm zadovoljava moj neukus.
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: valiant68 Date: 06.04.2012. 11:50:04

Hvala Vanax.
Bio sam u toku sa tvojim citanjem i preduhitrio si mi pitanje.
Sad ostaje, da se i ja upoznam sa sadrzajem.  pozdrav
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: vanax Date: 06.04.2012. 15:22:01

Bio sam se utronjao zbog nekih detalja koji su meni bili preterani. Onda sam se setio da su doktori, po difoltu, da izvinete, malo prosti, posebno kad pričaju viceve. Ali, ako sam ja kroz to prošao "k'o pas kroz rosu" onda to može bilo ko.
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: valiant68 Date: 06.04.2012. 15:32:16

Oni posle operacija koriste "radzu" da zaborave.
Sta si Ti koristio posle citanja. Razz
Razumeo sam da te terorisao al ne i koja je preporuka.

Citat: vanax  06.04.2012. 15:22:01
Bio sam se utronjao zbog nekih detalja koji su meni bili preterani. Onda sam se setio da su doktori, po difoltu, da izvinete, malo prosti, posebno kad pričaju viceve. Ali, ako sam ja kroz to prošao "k'o pas kroz rosu" onda to može bilo ko.

Ovo ne lici na preporuku.
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: vanax Date: 06.04.2012. 17:20:44

Imam žestok problem u komunikaciji po sajtovima. Ili ja ne znam da napišem razumljivu rečenicu ili vi imate ozbiljan problem sa razumevanjem napisanog. Ne mogu ja kao Laguna: Kupite, dajte nam pare i čitajte. Čitanje je kao krkanje. Nešto kao spanač, kupus ili špagete, izedeš ih čas posla, pa posle sat-dva pitaš kad će večera? Nešto drugo te natera da razmišljaš kako su to napravili, a posle pasulja (i flaše piva), moraš da smiriš tibicu, podriguješ dok se podsećaš, da ne pominjem meksičku varijantu pasulja jer će me Dan, čas posla, otarabiti zbog prostakluka. Pa, kad ja napišem da mi je čitanje bilo malo uz crvenjenje (ženi obično pročitam ono što mi dušu obradovalo, a sad nisam smeo), to ne znači sam loše podneo. Lekare sam pomenuo jer sam najgrđe viceve od njih slušao i mislio sam da sam tako ostao fini. Na kraju, ako sam napisao da sam kroz roman prošao kao "pas kroz rosu", onda to znači da se nisam ukvasio. Volim ja kako Sarajlija piše, pa, ako si izvukao drugi zaključak, onda sam grdno pogrešio. Želeo sam, ukratko, da pokažem da je meni bilo lepo, a preporuke ne dajem, jer "svaka budala ima svoje veselje", pa moje veselje ne može da bude garancija za tuđe.
Odg: Adrijan Sarajlija, OGLEDALO ZA VAMPIRA By: valiant68 Date: 06.04.2012. 18:04:44

Ovde nemas "zestok problem".
Sad si dao potpun - licni prikaz, sa slatkim prelivom  Twisted Evil u najavi.
Priznao ili ne, dao si pozitivnu preporuku.
 :bravoo: :bravoo: :bravoo: Prihvata se.