SF tim Portal vesti
Pages: 1
SF filmski hitovi By: dan555 Date: 24.01.2012. 03:39:25

Sa PISB

Filmski hitovi 2011.

Objavljena je lista 20 najboljih SF i fentezi filmova 2011. godine, na osnovu ostvarene zarade.

1. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - 1,3 milijarde dolara
2. Transformers: Dark of the Moon - 1,1 milijarda dolara
3. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 1 milijarda dolara
4. Kung Fu Panda 2 - 663 miliona dolara
5. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 - 648 miliona
6. Fast Five - 626 miliona
7. The Hangover Part II - 581,5 miliona
8. The Smurfs - 562,4 miliona
9. Cars 2 - 551,9 miliona
10. Rio - 484,6 miliona
11. Rise of the Planet of the Apes - 481,2 miliona
12. Thor - 448,5 miliona
13. Captain America: The First Avenger - 368,4 miliona
14. X-Men: First Class - 353,6 miliona
15. Puss In Boots - 331,3 miliona
16. Bridesmaids - 288,4 miliona
17. Real Steel - 276,4 miliona
18. The Adventures of Tintin - 274,9 miliona
19. Super 8 - 259,9 miliona
20. Rango - 245,1 miliona
Odg: SF filmski hitovi By: MasterYoda Date: 24.01.2012. 20:31:23

Bljak!

Postoji li na ovom spisku nešto dobro? Pogledao sam 5-6, pa ako su i ostali slični...
Odg: SF filmski hitovi By: dan555 Date: 24.01.2012. 21:02:48

Ja odgledao 11. "Majmuni" i Iks-ljudi su solidni.
Na znam šta na listi traže neki filmovi potpuno van žanra: Kung Fu Panda, The Hangover, The Smurfs, Rio...
Odg: SF filmski hitovi By: venom187 Date: 25.01.2012. 00:12:53

The Hangover Part II nije SF.
Film jeste poprilično dobar, ali nije SF, kao ni još par.
Na prva dva mesta se nalaze dva ne preterano dobra film.
Kao što sam i očekivao, ni jedan se nije približio Avataru po zaradi, ali dok dočekamo Avatar 2..... (2016).
Odg: SF filmski hitovi By: valiant68 Date: 01.02.2012. 03:14:08

Cars 2 - Dzems Bond akcija. Lepo i opustajuce.
Vecinu filmova sa spiska, jos nisam odgledo.
Na ovolike zarade direktan uticaj ima reklamna kampanja i brzina kvalitetne dostupnosti na netu tj. ne dostupnosti.
Bilo bi zanimljivo uz svaki film, videti i ocenu sa imdb-ecila.

Nekad je i kod nas bilo normalno ici u bioskop. Sad je to tezak udar na dzep. Zato nestanak pojedinih sajtova, vise nas pogadja.
Eeeeeeeeeeeee ta divna vremena, kupovao sam cele komplete za FEST. Jos mesto rezervisano - kao da je licni presto.
Odg: SF filmski hitovi By: SuperFrog Date: 06.02.2012. 22:01:01

Pa nije iznenadjenje sto se tice box-office-a, ali to svakako ne potvrdjuje kvalitetu filma, vec samo gledanost.

Ev' ukratko sta sam od svega vidio (i posjeduje):

* Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - imam DVD i ljep zavrsetak serijala. Moja svastika (19 godian) je odrasla uz ovaj serijal, tako da smo i ovaj zadnji dio odgledali zadjedno, kao dio neke tradicije.

* Transformers: Dark of the Moon - pogledao u kinu, 3D. Nije mi se nesto posebno svidio, pocetak malo pretrcan, nedostatak Megan Fox... Dempsey kao negativac - mozda najbolji dio filma. Very Happy

* Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - prvi film u serijalu koji nisam gledao u kinu. Kupio BR disk, gledao do pola i nikad zavrsio. Mozda je kasnije bolji, ali mi se pocetak ne svidja nesto posebno.

* The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 - veoma zanimljivo da je moja zena htjela da pogedamo ovaj film u kinu, a ona inace ne foli SF niti vampire. Otegnuti nastavak serijala, istina, trebalo je 700 stranica knjige staviti u 2 filma, sa dovoljno scena za 'oooohhh' od maloljetne publike.

* Rio - predivan crtic, no ne znam sta je tu SF

* Thor - posto volim marvelove junake, a Thora smo citali svi u stripoteci, nije cudno da mi se svidio film. Imam BR.

* X-Men: First Class - jedan od boljih SF serijala, odlican nastavak, ili da ispravnije kazem, povratak na pocetak. Imam BR.

* Real Steel - Pogledao u subotu, kupio sinu BR juce. Film za djecu, prepun borbe i velikih robota - sta bi djeca trebala vise da pozele.

* Rango - Jos jedan crtic kojem nije mjesto tu - nista posebno u ovoj crtanoj parodiji western filmova, sem glasa glavnog junaka. Cerka dobila DVD za rodjendan.

Naravno pitanje, sta neki od filmova traze na ovoj listi... Smile