SF tim Serije
Pages: 1
Alfe (Alphas) (2011) By: SuperFrog Date: 22.07.2011. 18:07:52

Alfe (Alphas) (2011)

Alfe (Alphas) je nova naucno-fantasticna serija sa preimjerom na SyFy kanalu u americi 11-og julla 2011 godine. Serija dobrim djelom podsjeca na Heroje, medjutim postoje bitne razlike, iako u obadvije serije se radi o sposobnosti grupe ljudi da cine/rade nesto natprirodno.Najbitnija razlika je u sposobnostima. Svaka sposobnost u alfi ima i svoju nus-pojavu. Tako npr. Bell koji ima dar da osjeca i utice na radio signale, takodje boluje od autizma. Par drugih alfa karaktera su takodje razvili neke negativne osobne a u nekim slucajevima i bolesti (sizofrenija). Svi takodje imaju probleme da se uklope sa okolinom.Dr. Lee Rosen im pomaze terapijama i ljecenjem, a svi zajedno cine alfa tim, pomazu FBI-u i drugim organizacijama u borbi protiv kriminala, najvise u borbi protiv drugih alfi, protiv kojih normalna policija se teze suprostavlja.Serija za sad nije nesto posebno, no moze se gledati. Ima svoje dosadne i predvidljive djelove, no ima i par zanimljivih djelova, pogotovo ovih sa nus pojavama vezanim za karaktere. Ukratko ocjena - dobro.

Karakteri:

Dr. Lee Rosen (David Strathairn) - vodja grupe, ujedno ljecnik zaduzen za grupu i psihoterapeut. Covjek otvorenih misli i cvrstih stavova.

Gary Bell (Ryan Cartwright) - mladic sposoban da vidi i komunicira sa radio signalima (bezicni network, celularni telefoni....) a boluje od jednog vida autizma.Cameron Hicks (Warren Christie) - posjeduje osobinu hiperkineze a ne negativnoj strani su psiholoski problemi (nedrustvenost)

Bill Harken (Malik Yoba) - moze da izazove poplavu adrenalina u svom organizmu, sto mu omogucuje natprirodnu snagu. Ova osobina takodje nosi sa sobom dozu temperamentnosti i eklplozivnosti. (lako plane i podivlja)

Nina Theroux (Laura Mennell) - veoma odlucna sa sposobnoscu ubjedjivanja (nesto poput Djedaja u StarWars-u Smile), sto je nerijetko dovede u neprilike.

Rachel Pirzad (Azita Ghanizada) - ima pojacana osjetila, ali samo jedno osjetilo joj radi u isto vrijeme. Njena cula su je doveli u probleme sa familijom (koji misle da je cudna). Nina joj djeluje kao uzor. (sto zvuci pogresno Smile)

Za sad ne postoji glavna negativna licnost, slicno kao sto je to bio slucaj u Herojima.

http://www.imdb.com/title/tt1183865/

Odg: Alfe (Alphas) (2011) By: SuperFrog Date: 27.07.2011. 13:34:28

Jod jedna veoma dobra epizoda...

Tim je trebao da pronadje osobu koja navodi sve oko sebe da se pocnu da bore/tuku, nerijetko i do smrti.