Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: valiant68 Date: 26.04.2016. 00:19:53Moje cestitke ali i zamerka sto nisi zvao na mobu. Znas da nismo mnogo zahtevni

.
Imam dosta prijatelja u toplani. Svi su ko creva vezani i svako cuva svoj teren.
Moras da sacekas ispustanje vode iz sistema. Pitaj ko je zaduzen za tvoj kraj.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: garwor Date: 26.04.2016. 10:08:19Mastere, ako si jos u bg, ajde kod mene za isto to, jos ces i zaraditi

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: MasterYoda Date: 26.04.2016. 17:11:00Nisam u Bg, morao sam da se vratim kući.
@val - prvih dana sam poludio vrteći se oko administrativnih poslova. Te poreska radi samo srijedom od 8 do 18 sati (a ja došao u srijedu), ali baš te srijede radili samo do 12 (a ja došao u 13), te katastar radi samo utorkom i sve neke slične situacije - ma znate već kako to ide. Kasnije, kad sam se prihvatio posla, utvrdim da se neki majstorski standardi Srbije razlikuju od standarda u Srpskoj (čitaj - dio onoga što sam donio nije odgovarao pa sam morao kupovati ponovo) i tako to.
Što se tiče radijatora, na Miljakovcu (tu je taj stančić) postoji toplana pa su oni vjerovatno nadležni. To ću da rješavam kasnije.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: valiant68 Date: 27.04.2016. 18:53:21Mastere, svaka cast na obavljenom pazaru i renoviranju. Skoro pa da smo komsije

Ja sam zaboravio kako se kace slike alkohola ali bar ovako

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: Nesa Date: 28.04.2016. 01:23:29Mastere, ako si jos u bg, ajde kod mene za isto to, jos ces i zaraditi

Ajde Garv ne brukaj se. Zasuci rukave i guraj. Pa ni jedan zanatski rad nije sveto pismo. Samo volja bratac.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: NaraYan Date: 25.02.2017. 12:45:28Nešto mi ovaj šalter zapostavljen a ide i lepo vreme pa šteta bre

jeste da je sa zakašnjenjem ali i ja sam u približno isto vreme prošle godine imao slične situacije ko master i garw. Usput svu sreću želim u novom habitatu.

S tim što nisam nimalo majstoričav, možda ću s godinama da se popravim.

pokušao sa neke stvari da odradim ali se moja funkcija završila sa šegrtovanjem

Sve u svemu, mnogo je bolje kad čovek sam to odrada bar zna posle ako nešto syebe da se sam syebo

a sa majstorima...
rovovska borba. Sreća što sam psiholog pa im malo nije bilo svejedno kad vidim da nešto muljaju ili lažu i provalim ih. Tako par puta pa se prirmiriše posle

Sve u svemu veoma stresna rabota to sređivanje.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: Nesa Date: 27.02.2017. 02:15:16

Nadam se da cete jednom doci do toga i da gradite. E tad cete shvatiti da su predjasna iskustva ustvari samo mala "prehladica".

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: peca777 Date: 27.02.2017. 10:07:10ja kada sam pre cetr godine sredjivao potkrovlje ja platio izvodjaca i on sve odradio i naravno opet bilo par greskica ali se nisam mnogo sekirao samo brinuo za pare

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: garwor Date: 28.02.2017. 02:48:24KAo neko ko je silom prilika naucio ponesto od radova mogu vam reci da se svi ti majstorski radovi izvode pokretima koje naucite do kraja osnovne skole. Gletovanje je ko mazanje malo hladnije pastete na hleb, nanosenje kojekakvih gipsova i lepkova za stiropor je isto to, krecenje ko vodene boje, lepljenje parketa je ko puzla(uz malo smirglanja), farbanje stolarije kao tempere, lepljenje spaletni gipsom je ko da pravite kucicu od kartona i lepite delice lepkom za papir, sav se umazes i ulepis. Krpljenje spaletni stiroporom je kao gusto slaganje blago istopljenih kolaca u kutiju

Betoniranje je ko pravljenje kolaca kad imas kalup, samo sipas testo unutra, a pravljenje betona i ostalih lepaka ko pravljenje testa za palacinke/hleb/kolace zavisno koja gustina je potrebna. Lepljenje gipsanih ploca je obicno lepljenje ako je majstor ustemovao cevi dovoljno, a ako nije onda je to kao tri dana rezbarenja linoleuma da se napravi kalup za otisak (ako se neko jos seca toga iz likovnog u osnovnoj). Stemovanje je obicno cekicanje uz pozeljne naocare.
Iznosenje suta je najteze jer dzak ima jedno 20-30 kila

Tako da nema opravdanja sto finansirate druge.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: NaraYan Date: 28.02.2017. 20:46:24Sve si lepo rekao

problem je što su moji radovi baš isti ko na likovnom nekad... kuče mi ko prase, kuća jedino u dve dimenzije, oni valjci i piramide što se prave iz matematike... to mi jedini kec

Ne ide, probao sam više puta a toliko para i materijala za bacanje niko nema

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: garwor Date: 02.03.2017. 01:46:15Crtanje kuceta i vukaiz crvenkape i do danas mi je najtezi task, priznajem. Nikad nisam uspeo. Ali zato sve sto ima veze s geometrijom mi ide lagano. I bas razmisljam kako je nelogicno da se prakticnom geometrijom uglavnom bave neki majstori koji u skoli uglavnom nisu znali istu tu geometriju. Pa te ubedjuje kako to sto je on uradio je sve u libeli i pd pravim uglomm, iako i slepac vidi da nije, a da su ti krivi svi zidovi to je druga linija odbrane, cak i ako nisu.
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: Nesa Date: 02.03.2017. 01:51:46Ne kazu pod pravim uglom , nego kazu nije u "vinklu".

Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: ender33 Date: 03.03.2017. 08:55:56I sam sam majstor ali evo ovdje jedan tekstic od prijatelja mi gdje je majstore opisao skoro savrseno

....
http://blog.dnevnik.hr/krule/2013/01/1631506338/baustelske-uzrecice.html
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: garwor Date: 04.03.2017. 00:49:12hehe, dobar tekstic
Odg: Šalter za osmehe & vedro vreme II By: garwor Date: 02.04.2017. 00:48:32 
Kupih kola pre par dana. Polovan Renault Megane star 6.5 godina. Ima i plin ugradjen, mada mi to ne treba, uzeo sam ga jer je bio u najboljem stanju od svih megana koje sam pogledao. I zato jer mi se smucilo vise da idem da gledam polovna kola, podizem tapacirunge u gepeku, trazim ogrebotine i udarce. Videcemo kako ce se pokazati.