Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: SuperFrog Date: 13.06.2011. 21:33:48I ja volim sokovo, ponajvise od jecma i hmelja.

Vidis, nisam znao to za toplo pivo.... Hvala! Ziv covjek uvijek moze nesto novo da nauci...

Sta znaci 3:33 na satu? je li to upola losije od 666???

Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: robi75 Date: 13.06.2011. 21:41:03Ma volim sve.Kao majmun.Lazem,ne volim pirinac.Pivo volim.I svetlo i crno.Na prvom mestu flasa.Pa onda limenka.Pa tek onda toceno.Plastiku ne racunam jer je stvarno nepijem.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: venom187 Date: 13.06.2011. 22:00:17Sokovni favoriti su mi sok od zove sa kiselom a nekad bila i Alpina.

Sok od zove s kiselom, pa zar to nije Fanta shokata, doduše uz malo limuna.

Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: robi75 Date: 14.06.2011. 00:05:31Pa nije bas.Mozda bi trebalo ali ukus je potpuno drugaciji.Bar meni.Samo podecaju jedno na drugo.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: svetlost lutalica Date: 16.06.2011. 23:53:54Za slučaj da nisam ranije pominjala, evo da se zna, crno na belo:
NE VOLIM KAPITALIZAM.
krade mi uspomene iz detinjstva i pretvara ih u konfekciju.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: venom187 Date: 17.06.2011. 00:23:58Ko ga voli, ali doduše ni komunizam nije bio bolji.

Sada će stariji članovi foruma da prokomentiraju ovo.

Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: svetlost lutalica Date: 17.06.2011. 11:35:30Ne znam za (ostale) starije članove, ali ja ću (kao i obično) da teram mak na konac (uprkos tome što mi je skrenuta pažnja da je to krajnje neprikladno)...

Elem, jel' bi mogao da mi pokažeš prstom taj komunizam koji nije bio bolji, pošto ja ič nisam svesna da je to negde postojalo.

(Kapiram ja da ti misliš u stvari na sisteme realnog socijalizma, ali sam jako osetljiva na nepreciznosti

)
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: robi75 Date: 17.06.2011. 11:42:59Komunizam je najjaca ideja koja je ikad postojala ali u startu neostvariva.Nemoguce je bilo tu ideju sprovesti u delo.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: svetlost lutalica Date: 17.06.2011. 11:47:34Komunizam je, pre svega, nedorečena ideja. Realni socijalizam je upravo nastao zahvaljujući tome što Marks nije baš bio raspoložen da objašnjava kako je zamislio taj komunizam, osim u najopštijim crtama. Pa je Lenjin popunio rupe kako mu je odgovaralo a ostali se nadogradili.
Evo mala nagradna igra:
- izrazito progresivni porez
- javno i besplatno školovanje sve dece. Odstranjivanje fabričkog rada dece...
Prvo pitanje: je l' vam se sviđa ovaj program?
Drugo pitanje: a znate li koji je to program?
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: Dragan Date: 17.06.2011. 11:48:30Komunizam je ono vreme kadaa od nista napravis nesto, a kapitalizam je kada to nesto prodajes da bi napunio svoje dzepove. Eto to je moje vidjenje svega.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: dan555 Date: 17.06.2011. 14:13:03I jedno i drugo su dokaz da je prosečan čovek zapravo ovca.
U komunizmu veruje da je moguće ostvariti idealno, pravedno društvo, a u kapitalizmu svaka budala veruje da će baš on biti kapitalista za koga će drugi raditi.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: venom187 Date: 17.06.2011. 14:16:56I jedno i drugo su dokaz da je prosečan čovek zapravo ovca.
U komunizmu veruje da je moguće ostvariti idealno, pravedno društvo, a u kapitalizmu svaka budala veruje da će baš on biti kapitalista za koga će drugi raditi.

I povlačim se iz daljnje diskusije, dok nije otišlo predaleko.
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: dan555 Date: 17.06.2011. 14:58:37Da ne bude zabune, i sebe računam u ovce.

Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: svetlost lutalica Date: 17.06.2011. 15:03:15E, aj ovako, čisto sporta radi...
A šta je vama taj komunizam?
(Najozbiljnije pitam)
Odg: Šalter za žalbe&kukanje II By: dan555 Date: 17.06.2011. 15:15:37Svako radi prema svojim mogućnostima a dobija prema svojim potrebama. Zar to nije divno?
Sredstva za proizvodnju u vlasništvu onih koji rade, ili u našem slučaju, društvenom.
Nema eksploatacije čoveka od čoveka već višak vrednosti dele svi koji ga stvaraju.
Itd...

(i svi u uvek mladi, lepi, srećni, pametni...

)