SF tim Portal vesti
Pages: 1
Star Wars fan konvencija By: dan555 Date: 15.05.2011. 21:53:46

Objava na FB: www.facebook.com/event.php?eid=186980754682759

Star Wars fan konvencija

"Srećna galerija" SKC-a organizuje prvu srpsku "STAR WARS FAN KONVENCIJU", koja će se održati 19. juna 2011. godine, sa početkom u 11:30 sati, u Studentskom Kulturnom Centru, u Beogradu.

U SAD se svake godine održava sličan događaj pod nazivom Star Wars: Celebrations. Takođe, i neke druge, mahom evropske zemlje imaju sada već dugu tradiciju obeležavanja filmske sage čija je popularnost počela 1977. godine i do danas nije prestala. Naprotiv, stalnim dodavanjem sadržaja celokupnoj priči, objavljivanjem novih knjiga, stripova, video-igara, serija i ostalih multimedijalnih sadržaja, koji odmah postaju prihvaćeni kao nova poglavlja u celokupnoj priči od strane obožavalaca, popularnost "Ratova zvezda" sve više raste, privlačeći i nove generacije.

Konvencija će sadržati pet predavanja o različitim aspektima "Ratova zvezda" (navedena su niže), potkrepljenim audio-vizuelnim materijalom (video snimcima, muzikom, kostimima, kolekcionarskim predmetima, knjigama i dr.), kao i nagradnim kvizom na kraju u kome ćete moći da testirate svoje znanje o Ratovima zvezda i osvojite vredne nagrade. Takođe, za vreme cele Konvencije, biće aktivna svojevrsna berza kolekcionarskih predmeta, gde posetioci mogu doneti delove svojih kolekcija za razmenu.

Kao poseban deo Konvencije, biće upriličena izložba radova škole i radionice crtanja stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev" na temu "Ratovi zvezda", kao i celodnevna angažovanost članova škole i radionice na crtanju na licu mesta. Tako posetioci mogu odneti kući crtež svog omiljenog lika iz "Ratova zvezda" koji će im nacrtati profesionalni crtači.

PROGRAM KONVENCIJE:

Okupljanje učesnika i gostiju - 11:30
Dobrodošlica i uvodna reč - 12:00
Prijava takmičara za kviz - 12:30
Predavanja:
1. Star Wars: Najveći moderni ep (Nemanja Ćalić) - 13:00
2. Star Wars: Kolekcionarski univerzum (Predrag Dimitrijević) - 15:00
3. Star Wars: Sila u filozofiji i religiji (Dejan Vujić) - 16:30
4. Star Wars: Uticaj na sagu i uticaj sage (Dr Mladen Kalpić) - 17:30
5. Star Wars: Svetlosna sablja - oružje koje život znači (Marko Aleksić) - 18:30

Nagradni kviz - 19:30
Odjavna reč i završetak konvencije - 21:00

Pozivamo vas da svojim prisustvom upotpunite prijateljsku atmosferu, bez obzira na to da li ste imperijalni jurišnik, vitez Džedaj, pobunjenički pilot-lovac, ili intergalaktički lovac na ucene... Ako imate svoj kostim, slobodno ga obucite! Svi su dobrodošli! Dođite da se družimo i zajedno uživamo u oživljavanju jedne od najvoljenijih saga našeg doba!