Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 15.12.2018. 02:16:36Odgledao finale koje to nije. Obična epizoda koja jedino što radi kao završetak sezone je da ima zloću iz prve epizode. Radnja osrednja.
I sad treba čekati 2020.

Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 16.12.2018. 01:24:55Pa ne bas, ima novogodisnji specijal.

A inace bolje da cekaju i da maknu zadriglog, nije ovaj posao za njega. Sve sto je mogao da uradi lose je uradio lose. Sezona je veci uzas od nekih iz klasicne ere. Smuti prospi okreni obrni od 10 epizoda 2.5 dobre. Onaj Grejem postoji samo da se izvinjava za sve sto su belci ikada uradili, ona Jaz toliko smotana i bezlicna da se zapitas kako je postala policajac dok je Rajan apolutno pogubljeno nebitan. Doktor je nepostojeci tj njen karakter ne postoji. Ako su zeleli da zenskog doktora prikazu po onim najgorim internet stereotipima zene apsolutno su uspeli. TARDIS neverovatno ruzan, muzika nepostojeca, zlikovci besmisleni. Jedna rec opisuje celu ovu sezonu a to je UZAS.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 06.01.2019. 21:48:33I tako, najzad dočekah titil...
Šta reći, novogodišnja epizoda koja u sebi nema ničeg novogodišnjeg. Mogla je da se emituje bilo kada.
Sama ep, mi se dopala više od ostatka sezone, osim možda "Kerblam!" ali i dalje pokazuje nesposobnost scenariste da prikaže Doktora i iskoristi sve mogućnosti ideje Dr protiv Daleka. Ovde sam prvi put video priliku da Džodi pokaže karakter novog Dr ali ništa od toga. Deluje mi kao da Čibnolu zapravo smeta Dr, da ne zna šta da radi sa njom.
Važniji su mu pratioci i njihovi trivijalni problemi. Uvođenje oca u ep. i tupljenje o problemima nedozrelog sina dok se vodi bitka sa Dalekom pokazuje da se senarista poprilično pogubio.
Osim toga, koliko likova je učestvovalo možemo očekivati da će u narednoj sezoni u Tardis ulaziti ceo fudbalski tim, možda i navijači. Jes' da je iznutra veći ali šta je mnogo mnogo je.
Sama radnja je delom interesantna ali delom i glupava i tupava. Kraj je, recimo, ama baš glupost. Em što je u istoj sezoni od samo 11 ep, po drugi put primenjeno isto rešenje, izbacivanje protivnika iz broda, em što je mešanje supernove sasvim nepotrebno (kakav bre tunel vakuma u otvorenom svemiru?!?). Osim toga toliko me podsetilo na Osmog putnika da sam pomislio, gle, Doktor Ripli. lol
Mnogi se bune zbog napuštanja tradicije božićnih specijala. Pada mi na pamet par razloga.
Sezona je išla krajem godine tako da bi specijal, umesto da bude prva ep. iz 12. sez. delovala kao kraj 11.
Kako je 12. najavljena tek za 2020. (početkom, kako kažu) bili bismo bez Dr u 2019. Ovako mogu da kažu da Doktora jeste bilo i ove god. pa makar jedne ep.
I još jedan, veoma spekulativni razlog: Božić nosi sa sobom mnogo toga, simbol je praštanja, radosti, pomirenja, nade... ali slave ga samo hrišćani. Novu godinu slave praktično svi, pa makar u različito vreme, ali osećanja su svima ista, To je naprosto praznik novog početka, ostavljanja starog iza sebe i to je sve. Božićne ep. pružaju mnogo više tema za priču, pogoduju građenju likova i odnosa među njima, slanje dubljih poruka, dodirivanje emocija... Sa druge strane, Nova godina je samo ludovanje i zabava, daleko jednostavnije za obradu. Ali, obraća se svima na svetu.
Bibisi kao producent verovatno nema razloga da bude nezadovoljan. Rejtinzi epizoda nisu loši iako bi svakom pametnom neiskorišćeno interesovanje za ženu Dr kroz značajan pad broja gledalaca bilo dovoljno da "da nogu" Ćibnolu.
Imam utisak da je ova sezona namenjena privlačenju novih gledalaca. Skoro potpuno odsustvo starih likova i veze Dr sa prethodnih 12 kao i ep. sa zasebnom radnjom koja se skoro nikako ne oslanja na prethodnih 55 godina serije čini da svako, čak i oni koji do sada nisu ni čuli za Dr mogu da počnu da ga gledaju. Otuda možda i napuštanje božića i prelazak na NG.
Loše u svemu tome je što je scenario bezidejan a Dr bezličan jer Čibnol više pruža vremena pratiocima, koji su mi tek iritantni, a i to radi loše. Ne vidim kao prednost i kvaliltet političku i sve ostale korektnosti jer to ubija individualnost i zanimljivost likova. Još smo dobro prošli sa ovo troje "normalaca". Možda će u sledećoj sezoni u gomilu ući i neki peder, lezbejka, transvestit (ovo bi tek bilo interesantno - npr. muško u ženskoj odeći u Tardisu, kad već imamo odraslu, lepu ženu u dečačkom odelu, što da ne. Mada, onaj mantil mi se baš dopada, trebalo je da uzmu neki uniseks da i mi "dečaci" možemo da ga nosimo

).
Sve u svemu, nikome ne bih preporučio da Doktora počne da gleda od ove sezone. Loša je i ne pruža ni izdaleka pravu sliku o našem junaku.
Za razlilku od Jovana, ovaj, Eldundarina, nemam nameru da prestanem da gledam (ko pretekne ovu godinu, je l' te, em se matori, em pametni ljudi najavljuju veliki rat

). Klub, odnosno, Doktor se voli i kad mu ne ide dobro.
I ne diraj mi Džodi, znaš!

Da ne bih ja tebi dirao Dženi!

(mislim, može ali uhhh, toliko sam mator da su obe mnogo mlađe od mene

)
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 06.01.2019. 22:12:02I-juuu!!! Da li se Džena ovim "haljinicama" preporučuje za ulogu u nekoj HBO seriji?

Iskreno, nisam ovo očekivao od 'simpatične male'.

Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 07.01.2019. 13:12:39Prva slika je sa premijere njene serije Victoria a druga slika nije njena.
Sto se sezone tice pisem ovih dana sve lepo opsirno.

Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 16.01.2020. 02:49:54Nova sezona dobro pocela a onda sama sebi opalila u nogu najglupljom recikliranom epizodom koja je retkonovala neke stvari da ti dodje samo da se ufatis za glavu i lupas istom o tastaturu
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 16.01.2020. 11:14:48Odgledao samo prve dve (nema titla za treću). Njah, nove zloće kao najmoćnije a onako lako ih isteraše sa Zemlje.
Teško mi to da kažem ali Kada im kaže da je Zemlja zabranjena planeta za njih, Doktorka mi nije uverljiva. Mnogo bolje to su izgovarali prethodnici.
Ali, opet, u ove dve ep. manje se beči pa je to plusić.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 27.01.2020. 15:24:44UZAS! Cekam da se zavrsi sezona pa da se lepo otrujem sa 5 odjednom
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Leto Date: 22.02.2020. 12:49:40Vama svaka čast koji se još uvek trudite da to gledate. To je gore od x-tog nastavka Terminatora. Kao što je neko dobro rekao treba pusitit Terminatora da umre, tako treba i Doktor Whoua. Imao je svoje zaista visoke vrhove ali to je prošlost. Možda će ga neke nove generacije oživeti i uliti mu novi sveži duh.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 23.02.2020. 11:42:17DW i dalje ima svoje vrhove i to vrhove koji su nadmasili seriju i to u audio dramama, knjigama i stripovima koji su zaista fenomenalni. Od kako je
dezmekasti preuzeo sve je otislo na dole, cak je i poslednja Kapaldijeva sezona za ovo pojam. Ovde je problem sto imas epizode koje u prvom planu imaju za cilj agendu i dizanje svesti o nekom problemu tako da to i te kako utice na samo pisanje i nacin na koji se prica odvija dok je u ranijim epizodama svega toga bilo ali je to uvek provuceno kroz pricu na pravi nacin (Mofate vrati se sve ti je oprosteno, RTD bio i osto B O G). Ja zaista verujem da sa boljim scenaristom, reziserom, urednikom i svim ostalim koji rade iza scene bi ovo moglo da lici na nesto te tako Doktor ne bi bio neko ko samo pravi grimase i cijuce i generalno je beskoristan, Jaz ne bi bila zbunjena neodlucna policajka, Rajan ne bi bio neko ko ne zna sta da radi a Grejem neko ko bi trebao da izgleda kao ocinska figura a on je nesnadjen koliko i svi ostali. Kroz obe sezone imas utisak da oni samo tumaraju i ne rade apsolutno nista nego im se stvari desavaju a oni koriste 1% situacije. Ovo je zaista lose i iskreno se nadam da ce nesto da se popravi u sledecoj (i nadamo se poslednjoj) sezoni (sa ovo dvoje).
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 09.03.2020. 14:55:59Serija je ubijena.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: kaa Date: 16.04.2020. 12:09:41Serija je ubijena.
Ako si i poslednju odgledao ti si moj idol

Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Nesa Date: 17.04.2020. 02:38:53Serija je ubijena.
Ako si i poslednju odgledao ti si moj idol

Evo i moj. A ja mislio da sam mazohisticki uporan. No skidam kapu jacima od sebe.

Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 17.04.2020. 12:11:45Gledam sve citam sve slusam sve...volim DW vise no leba al ovo stvarno nema smisla. ALI brat Mofat je napisao kratku pricu sa Trinaesticom i ta prica je daleko bolja od bilo cega sto smo videli do sada. Dakle nije problem ni u zenskom doktoru ni u likovima vec u tome sto ne znaju da pisu. Rekao sam milion puta recicu opet, Mofate vrati se sve ti je oprosteno.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Leto Date: 17.04.2020. 18:23:24Gledam sve citam sve slusam sve...volim DW vise no leba al ovo stvarno nema smisla. ALI brat Mofat je napisao kratku pricu sa Trinaesticom i ta prica je daleko bolja od bilo cega sto smo videli do sada. Dakle nije problem ni u zenskom doktoru ni u likovima vec u tome sto ne znaju da pisu. Rekao sam milion puta recicu opet, Mofate vrati se sve ti je oprosteno.
Tako je, suština je uvek u dobrom scenariju, gluma, režija, efekti dolaze posle. Zato sam predlagao, da treba da raspišu konkrus da fanovi daju nove sveže ideje. Da se odatle probere.