SF tim Serije
Pages: 1234567891011
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 27.10.2018. 20:44:12

На овај „аргумент“ није могуће одговорити. Laughing
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 27.10.2018. 21:15:36

Citat: Glorija  27.10.2018. 19:02:49
Twisted Evil ... al je lep ... Wink

I Dzena Kolman je lepa pa mi se opet predugo zadrzala (iskreno posle onog zavrsetka sa sajbermenima mislim da bi joj onakav izlazak bio savrsen, al bez toga ne bi imali onu divnu scenu iz Twice Upon a Time)
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 27.10.2018. 21:56:34

Колико се сећам, што се радње тиче, оставили су отворену могућност да се она и Ја поново појаве у серији, макар на кратко.
Мада, ако узмемо у обзир Џенину заузетост другим великим пројектом чисто сумњам.

Узгред, Ја ми делује као приличан промашај у избору глумице за један веома занимљив лик.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 29.10.2018. 01:05:44

Klaru smo videli kako mre u Trap Street-u sto znaci da se ona na kraju vratila sa Ashildr (Me) nazad na Galifrej(u) da je vrate gde treba. I videli smo njeno secanje koje je Doktor dobio. Vracati Klaru u bilo kom obliku bi bilo ruzno i glupo i samo mi upropastilo njen lik.

Samo cu sada da prokomentarisem kratko novu epizodu jer ne mogu da cutim

BOLNO -  GLUPA - EPIZODA ! Kill the Moon je za ovo Blink.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 29.10.2018. 01:45:25

Зар Клара и Ја нису отишле у заједничке авантуре на самом крају? Клара не дише али прекинут је поступак повратка у онај тренутак када јој је тица злослутница узела живот тако да и даље живи свој последњи удах.
Ја бих је радо видео у „пролазу“ кроз неку епизоду, када јој се укрсте путеви са Докторком.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 29.10.2018. 02:20:20

Pa jesu ali smo u Face the Raven ipak videli kako je umrla tako da su se kad-tad vratile nazad (mada ja imam teoriju da nisu ni putovale nego da je Me, imala dogovor sa tajmlordima da je vrati nazad odma)
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 01.11.2018. 21:02:22

Четврта епизода - хххммм... нисам баш сигуран шта да кажем.
С једне стране свидело ми се то што је Докторка најзад мало више показала своју нову личност али не и то што вуче на комедију више но на откаченог али озбиљног Др-а који решава најважније проблеме свемира.

Пратиоци су ми тотално неинтересантни иако су и они добили своје место у „тиму“. Самим тим што их је више губи се шанса да Докторка изгради неки битнији лични однос осим као  вођа или учитељ, а то ми се не допада.

Радња је толико пута већ коришћена у гомили филмова и серија током деценија да је већ клише и напросто није достојна Доктора. Мислим... Др као санитарни инспектор, шта ли???

Једну ствар ипак бих похвалио. У свим филмовима са предимензионираним инсектима и пауцима (није исто) помислим колико је то немогуће јер данашњи ниво кисеоника у атмосфери није довољан за толике животиње (због неефикасног начина дисања) а овде је управо то битан елемент разрешења радње.

Све у свему, прве четири еп. далеко су испод мојих очекивања. Можда превише очекујем од Доктора, ко зна...
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Leto Date: 02.11.2018. 10:52:50

Зато говорим да је Др варијанта Петра Пана, вечитог дечака/младића заглављеног у времену. Аргумент да није истински вечан нема значаја, јер све се чини да изгледа и делује баш тако. Поново и поново се рађа, практично увек исти, зато је заглављење и немање идеје, сада су му и пол променили, не би ли нешто с тим постигли. Може се повући паралела са Бонд филмовима. Иде серијал са једним Бонд глумцем, па када дође време бива замењен са другим глумцем, итд. Али Бонд филмови са Денијел Крејгом су отишли даље од Доктора јер је Бонда приказан како су га године притисле, нема више брзину, кондицију младог Бонда. Али зато има друге квалитете који долазе са годинама живота. Доктор би требао да иде у том правцу, али ту је проблем, што би довело до окончања серије.

Нико није могао да предвиди деценијски успех серије па да се на време сети да направи серију у којој Доктор није једини од своје расе, него да има још Господара и Господарки времена, да живе раздвојено и да се срећу повремено не зато што желе, него сам ток времена и догађаја доведи до пресека њихових путања јер је судбина Универзума или њихове расе у питању. То би омогућило да пратимо почетак, развој и крај сваког Господара, већу разноликост радње и неограничено трајање серије.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 02.11.2018. 11:09:28

Leto imas neke bolno pogresne izjave u ovom poslednjem izlaganju.

Doktor nikada nije isti, da on jeste gospodar vremena sa vremeplovom ciji zivotni vek moze da traje 1000 godina (ako ga nesto ne strefi dotle) ali daleko od toga da je on isti. I tu naravno ne mislim fizicki isti, on je superheroj koji ima moc regeneracije on ne treba da ima poteskoce, vec u njegovom psihickom i karakternom smislu sto je za jednu seriju koja je prevashodno namenjena mladjim uzrastima daleko bitnije. Za razliku od Bonda, Doktor ne ubija (preskocicemo neke scene i elemente), njegovo oruzije su reci i njemu kao takvom nije bitno da li moze da trci, skace ili koju god egzibiciju da si zamislio da treba da uradi. Navodis stvari koje su ljudske i covecne za nekoga ko je bezvremenski sto je u startu pogresno i sto su stvari koje ne treba prikaciti njemu kao liku, jer, ko sto ja uvek kazem, pratioci su bitniji od Doktora jer mi sa njima treba da se indentifikujemo, jer su bas oni zapravo ono sto Doktoru daje covecnost i uci ga da bude vise ljudski i oni su nekada oni koji iznesu njegov zavet bolje nego on sam.

a sto se tice starenja, ovo ti je iz jedne od kasnijih epizodaOdg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Leto Date: 02.11.2018. 23:42:08

Сврха дискусије је да се нађемо не да се разиђемо. Не да замењујемо тезе. Замена тезе је да Бонд убија. То је тачно али нема везе са темом. Тема је заједнички клише оба серијала. Исти главни лик кога, после одређеног броја епизода мењају другим глумцем и да ли у тој замени има промене. Није тема да је Бонд убица а Доктор добрица (мада када би се направила дубља анализа не би ме зачудило да би се открило да је Доктор, петљањем по структури свемира, одговоран за нестанак милиона створења). Кажеш да није исти да се мења, слжем се да неко таласање код њега постоји, видели смо да може да добије изглед старца, али и даље је исти, свезнајуће сналажљив. Тело старца може да завара, у њему често могу да живе само дечаци, нарочито на западу. Ево примера таквих: https://www.showbiz411.com/wp-content/uploads/2016/03/George-Lucas-and-Steven-Spielberg_article_story_large.jpg
Када у телу старца живи само дечак је наказно. Када у телу старца живи опит старца његових година, то је како треба бити јер је спознање у њему. А када живи и старац и дечак, тај је господар свога живота. За првих 5-6 сезона које сам гледао за мене је нажалост Доктор на првом нивоу стим што повремено загребе на други ниво. Али што кажеш, серија је намењена младом узрасту, зато ми старији запињемо с њом и јер очекујемо нешто више. Што је и Дан приметио и мотивисало да се надовежем.

Лепо си рекао за пратиоце, да су битнији, да они некада изнесу његов завет боље него он сам. То имамо у Господару Прстенова, где је у ствари Сам главни лик из потаје који спасава целу ствар показујући нам да смо сами осуђени на пропаст. Жао ми је што Доктор добрица није конципиран на шири начин који би му омогући даљи живот и развој гледљив и старијој генерацији. Јер и то младо гледалиште ће остарети.

А ово са Докторком, то ће имати смисла само ако она због свог пола постигне нешто што мушки Доктор не би могао. У противном, пуцањ у празно.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 09.11.2018. 01:06:28

Peta epizoda skoro dečja. beba
Pratioci nepotrebni likovi.
Ako ovako nastavi biće ovo vrlo slaba sezona. Evil or Very Mad
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 09.11.2018. 01:32:49

Bolno glupa i nebitna epizoda, dakle prvi put u zivotu sam gledao koliko ima do kraja
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 15.11.2018. 09:46:47

Mislim... stvarno! Još jedno prisustvovanje istorijskom događaju. Jeste to bio veliki sukob ali ipak regionalnog a ne svetskog značaja.
Gde se dede onaj stari doktor koji brani ceo univerzum ili barem našu vrstu i planetu?
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: Eldundarin Date: 15.11.2018. 11:24:43

Moj rivju prekopiran iz DW Serbia fb grupe

Ovo je bila jedna veoma dobra epizoda. Da ja sam ovo napisao. With this being said, da objasnim moj stav.
Ova epizoda je uspela da postigne ono sto pokusavaju da urade od kako su namestili Cibnejla na mesto showrunner-a tj da prizove duh classicWho epizoda (da ja delim na classic i nu sue me). Jedan od razloga zasto mislim da je ovo bila dobra epizoda je sto Cibnejl nije imao nikakve veze sa njom. Za razliku od epizode sa Rozom Parks (S11E02) ova na jedan doktorski nacin prica istoriju i daje nam jos neke dodatne lekcije o zivotu.

Ok gledali smo epizodu, necu da smaram sa time, vratili su se u Indiju jedan dan pre nego sto ce izbiti nemiri zbog podele zato sto Jaz zeli da sazna odredjene stvari o svojoj baki o kojima ova bas ne zeli da prica. Kao sto jedan drugi meni drag doktor, Haus, kaze "ovo se desava kada nemamo dovoljno informacija" koristeci sat koji je Jaz dobila od pomenute bake umesto da se vrate u sredinu pedesetih stizu u avgust 47me. Kada je pocela epizoda bio sam na korak do toga da se razocaram i da je ostavim za kasnije jer iskreno nisam se povezao ni sa jednim od likova (niti sam posle ove epizode da se razumemo) ali kako je odmicala moja paznja je bila sve usmerenija bas ka ekranu (toliko da sam propustio veceru, da JA sam propustio veceru). Jer mislim da je ovo bitna prica za sve nas sa ovog prostora koji smo ziveli ili zivimo u ostacima nekadasnje SFRJ. Ima ona jedna veoma mocna recenica dok su na momackoj veceri kada stariji brat kaze pun razumevanja da se Grejem i Rajan ne ljute na mladjeg jer nazalost provodi puno vremena citajuci politicke pamflete i slusajuci besne ljude na radiju. Cak i u tom trenutku, kada njegov brat koji nije bio u ratu niti je stajao nad telom drugog brata koji je u istom tom ratu poginuo, mu jasno govori da ga prihvata i da ga razume. Prem (pogledao sam imena jebiga) koji je video toliko toga loseg, uspeva da nadje ljubav prema svom bratu koji njega prezire, izvlaci granice jer je iz dobrih izvora saznao gde ce biti i ne zeli da se njegov brat ozeni muslimankom. Manis je bio daleko od bitaka on je ostao kuci i on je bio hranjen mrznjom prema svemu sto ne potice i ne klanja se hinduizmu. I onda u takvom jednom zanosu ne preza ni od cega pa cak ni da ubije nevinog svestenika koji je hteo da venca ovo dvoje.
Sa druge strane, imamo vanzemaljsku rasu, koju Doktor(ka) prepoznaje kao rasu ubica i zna ih samo kao takve. Ali kada zastane i zapravo cuje njihovu pricu o onome sto se desilo njihovom svetu i (mozda) prepozna i samu sebe u njihovoj prici pusta ih da rade ono na sta su se zavetovali, da se potrude da niko ne umre sam i da im odaju pocast u tim poslednjim momentima zivota. Sam taj njihov cin pokazuje da svako moze da se promeni nakon sto dotakne rock bottom samo je pitanje da li to zaista zeli i da li vidi smisao u tome.

Epizoda se zavrsava tako kako se zavrsava, pocetkom velikih nemira i bratoubilackim ratom zato sto je neko od onih koji sede u foteljama rekao da ne treba deliti zemlju sa drugima koji nisu kao ti.
Sve u svemu jedna veoma dobra epizoda (sa nekoliko skrivenih DW referenci) koja nam objasnjava kako je rat usrana stvar i da ga zapravo vode ljudi iz fotelja cije ideale i ideje narod bezumno prati i kako je samo potrebno pruziti ruku drugome i prihvatiti ga onakvog kakav jeste i da mozemo da primimo od drugih obelezije njihove kulture i da se ne osecamo uvredjenim (ceremonija vencanja gde su obe strane koristile svoje obicaje) samo ako smo spremni da volimo, postujemo i razumemo. A izgleda da je nekada to tesko traziti.
Odg: Doktor Hu (Doctor Who) (2005) By: dan555 Date: 15.11.2018. 11:46:42

Problem je što nije Doktor uticao na razvoj događaja već su im samo prisustvovali.
Što se tiče vanzemaljaca deluje mi neubedljivo da naprasno promene svoju ćud. No, jeste lepo i uverljivo prikazano zašto su to uradili ali, opet, oni nemaju nikakve veze sa prikazanim događajima.
Kada sve saberem i oduzmem ispada da su Doktorka i družina bili prisutni bez ikakvog razloga i uticaja na dešavanja.