SF tim Portal vesti
Pages: 1
SF Srbija nedostupna By: dan555 Date: 02.01.2010. 18:27:18

Pad servera

Zbog neodgovornosti hosting-provajdera Uniwebhosting-a, na čijem serveru se nalazi SF-Serbia, već nekoliko dana naš najmlađi i verovatno najaktivniji SF sajt je nedostupan. Evil or Very Mad

Umesto atraktivno dizajniranih portala i foruma nalazi se poruka admin-tima:
Citat
Okej. Imamo vec nekoliko dana velikih problema sa hostom. Do njih se ne moze dopreti nikako za sada, tako da forum nece raditi neko vreme. Izvinjavam se svima.

Isti problem imaju brojni sajtovi koji su hostovani kod Uniwebhosting-a, koji je izgleda digao ruke od posla i u opšte ne odgovara na pitanja svojih korisnika.

Nadamo se da će momci iz SF Srbije uspešno i brzo rešiti problem (preći na bolji hosting) i ubrzo ponovo biti dostupni. tako je

Odg: SF Srbija nedostupna By: SF-Serbia Date: 16.01.2012. 21:03:26

Pozdrav, evo i ovde da napišem nešto.

Radimo aktivno od maja 2010... Novi Sajt je postavljen, i radovi se približavaju kraju.

Imali smo problem, uniweb hosting nam je obrisao ceo disk, pre kolektivnog otkaza, pa je zbog toga bilo nemoguće vratiti se u kolosek. Svratite, pišite, bacite pogled na sajt.
Odg: SF Srbija nedostupna By: dan555 Date: 16.01.2012. 21:29:39

Ono što meni nije jasno u toj priči je kako se desilo da SF Srbija čak par meseci ne postoji zbog lošeg hosting provajdera.
Pošto smo i mi imali nešto slično, Forumer je u dve nedelje bio nedostupan u dva navrata nekih 10 dana, znam kako je to. Meni, kao apsolutnom početniku u veb-tehnikama trebalo je nešto više od dve nedelje da otvorim novi sajt i forum nastavi sa radom.
Sada, kada imam iskustva, ne bi mi trebalo više od dva dana da zakupim novi hosting i prebacim sajt. Naravno, podrazumeva se da uvek imam ažurnu kopiju fajlova i baze.

Stvarno se čudim zašto ste toliko dugo čekali da univeb sredi stvar i zašto sami niste brže prebacili forum.
Forum koji je nedostupan duže od 2 dana je pokojni, ne sme se čekati.

Svratim ponekad i tuga mi je što više niste onako živahni kao pre havarije. Bili ste najaktivniji po broju poruka i okupljali najmlađe fanove, što je bilo dragoceno. Sada je to prošlo vreme. Kao i većina drugih domaćih SF foruma imate značajan pad broja poruka. Zaista šteta. Nadam se da ćete prevazići ovu krizu.
Odg: SF Srbija nedostupna By: SF-Serbia Date: 16.01.2012. 21:43:11

Problem je bio sto je član tima bio zadužen za backup.
A ni njega nisam mogao da dobijem...
Uniweb se javljao jednom nedeljno, i to na minut...

Konačno, kad smo našli neke fajlove, matore, ali jbg, pokušali smo da ih podignemo... nisu hteli da se prime... Kako, zašto, ne znam... u svakom slučaju, počeli smo od početka.

Portal nije bilo vredno podizati, obzirom da sam samo ja pisao vesti, a imao sam posao koji mi je uzimao 25 sati dnevno, i to jako daleko od nekog računara.

Stari forum je imao problem baš zbog brojnosti, i aktivnosti... Nije SMF planiran za brzu i agresivnu ekspanziju, pa je bagovao, zabadao, i fleširao. zato smo i prešli na IPB, koji je plaćen, i profesionalniji je dosta. Što se tiče aktivnosti, vratiće se. Trudimo se...
Odg: SF Srbija nedostupna By: dan555 Date: 16.01.2012. 21:57:52

Radi bekap redovno, to je osnova.

Ovaaaj... Burek je na SMF-u, dakle, SMF jeste za velike i zahtevne forume. Very Happy
Ono, ima modifikacija koje mogu da prave probleme ali ako se o tome vodi računa, nema frke.

Pre će biti da je do hosting provajdera. I nama se naš žalio čim nam je poseta bila malo skočila. Sada je promenio servere (natprovajdera) i više nema problema. Mr. Green
Odg: SF Srbija nedostupna By: SF-Serbia Date: 25.04.2012. 22:08:08

Jeste ovo vec trece mesto gde dajem link, ali vezano je za temu... Postavljen novi portal, sa dnevno azuriranim vestima (DA, vracamo se na staro), mozete ga pratiti na sledecem linku: http://www.sf-serbia.com/live
Odg: SF Srbija nedostupna By: dan555 Date: 25.04.2012. 23:17:17

Ова тема је одавно већ застарела, закључано.