SF tim Serije
Pages: 12345678
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: plotz Date: 13.11.2010. 12:09:07

SG1 je stvarno bio fantastičan,malo su na kraju sa Orijima razvodnjili,no ipak super.SGA je skoro bez greške,rađen oprobanom metodom i ovaj SGU ispade stvarno višak!
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: vanax Date: 13.11.2010. 12:44:56

Svako uvođenje antagonističke rase je batina sa dva kraja. Uloži se u koncept, masku, psihologiju pretnje, a onda je komplikovano sve to odbaciti, pa Jovo nanovo. Najpre Goa'uld, koji je postavljen kao velika pretnja, pa ga moraš jednom pobediti, a onda ti žao da ga sasvim potrošiš. Zato stignu Asgardi, koji baš i nisu bili neko estetsko rešenje - suviše se insistiralo na Roswell-u. Oriji su prekomplikovali zadatak serije i nisu znali kako da ih se otarase. Ista priča je i sa Atlantisom. Šablon sa liderskom petorkom, hrabar, jak, pametan, zgodna i predstavnik stranskog saveznika je uspešno ponovljen. Pretnja Wraith rase je sjajna (epizoda sa zajedničkim naporom Sheparda i jednog "njihovog" je možda najsadržajnija u seriji), ali do zaglavljivanja (kao sa Orijima) sa Replikatorima je sve nekako taljigalo. Znači, ponovila se omaška sa prejakim antagonistima. Ropac počinje kad učesnici u serijalima počnu da dobijaju ideje (i saglasnost da ih realizuju). Od SG Universe sam odustao. Kad se uvaljamo u psihologiju bez očekivanog SF naboja treba dići ruke.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: plotz Date: 13.11.2010. 12:56:13

Da to sam `teo da kažem  Cool
 bravo bravo bravo
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nesa Date: 13.11.2010. 23:53:07

Sobzirom da brod koji postavlja kapije i dalje leti, i besprekorno izvrsava svoju namenu i postojanje, imam utisak da je ovo jos uvek postavljanje potke za nesto novo. Stvarno sam ubedjen da prica treba da krene. Neverujem da im je ideja SGU da samo plove svemirom, a da pritom ne uticu na nista, vec budu samo objekat desavanja. Elem mislim da ovo jako rano otpisujete. Mada ruku na srce, ako se u mislima postavim u njihovu kozu, verovatno je da bi prica upravo ovako tekla. Najava da su ovladali upravljanjem broda, mislim da tek donosi pricu.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 14.11.2010. 18:30:59

Slicno sam ja razmisljao ali sam ocekivao da to krene od druge sezone.
Evo je polusezona prakticno ,a nije se promenilo nista, cak naprotiv.
Nema protivnika, nema ispitivanja planeta, samo egzistencijalno filozofiranje

Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nesa Date: 14.11.2010. 19:29:50

Pa svaki od serijala SG ima gomilu sezona, sto verujem da ce se desiti i sa ovim. Nadam se ce jako brzo krenuti rasplet a i akcija.
No sama ideja ovog serijala odnosno ove sezone serijala, gde prakticno kapija i nije u upotrebi, gde brod ide kako i kad hoce, sa ogranicenom grupom ljudi i svim problemima koji bi se stvarno i realno dogodili ako se nadjes u slicnoj sitoaciji (nepoznato okruzenje i nepoznati tehnicki mandraci), ne pruza bas sanse da se nesto dinamicnije uradi.
Iskreno mani ni ovakva nije dosadna, bar za sada.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nehnard Date: 15.11.2010. 11:19:34

U odnosu na ranije serijale koje sam gledao "na kilo" praveći maratonske seanse od po 5-6 epizoda za redom i premotavajući dosadne delove, sada moram da čekam 7 dana (kada nema pauze u emitovanju). Malo je drugačiji osećaj, i malo veća očekivanja.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Ender71 Date: 02.12.2010. 09:39:03

Nisam nikad bio veliki ljubitelj "Stargate" fransize, uvek mi je delovalo previse isforsirano, nije bilo neke atmosfere u koju mogu da se uzivim (doduse jos nisam stigao da odgledam Atlantis serijal, iako mi se pilot dopao).
Pratim SGU redovno, generalna ocena bi bila jaka sedmica, nije me bas raspametio, no moze se gledati.
Svidja mi se uvodjenje poruke skrivene u pozadinskoj buci kao razloga misije Sudbine sto nagovestava da ce na kraju postojati neki zanimljiv rasplet (koliko god sezona im bude trebalo za to Smile

Dobra strana serije je sto se i prvi put i moja bolja polovina zainteresovala da redovno gleda neki SF tako da je to jedan veliki plus za SGU od mene Smile

Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Tanjica Date: 03.12.2010. 11:00:39

Atlantis je bolja. Ne znam da kažem tačno zbog čega, ali mi se mnogo više svidela.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: dan555 Date: 03.12.2010. 16:34:34

Ako sam dobro razumeo, sada prave pauzu do proleća.
10. ep. je završna ove polovine sezone.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: plotz Date: 03.12.2010. 22:17:45

Ok sad mogu da stuštim svih 10 Smile
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 20.12.2010. 10:05:54

Nakon nedelja neizvesnosti Syfy  je konacno objavio odluku o ukidanju ove serije.
To takodje znaci i trenutni prekid emitovanja SG fransize nakon 14 godina , od cega je na  SyFy emitovana od 2002.
Do kraja sezone ce biti emitovano preostalih 10 epizoda.
Nista nije objavljeno oko toga da li ce serija biti zaokruzena do kraja sezone ili posebnim filmom.
SGU je imao rejting od 0.5 sto je ispod proseka za SyFy.

Syfy sje objavio i potvrdu vesti o otkazivanju BSG prequel serije  Caprica.
Potvrdjene su nove sezone  Warehouse 13, Eureka i Haven,
kao i nove serije Being Human (startuje 17.01.2011) Alphas i pilot film  Battlestar Galactica: Blood & Chrome.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Ender71 Date: 20.12.2010. 16:19:36

Citat: goldengaidin  20.12.2010. 10:05:54
i pilot film  Battlestar Galactica: Blood & Chrome.

Vrlo dobra vest !   Very Happy  Very Happy  Very Happy
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nesa Date: 20.12.2010. 16:24:31

A za Stargqte da im oca ocinjeg. Evil or Very Mad
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: SuperFrog Date: 21.12.2010. 22:51:40

Iskreno bi mi bilo zao da SGU zavrsi ovako. Serija je kao i ostale SG serije odlicno uradjena, no iz meni nepoznatih razloga veliki broj ljubitelja SG-a ne podnosi ovu seriju?! (to je vidljivo i ovdje) Nadam se da neko uzme seriju od njih o nastavi sa radom (sto znam da se samo jednom dogodilo i to sa SG-1 gdje je SF kanal uzeo seriju od Starz-a).

Citajuci ove postove ne vidim da iko spominje pravu misiju Sudbine - da proucava signal koji potice iz velike eksplozije i vremena nastanka svemira.

Sreca pa bar ostavise Eureku a bit ce taj novi Galaktika film. Ne znam sta bi od onog filma za SGA u kojem bi trebali da zavrse radnju serijala, slicno kao sto je to ucinjeno sa SG-1.