Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: plotz Date: 14.06.2010. 18:15:26Dan skroz si dobro napisao sve o seriji ,baš nemam šta da dodam,očekivao sam posle Atlantisa nešto sasvim drugačije,kad ono nasukani u svemiru!!
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 06.09.2010. 17:00:02Iako je Dan dao odlican prikaz da dodam i ja malo (mada sam mogao i da potpisem prikaz jer se slazem)
Kako sam pratio razvoj ove serije, od ideje preko kastinga do trejlera, ocekivao sam neku teen limunadicu o ljubavi u svemiru.
Kako je krenula serija pokazalo se da je ozbiljnija serija i po atmosferi slicna BSG( kadrovi i atmosfera na brodu).
Ovo mi se prvobitno svidelo ali me je kasnije jako nerviralo jer nema ni pokusaja da se nadje neki sopstveni identitet van toga.
Posle vise nego pristojnih par ep (nedostatak svega pa snalazenje) onda dolazi do vece posvete samim likovima i njihovim zivotima.
Pretpostavljam da je ovo ideja iz Lost (nisam je gledao). Zasto je ovo bitno bilo stvarno ne znam.
Sada znamo da je afroamerikanac koji je tezak gnjavez takav zato sto je imao tesko detinjstvo, da kapetana vara zena, a da poslanica ima devojku.
Pa sta ?
Likovi su mi blago receno odbojni (lik i delo). Nema nijednog iole harizmaticnog lika (Karlaj igra samozivca slicnog Baltaru u BSG)
David Blue (Eli) je toliko odbojan da bi bilo bolje da su uzeli kutiju i stavili umesto njega u kadar.
Onda sam odnos likova. U jednoj epizodi su smrtni neprijatelji, u drugoj piju alkohol i igraju sah
Brojne mogucnosti koje im je nova situacija pruzila (scenaristima) nisu iskoriscene ama bas uopste, od SF serije prave spansku seriju.
Umesto da "pošteno" zatvore prvu sezonu, poručili su nam "ako hoćete da vidite da li su preživeli, gledajte nas kroz n meseci".
Pokvareno, zar ne?!?
Krajnje bezobrazno zavrseno
Usput
ako se neko seca epizode 8 : 'Time'
Zavrsava se malo cudno

Je l to fora ili postoji neka web epizoda kojom se razresava ?
U sledecoj epizodi nema reci o tome
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: dan555 Date: 06.09.2010. 17:47:42E da, i meni je bilo čudno kada su posle one zbrke sa vremenom nastavili kao da je nije bilo. Nedovršena epizoda.
Ma, čim u nekoj epizodi SF serije vidimo da gine neki od bitnih likova ili je sam brod uništen, možemo očekivati putovanje kroz vreme i u sledećoj ep. "nismo mislili ozbiljno".

Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nesa Date: 28.09.2010. 12:07:23Ako se secam danas krece nova sezona Stargate Universe.
Pa malo sam se uzeleo.

Sad sam proveravao, i jost je nema postavljene za skidanje. Bice valjda veceras.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 28.09.2010. 17:05:10Mislim da veceras ide premijera, dl sutra
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nesa Date: 29.09.2010. 15:46:37Sa velikim zadovoljstvom sam odgledao pocetak druge sezone.
Sad tek vidim koliko mi je nedostajao dobar SF, i koliko su kratke ove epizode.
Taman sam se uzivio a ono vec kraj.

Kako bih mogao ostatak zivota da provedem pored neke vode, mislim da sam spreman i za ovakvu "avanturu".
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nehnard Date: 06.10.2010. 10:41:05Atlantis je imao nekako meni zanimljivije i harizmatičnije likove. Universe mi je nekako na momente dosadan, u pauzama između akcija. Delove kada idu na izlete na zemlju u tuđim telima sam redovno premotavao. Toliko novih planeta i potencijala za istraživanje i susrete sa čudima ne viđenim, na mestima gde ljudska noga nije kročila, a mi gledamo gomilu dosadnih svađalica u mračnom klaustrofobičnom prostoru. Nadam se da će druga sezona doneti neko osveženje.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: plotz Date: 06.10.2010. 10:52:44Nisi trebao da premotavaš ,video bi ko je kome,oplevio ženu dok se smuca po dalekom svemiru

Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nehnard Date: 06.10.2010. 11:03:37Gledao sam Being John Malkovich, ovo nije mnogo drugačije.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: svetlost lutalica Date: 06.10.2010. 11:09:00Being John Malkovich je skroz gotivan film.
(a meni je i ono što sam videla od SGU takođe gotivno, al' nisam videla mnogo

).
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 07.10.2010. 04:07:54Ovi definitivno ne znaju gde teraju. Jedva sam odgledao ove dve epizode.
Da je bilo koja druga serija prestao bih da gledam, ovako cu jos par epizoda
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: dan555 Date: 04.11.2010. 03:53:19Veoma uspešno ubacuju seriju u kantu za đubre. Epizoda 205 je totalni promašaj.
Imaju manje od milion gledalaca i teško da će dočekati kraj sezone.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: Nehnard Date: 04.11.2010. 09:24:16Ni nalik Atlantisu koji mi se toliko sviđao.
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: goldengaidin Date: 12.11.2010. 14:32:12Jedini razlog sto i dalje geldam ovo cudo je to sto bih nekada morao da gledam vezano. Ovako jedna nedeljno je kolicina dosade koju mogu da istrpim.
Zbogom voljena fransizo
Odg: Zvezdana kapija: Svemir (SGU Stargate Universe) By: vanax Date: 12.11.2010. 20:58:20Svaka dobra priča se vremenom ispuca. Setite se filma "Stargate". Tada nisam verovao da može toliko da se eksploatiše. Kroz tri posebna serijala preko dvesta epizoda je mamutski poduhvat. Ko bi rekao da prastara Simakova ideja o vratima sa adresama, uz crvotočine, može toliko da traje? Bilo je tu sjajnih epizoda i možda je vreme da se oprostimo.