SF tim Ne SF teme
Pages: 12345678910111213141516
Odg: KUVANJE By: Tanjica Date: 20.04.2010. 20:23:29

Moram da priznam da i ja volim kad je jelo lepo servirano. Onda drugi korak malo omirišem, pa tek onda probam. Važno je da meso nije živo  Laughing
Odg: KUVANJE By: dan555 Date: 20.04.2010. 20:25:36

Ne kapiram u čemu je stvar i zašto sam pomenut (hik, hik Laughing).  Mr. Green
Odg: KUVANJE By: Sal Date: 20.04.2010. 20:31:55

Vanax, zato nisam pipnuo pivo. Bonuse sam cuvao za salatu Smile

Inace, volim da kuvam i znam da kuvam, al ne volim to sam sebi da radim.

Slazem se da je estetika, lepo aranzirano i spremljeno jelo imperativ u gastronomiji.
Cak i priprema jela pred gostom (kao tartar biftek, ili krep suzet)  sluze da bi se
pojacalo lucenje onih cirkusa u stomaku, iliti otvorilo apetit.

Tatar biftek se pred gostima sprema nekih 20 tak minuta... Smile

Znaci, vizuelno mora biti dopadljivo, da bi bilo i ukusno.

Obicno jaje na oko cete lepse smazati iz aranziranog tanjira, lepo dekorisanog, nego iz tave, direkt sa sporeta.

Imao sam mnogo te prakse u Turistickoj skoli, pa zavoleo to sve... SmileSmile

njam njam... 
Odg: KUVANJE By: vanax Date: 20.04.2010. 21:14:48

A ja ih poslao po pivo! Čak je jedno ostalo. jooj
Odg: KUVANJE By: valiant68 Date: 20.04.2010. 21:54:08

Sta li slep covek misli o estetici u kulinarstvu  Cool.
Odg: KUVANJE By: vanax Date: 20.04.2010. 22:17:20

Pomiriše, opipa, lizne... Ako je nepoznato. Ako zna šta mu je izneto na sto, uzme nož i viljušku. O estetici misli isto kao i onaj koji vidi. Mnogo veći problem je odsustvo čula mirisa. Hoće to kod nas matorih. Svakako je najgore bez čula ukusa. Onda je sve sećanje. Ako ima sećanja. Ako nema, onda samo mogu da zamislim Helen Keler.
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 20.04.2010. 22:30:46

Čulo ukusa i čulo mirisa su povezani - setite se kako je sve bljutavo kad vam grip "zatvori" nos  gadljivko
Odg: KUVANJE By: valiant68 Date: 20.04.2010. 23:36:45

Posle citanja romana Parfem, moram  priznati da sam neka cula potcenio a toliko funkcionisem na mirisu.

Nerviram familiju kad kazem da se ves ukiselio od nepravilnog susenja. Posle kad dodje u dodir sa znojem, znate vec gusenje po busevima, ako koristite gradski.
Odg: KUVANJE By: Sal Date: 24.04.2010. 11:02:05

Elem, upravo pečem sebi nekakve svinjske vratine, pa rekoh da napravim i "garnirung" uz to koji se de fakto može i pojesti. I to u slast...

Elem, uz sva pečena mesa ide jednostavna, brzinsko spremljena salatica.

Uzmete jednu papaju, i oljuštite je. Onda je bacite u smeće. Uverili ste se sa vam je nož ispravan.
Onda, iseckate vezu mladog luka na kolutiće, al ih potklocajte da se ne otkolutaju u strahu. Jer, u strahe su velike oći, i niskoprofilne gume ... (iz tajne knjige "Kontovi i dugokontovi prirode")

Zatim, zakoljite jednu pavlaku, i u odgovarajuću činiju izmiksajte luk i tu mlečnu prerađevinu.
Posolite, i probajte. Jednostavno, ukusno, a ide uz meso. Osvežava nepce i unosi nekakve vitamine i ostale gluposti.

To u Bosni ima svoj naziv, al nije sad bitno koji. Bitno je da sam ja to malo modifikovao, i prilagodio svom ukusu.
Elem, tu useckam i belog luka.
Em sto ga volim, em sto mi snižava povišen pritisak.
Jeste da posle nije za dubinsko sondiranje krajnika svojim jezikom dragu osobu suprotnog pola, ali pritisak je mogo važniji.
Mislim, nismo više tinejšeri, jel'da?
Pritisak je bitniji....

Bon Apetit!



Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 24.04.2010. 11:29:58

Satrica!

Ja stavim i malo običnog bijelog mekog sira. I, da, stvarno ide dobro uz meso, roštilj, sarmu... a ide dobro i bez toga Laughing
Odg: KUVANJE By: Sal Date: 24.04.2010. 13:07:44

Mi smo to zvali Lukmira...  Laughing

Mljac... sve sam popapao...  Embarassed
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 24.04.2010. 18:39:29

Satrica !  Shocked Otkad to nisam čula od nekog drugog ...  Crying or Very sad Tata je to meni pravio kad sam bila mala  Crying or Very sad

Sad sam je modifikovala: veza mladog luka (obavezno "srebrnjaka" ! ), vrlo sitno 2 čena belog luka (kineskog jer drugog nema  Crying or Very sad izmislila baba da se "miomirisi" potiru a i - kad se već smrdi neka se baš smrdi  Wink ), sve se posoli i malo odstoji pa pospe jogurtom (pavlaka je premasna za dedu  dedica ). Lepo je ako imate i onaj divlji beli luk - sremuš ...
Odg: KUVANJE By: Tanjica Date: 24.04.2010. 18:41:17

Pa onda tu mogu i rotkvice da se stave.  Laughing
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 24.04.2010. 18:46:00

Neće da smeta ... Ja ubacivala svašta: krastavce, paradajz, rotkvice, .... a onda mi sinulo  ideja : presula sve u mikser i dodala još jogurta pa lepo pijuckala uz knjigu  Wink
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 24.04.2010. 19:15:47

Tečna satrica Laughing
Ovo bi se moglo i prodavati u marketima.  Mr. Green