SF tim Ne SF teme
Pages: 12345678910111213141516
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: Pikax Date: 27.02.2010. 13:56:31

Nije, svi su podjednako slatki.. Laughing
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: Sal Date: 27.02.2010. 14:02:30

Svi su ukusom isti, al psiholoski, zadnji je uvek najsladji.
(zasto ljudovi hlebom potaru tanjir, kad ih niko ne gleda, iako su siti? )

 Laughing
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: Pikax Date: 27.02.2010. 16:45:58

ma ne.. ti mu samo pridaješ veći značaj ( nego što zaslužuje) ... Wink  Very Happy
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: dan555 Date: 27.02.2010. 16:57:06

Taj poslednji ćevap bi mogao da kaže "Ja, legenda!" Laughing
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: Sal Date: 27.02.2010. 17:57:08

Cuj, "ja Legenda" ..hahahahha.... Laughing

Pa naravno da ima znacaj...zadnji cevap na svetu, oko koga se tuku ne samo pojedinci, nego cela plemena, sigurno zasluzuje taj znacaj.

 Laughing

Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: Pikax Date: 27.02.2010. 18:34:29

 eh, može i da je magični...svejedno je - poslednji je, sav se ohladio i postao mrlja na tanjiru. Very Happy
Odg: Zašto svađe na forumima?10 By: valiant68 Date: 28.02.2010. 00:14:45

E zasto me izostavi Sale sa spiska. Umalo ekran nije straaaadao. Pa nek su i lekari zabranili al bosancu je to slatkis parexesans. Tortama ne pridajem znacaj.

Po pitanju stidljivka:

Pravili smo gozbu na poslu i mesa u velikim kolicinama. Ostade jedan cevap a svi vec otkopcavaju pantalone i brekcu.
Doduse bilo je i pojedinih kapaciteta od stomacina.
- Kum, da bi poceli sa spremanjem i pranjem sudova pita ko ce stidljivka
- pita jednom, dvaput, pet puta, niko nece
- kum htede i da gasi svetlo i na kraju upita jednog kolegu da podele cevap
- odmah se Bucko slozio i uze kum da secka na ravne casti
- Bucko polete za onom polovinom a kum ga udari po ruci i rece da saceka
- zatim Kum polako nabode obe polovine i stavi ih u usta dok je ovaj  zabezeknuto gledao.
- Epilog, nikad vise nije trebalo pitati ko ce stidljivka, odmah se neko javljao a posebno kolega koji je dobio po ruci. Kum je izlecio njegovu stidljivost a ja se i danas slatko nasmejem kad se setim cele scene.
Odg: KUVANJE By: valiant68 Date: 20.04.2010. 11:08:57

Pozdrav za Vanaxa.
Evo dela sajta na kome treba postovati recepte sa promocije.

Vec se proculo nasiroko a izvorni recept je ipak garancija da ce i drugima uspeti. Ako ja krenem da prenosim: il mnogo slano il ljuto. Nisam dobar sa kolicinama koje idu u sastav.

Hvala na lepom druzenju i pozivu za promociju.
Ovaj mesec ima po cemu da se pamti.
Odg: KUVANJE By: Tanjica Date: 20.04.2010. 11:16:04

U pravu si Valijant. Vanax i njegova lepša polovina su zaista napravili odličnu zakusku za posluženje posle promocije. Posebno bih istakla salatu sa prazilukom, pavlakom i sirom (ako sam dobro ocenila sastojke) i molila bih Vanaxa da nam bar okvirno kaže recept za tu poslasticu.
Odg: KUVANJE By: vanax Date: 20.04.2010. 11:30:22

Cccc. Bar 100g. Blue cheese (ili neki drugi buđavi) na kockice 1x1x1 bit. Račići (shrimps, prawns, kozice, crevette, gambori), najmanji račići, najmanje pakovanje cca. 250g. (kratko isprženi ili skuvani), 1-2 lista celera rebraša, naseckano kao sir (ranije), pavlaka 20%. Količine tako da sve zamešano bude gustine meda, otprilike (ne sme da curi). Ne soliti, već duže mešati. Blu čiz je dovoljno slan i dovoljan da osoli. Dalje su opcije. Sezona je rotkvica (na listiće), one imaju lepu crvenu boju koja poboljšava vizuelni utisak. Kad znam goste (npr. vole ljuto), kroz malu cediljku volim da popaprim sa cayenne peper (može i ljuta aleva paprika, ali obavezno kroz cediljku), ponekad i origano da aromu. Dakle, ljudi najpre jedu očima, pa nosom, pa tek onda dolazi na red ukus. Prijatno. 
Odg: KUVANJE By: valiant68 Date: 20.04.2010. 11:34:43

Ispravite me ako gresim.
Moje misljenje je da uvek treba dati tacnu kolicinu sastojaka.
Ako dodje do promene, menja se tekstura, prevagnuce drugi ukus il gubi na svezini.

Primer. U maloj piceriji ima vise radnica. Samo kod jedne je mini pica savrsena. Nema puno sastojaka al nece da oda tajnu sta radi. Kojim redom slaze, temperaturu pecenja. Nesto joj prosto uradi da je to TO.

Dok sam kucao, ugledah da je Vanax istomisljenik. Duboki naklon. Aj da ne brisem post. Kod mene je ukus pa oci redosled.
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 20.04.2010. 11:41:39

Deda ovo ne sme da vidi !

Obožava "buđave" sireve, plodove mora, ...

Kasno  Crying or Very sad Evo ga prepisuje ... na zdravlje  grrr
Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 20.04.2010. 13:11:59

Citat: valiant68  20.04.2010. 11:08:57
Pozdrav za Vanaxa.
Evo dela sajta na kome treba postovati recepte sa promocije.
Vec se proculo nasiroko a izvorni recept je ipak garancija da ce i drugima uspeti. Ako ja krenem da prenosim: il mnogo slano il ljuto. Nisam dobar sa kolicinama koje idu u sastav.
Hvala na lepom druzenju i pozivu za promociju.
Ovaj mesec ima po cemu da se pamti.
smeh smeh smeh smeh
Znao sam da ces da zaboravis recept. No opravdanje da ti isti ponovo kaze je biser. Laughing Laughing Mr. Green

Odg: KUVANJE By: vanax Date: 20.04.2010. 14:54:12

Citat: valiant68  20.04.2010. 11:34:43
Kod mene je ukus pa oci redosled.

Hajde da se kladimo da mogu da ti dokažem suprotno. Mogu da ti spremim izuzetno ukusno jelo koje će ti se zgaditi čim ga vidiš i obratno.
Odg: KUVANJE By: Pikax Date: 20.04.2010. 15:53:22

Plavi sir je primer groznog na izgled, ukusnog na ukus.....Retko ga jedem i uvek biram delove bez plesni...Very Happy . Zanimljivo je da je dovoljna mrvica da se oseti ukus.
U receptu ide dosta plavog sira, obično ide jako malo..

Izgled nema baš presudan značaj, prvenstveno me zanimaju sastojci kada nešto jedem. Neka je vrhunski specijalitet za određeno podneblje, ali ono što moj mozak ne može da svari, ne može ni želudac. Baš sam to plastično objasnila...
 Very Happy Jeste da me to ograničava u izboru jela, ali volim ono što mi prija i to mi je dovoljno. Začinjeno da, egzotično u smislu skakavaca, žaba -  daleko bilo i ne, hvala. gadljivko

U principu, najzdravije je jesti hranu podneblja u kome se živi. Pre jabuku, neg mango.
Volim mediteransku ishranu, dobro - to je relativno blizu.. Very Happy