SF tim Ne SF teme
Pages: 12345678910111213141516
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 01.12.2011. 22:00:10

Kako neko može ne voljeti orahe? A kako da napraviš baklavu bez oraha?

Baklava je kraljica posnih kolača...
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 02.12.2011. 09:41:21

 Laughing Posna ? Baklava ?  Shocked

Hej! stvarno - nema mleka, jaja (osim ako ne pravite tiret - ide 1 jaje ), nema masti (može sa uljem ali sa puterom ... a onda nije posna  Twisted Evil ), ... To što pliva u šećeru nije ni bitno (kao što nije bitno što je post - odricanje  Twisted Evil )

 Evil or Very Mad Mrzim da je spremam ! Kore moraju biti tanke i lepo prosušene (posle istresaj i peri plahte  grrr ) Pa mesi i rendaj... pa pola oraha ovako a pola onako ... Dosadno i mnogo posla  Rolling Eyes

Bolja i zabavnija varijanta: obići sve poslastičarnice i naći najbolju baklavu  Laughing
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 02.12.2011. 14:56:31

Post je odricanje od mrsne hrane i grešnih misli. Šećer se nigdje ne pominje  Mr. Green

Kako god da obiđem onu jednu poslastičarnicu u gradu, baklava mi se ne sviđa. Mali grad ima svoje prednosti, ali i mane...
Odg: KUVANJE By: venom187 Date: 02.12.2011. 16:26:57

Baklava  no pasaran


Ni torte ne volim mnogo, ali zato čokolade, čokoladice...  gladan
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 02.12.2011. 18:02:38

Čokoladica izaziva lučenje endofirina (razlog što se ljudi drogiraju  Twisted Evil ) .

Recept za trenutnu radost: kockica "najlepše želje" ! (Trudim se da originalna limenka uvek ima malo "instant sreće"  Embarassed )

 Laughing Laughing Laughing a sve što nije izričito zabranjeno ...  Wink
Odg: KUVANJE By: venom187 Date: 04.12.2011. 17:24:21

Citat: Glorija  02.12.2011. 18:02:38
Recept za trenutnu radost: kockica "najlepše želje" ! :

Bolje nekoliko kockica, 1-2 dnevno (čokolade, ne kockice).  Mr. Green pozdrav
Odg: KUVANJE By: robi75 Date: 04.12.2011. 18:34:48

Kod nas, Vojvodjana, nije nedelja ako nema supe,sosa,mesa. Sto se tice rucka.
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 04.12.2011. 19:21:48

 Twisted Evil

http://www.youtube.com/watch?v=PgBN8_1t_Qc
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 04.12.2011. 21:20:09

Citat: robi75  04.12.2011. 18:34:48
Kod nas, Vojvodjana, nije nedelja ako nema supe,sosa,mesa. Sto se tice rucka.

respect!
Odg: KUVANJE By: robi75 Date: 04.12.2011. 21:58:28

Citat: Glorija  04.12.2011. 19:21:48
Twisted Evil

http://www.youtube.com/watch?v=PgBN8_1t_Qc

 tako je
Odg: KUVANJE By: robi75 Date: 15.12.2011. 17:49:59

Mi sada i ne kuvamo jer smo, jel, imali svinjokolju pa ne znamo sta cemo od cvaraka, krvavica, svargle, pecenih kobasica, friskog mesa i viska holesterola i triglicerida. gladan
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 15.12.2011. 19:00:55

 Laughing Laughing Laughing

Hoćeš recept za salatu protiv holesterola (deda je "na donjoj granici" a baš je debo  Twisted Evil ) ?
Odg: KUVANJE By: robi75 Date: 15.12.2011. 22:22:27

Citat: Glorija  15.12.2011. 19:00:55
Laughing Laughing Laughing

Hoćeš recept za salatu protiv holesterola (deda je "na donjoj granici" a baš je debo  Twisted Evil ) ?

Naravno. Hvala unapred.  pozdrav
Odg: KUVANJE By: Glorija Date: 16.12.2011. 16:52:14

 Twisted Evil Sam si tražio !

Kad sam komšijama i porodici preporučila ovaj recept svi su, kao, napravili i svima se , kao, nije svidelo. Kad su kod mene probali - oduševljeno su se "davili" salatom  Shocked

Čak i starija kćerka, nepopravljivi mesožder i obožavalac prasetine sa ražnja, umalo da mi odnese zalihu salate !  Shocked Laughing

Elem, kupi 2 baš velika korena celera (U Maksiju nađem primerke nešto manje od rukometne lopte ) i (po ukusu - ja volim više) 0,5 - 1 kg šargarepe.

Oljuštiš i narendaš sve u jedan sud (obavezno koristi "sitnije" rende !!! tako će celer biti "jestiviji ).

Ja dodam malo ulja, jabukovo sirće, so i beli luk pa dobijem "osvežavajuću" salatu sa aromom belog luka koji baš volim.

Nije greška praviti sa jogurtom, ili kiselim mlekom, ... dodati kiselu jabuku ili ren... Pravi se "po ukusu" pa prvi put odvoji izrendanu masu pa isprobaj različite varijante. Iznenadićeš se  Wink
Odg: KUVANJE By: vanax Date: 17.12.2011. 07:40:42

Mala dopuna da ne bi prošlo kao sa komšijama i porodicom. Ova salata vrlo kratko traje, treba je jesti svežu i odma'. Znači, nikako velika količina, Glorijine količine su preterane. Prijatne su varijante sa dodatkom pola jabuke, sa naseckanim orahom, a ja obavezno narežem kružiće praziluka, iz sredine gde je žut. Celer i jabuku stružem krupno, a šargarepu sitno. Bude to prelepa boja na stolu, a o ukusu je već bilo reči.