SF tim Ne SF teme
Pages: 12345678910111213141516
Odg: KUVANJE By: svetlost lutalica Date: 24.06.2009. 08:43:26

Dobra stara vremena... Mr. Green
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 24.06.2009. 19:21:30

Šta ste to zakuvali? Je li jestivo, gorko, ljuto, kiselo ili je slatko, nežno, medeno  Mr. Green
Odg: KUVANJE By: svetlost lutalica Date: 24.06.2009. 19:27:52

Eeee... Mr. Green
Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 29.11.2009. 21:26:43

Dobra tema a mrtva.  Shocked Shocked
Steta. Moram da je podvampirim ako nista vise a ono da se pohvalim da sam uspeo da arhiviram svih 25 DVD kuvara "Hrana i vino".
Perfektno uradjeni. Uz njih i ja mogu da postanem vrstan kuvar. Na svakom tematskom DVD-u po dvadesetak recepata sa postupkom pripreme, nacina serviranja i predlog vina.
Apsolutno fantasticno.
Odg: KUVANJE By: svetlost lutalica Date: 29.11.2009. 21:47:30

Ovaj, ja sam mislila da si ti već vrstan kuvar.  Shocked  Laughing Laughing
Odg: KUVANJE By: Sal Date: 29.11.2009. 21:57:47

Elem, zavija teme...

Kad dinstate luk (za sos, gulash, pasulj ili bilo sta..).obavezno pospite po luku vegetu. Ne zalite, Pospite vegete onako bas domacinski. Znaci, mnogo vegete, ili bag zacina ili sta vec.

Nema da je previse. Samim dinstanjem sva "jakoca" ispari, a ostane aroma.....


Prica je da se vegeta (ili surogati iste) stavljaju na kraju.
Greska.

Tajna mnogih profi kuvara... a ja vam je otkrivam.

Sve na luku sto dinstate, imace neponovljiv ukus.
Probajte, pa mi se onda zahvaljujte.

Smile



Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 29.11.2009. 22:33:13

Citat: svetlost lutalica  29.11.2009. 21:47:30
Ovaj, ja sam mislila da si ti već vrstan kuvar.  Shocked  Laughing Laughing
I ja sam mislio.  Laughing Al posle ovog sto nadjoh va ovim kulinarskim biblijama, ... neznam.
Mada za riblju corbu sam doktor. O tome jos nisu snimili nista.  Laughing Laughing
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 29.11.2009. 22:37:31

Nešo, i ja sam 'arhivirao' svih 25 DVD H&V. Zbog prekobrojnog 25-tog s bosanskim roštilj đakonijama morao sam sve seliti iz kutije koja ima mjesta za 24 DVD-a u veću. A izgleda da će biti još vanrednih.
Nije loše imati ovako nešto. Nikada čovjek ne zna sve i uvijek se može pronaći ponešto novo.
Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 29.11.2009. 23:00:10

Slazem se. Jako dobri DVD-ovi. Na WarezHR nadoh nekih 15-estak.
Evo za interesente samo spisak sa par:
DVD br. 1 - Čuvene internacionalne torte

• Kugler torta
• Torta Kaprio
• Rajska čokoladna torta
• Minjon torta
• Krt torta
• Reform torta
• Bavarska torta
• Vasina torta
• Žerbo torta
• Moka torta
• Doboš torta
• Andraši torta
• Bela lincer torta
• Kraljevska torta
• Mozaik torta
• Najlon torta
• Pesak torta
• Toska torta
• Točak torta
• Svilena torta
• Šarlota torta
• Nelzon torta
• Panj torta
• Rojal ananas torta
• Trufel torta
• Teodora torta
• Panama torta
DVD kuvar br. 5 - Jagnjetina na vašoj trpezi

Sadržaj
• Jagnjeći but vo pivskom sosu
• Sagan dolma
• Kukurek
• Ušuškana jagnjetina
• Jagnjetina na lovački način
• Rolovani jagnjeći kotleti
• Špikovani jagnjeći but
• Jagnjetina u povrću
• Jagnjeći kotleti u sosu
• Punjena jagnjeća plećka
• Jagnjeća rebra
• Kupus sa jagnjetinom
• Kumanovsko meze
• Jagnjeći kotleti
• Jagnjeći but vo pivskom sosu
• Sagan dolma
• Kukurek
• Ušuškana jagnjetina
• Jagnjetina na lovački način
• Rolovani jagnjeći kotleti
• Špikovani jagnjeći but
• Jagnjetina u povrću
• Jagnjeći kotleti u sosu
• Punjena jagnjeća plećka
• Jagnjeća rebra
• Kupus sa jagnjetinom
• Kumanovsko meze
• Jagnjeći kotleti

I tako jos puno toga Rolling Eyes
Odg: KUVANJE By: MasterYoda Date: 29.11.2009. 23:29:25

Hi, hi...
'Odradio' sam oko polovine prvog DVD-a. Neke prije objavljivanja DVD-a, a neke baš po tim receptima. Jedan generalni zaključak (mene i svih koji su probali moje izrađevine) je da treba malo smanjiti količine šećera (sve je uglavnom preslatko) a ponegdje i količinu margarina ili putera.
Odg: KUVANJE By: garwor Date: 30.11.2009. 00:28:55

posto vidim da ovde ima dosta kuvara, ajde lepo da mi date par recepata da i ja nesto skuvam u zivotu. Ja uglavnom doruckujem u pekari, rucam u restoranu, a za veceru sta nadjem u frizideru, tako da skoro nikad ne kuvam(pogotovo otkad mi se poslednji put ringla usijala i spalila serpu). Ali ovako mi ode zaista previse para za hranu, hteo bih da nesto pristedim, da sam skuvam nesto. Znaci da skuvam a ne da isprzim/ispecem. Bitno je da je jednostavno, i da ne zahteva puno vremena, sudova i tumaranja oko sporeta i lonca. I da nije grasak, to umem.
Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 30.11.2009. 00:33:28

A sta bi tek rekli za kolace sa serbertom DVD 18.
Meni je najdrazi onaj kolenice i butkice i balkanska idila sa krmenadlama, cevapima, vesalicam i sl.
Odg: KUVANJE By: Nesa Date: 30.11.2009. 00:46:15

E za tebe je onda:
DVD kuvar br. 21 - Kako god okrenete - Krompir

• Zapečen krompir sa sirom i slaninom
• Krompir pire – letnja fantazija
• Francuski krompiri
• Zapečen krompir sa šunkom i pavlakom
• Krompir u sosu od sira
• Paprike i krompir na italijanski način
• Medaljoni od krompira
• Španski omlet sa krompirom
• Krompiri sa pečurkama i slaninom
• Krompir salata
• Punjeni krompiri “Josfild”
• Pita od krompira (d)
• Pita od krompira sa piletinom
• Bogata torta od krompira
• Torta od krompira sa prazilukom i slaninom
• Torta od krompira sa kobasicama
• Torta od krompira (d)
• Gnezda od krompira
• Salata od krompira i tunjevine
• Punjeni krompiri sa urdom
• Pljeskavice od krompira
• Čorba od krompira i kajmaka
• Pica od krompira
• Gurmanski pire krompir
• Krompir u pikantnom sosu od pohovanih pečenih paprika
• Kobasice sa krompirima i paprikama

DVD kuvar br. 24 - Domaća kuhinja

• Bataci na lešočki način
• Bernardov kačamak
• Bitoljska uvijena gibanica
• Bogomilske krmenadle
• Domaći rezanci u sosu
• Junetina u seoskom sosu
• Kolenica na osogovski način
• Komitski ćevap
• Krivorečka popara
• Makedonski paprikar
• Makedonska jagnjetina
• Mlečnik
• Ohridska pita
• Ohridski červuš
• Ohridski čomlek
• Pihtije od prasetine
• Pelisterska tava
• Piletina na poseban način
• Pita sa paprikama
• Punjene tikvice na Gocin način
• Ručak Cvetankine babe
• Saće sa slanim filom
• Seoska pita
• Slani rolat sa mlevenim mesom
• Tava Moj izum
• Tonijeva topenica
• Crnogorske mini pice
• Širden na prilepski način

DVD kuvar br. 23 - Tava i grne

• Alzaska tava
• Vardarsko grne
• Uskršnja tava
• Grne “Orahov hlad”
• Elbasan tava
• Zimska tava
• Italijanska tava
• Jogurt tava
• Korzikanska tava
• Pikantna tava
• Prilepsko grne
• Čuveno grne
• Svetinikolsko grne
• Seoska tava
• Tava a la teće
• Tava na mesarski način
• Tava sa pilećom džigericom
• Tava sa ćuftama
• Tava sa plavim patlidžanom
• Tava sa pilećim batacima
• Tava sa pilećim stekom
• Tava “Tri bisera”
• Teletina u tavi
• Teletina sa povrćem u tavi
• Turska turli tava
• Džumbus tava
Ili onaj sa raznim musakama. Laughing Laughing
Odg: KUVANJE By: valiant68 Date: 30.11.2009. 00:47:05

Serija je bila zanimljiva za gledanje. Spremanje hrane nije za mene, pre capim hladno iz friza ako vise ne mogu da izdrzim. Jedino znam palacinke da prevrcem al zamesati smesu help
Odg: KUVANJE By: Sal Date: 30.11.2009. 00:49:54

Citat: garwor  30.11.2009. 00:28:55
posto vidim da ovde ima dosta kuvara, ajde lepo da mi date par recepata da i ja nesto skuvam u zivotu. Ja uglavnom doruckujem u pekari, rucam u restoranu, a za veceru sta nadjem u frizideru, tako da skoro nikad ne kuvam(pogotovo otkad mi se poslednji put ringla usijala i spalila serpu). Ali ovako mi ode zaista previse para za hranu, hteo bih da nesto pristedim, da sam skuvam nesto. Znaci da skuvam a ne da isprzim/ispecem. Bitno je da je jednostavno, i da ne zahteva puno vremena, sudova i tumaranja oko sporeta i lonca. I da nije grasak, to umem.

Upali svog trabija SmileSmile salim se, upali PZ-a.. (opet se zezam) SmileSmile

Elem, idi u prvu prodavnicu i mesnicu.

Kupi pakovanje spageta (500 grama) kupi tomatelo paradajz sok, kupi 300 grama mlevenog (mesanog) mesa.

Bag zacina i glavicu lika crnog (veliku)

Luk iseckaj, baci u serpu na ulje...
Krkni preko luka par supenih kasika bag ili vegete zacina i poklopi. povremeno promesaj.

Kad luk omeksa, krkni meso u to.

15 min, i kasikom probaj to.

Ako ti je gotivno, krkni komplet tomatela ili paradajz soka u to i cek da provri...

Kasika i non stop proba. Ako ti je kiselo, slobodno dodaj secera (domacice stavljaju i celer, i persun, i pastrnak i blja blja ...al mi nismo domacice.)

Kad ti se svidi ukus, skini to sa sporeta i skuvaj pola od pakovanja testenine (ne mora bidne spagete, more i bilo koji makaroni)

Pazi, u ladnu vodu krkni so i ulja podosta, da se testenina lepo skuva i da se ne bi ljepila...

15 do 20 min, probas...valja, skidaj sa vatre procedi.

Sipni pun tanjir testenine, a jos vise onog sos asto napravi..

Obrok za dva do tri dana....

(to ja jednom sedmicno).. SmileSmile